Mam 21 rokov, sennu alergiu, ktora sa mi po dvoch poslednych letach stravenych pri mori zlepsila az vytratila. Minulu zimu som mal dlhotrvajuci kasel, ktory prestal po vyse mesiaci. Tento rok to zacalo opat v rovnakom case s podobnym priebehom. Z testov z krvi mo bol zisteny aj zapal aj zvysene hodnoty alergie. Kedze som nemal zvysenu teplotu, antibiotikami som sa liecil az pred tyzdnom, ale doteraz kasel nepresiel. Kortikoidne spreje urcene astmatikov by som nerad bral, kedze zatial mi astmu nediagnostikovali. Z diskusii som prisiel na viacero moznych rieseni a pricin. Kedze je obdobie suchych bytov a okrem toho byvam momentalne na internate kde je pravdepodobnost zvyseneho vyskytu alergenov, roztocov, prachu atd. domnievam sa, ze kvoli tomu mam kasel. Ako riesenie by pomohla cisticka vzduchu s jonizatorom a zvlhcovac v jednom.? Su tieto 3 in 1 zariadenia dostatocne ucinne.? Myslite ze by to vyriesilo moj problem.? Pocul som aj o akupunkture, ktora moze liecit aj alergiu.? Takisto som nasiel detoxikacnu medicinu... Co by ste mi odporucili.? Pripadne aku kombinaciu.? Nedavno som zacal brat aj Aerius, no zatial nezabral. Vopred dakujem za pochopenie a rady.
-----------
Článok na tému Kašeľ www.zdravie.sk
Dlhotrvajuci kasel...alergia.?
Kurnos, napisal som ti
Davkovania:
NAC(odhlienovac a prispieva k imunite) je 2x600 mg, moze sa aj zdvojnasobnit, bez problemov
Oreganovy olej 3x300 mg=3x2 kapsule s jedlom!!!, tiez sa da zdvojnasobnit, pokial to zaludok dovoli(korenina)
oreganovy olej je okrem odhlienovania aj velmi silny antimikrobialny prostriedok(ucinny na bakterie, plesne, kvasne infekcie aj ciastocne mykoplazmy)
Quercitin je silny antihistamin, davkovanie 2x600 mg, tiez ho mozno zdvojnasobit v pripade potreby.
Bromelain je silny proteolyticky enzym, na prazdny zaludok pomaha odstranovat bielkovinne zhluky a vsetky bielkovinne zamorenie a popri tom tlmi funkciu buniek vydavajucich histaminy(mast cells, basofils)
{Su aj ine zdroje histaminu, nie bazofilove, v mozgu, kde tento histamin sluzi aj ako neurotransmiter. Tiez v zaludku su ECL bunky, ktore vydavaju histamin.}
Protialergicke su aj curcumin, boswelicka kyselina, dumbier pripadne aj rybacie oleje a pupalkovy a borakovy olej.
Chcem sa este spytat RNG-ho, nemate na neho niekto mail.?
Ako je to s davkovanim NAC, Quercetinu, Bromelainu a Oregan. oleja. Resp.dokedy sa to ma uzivat. Kasel presiel uz davnejsie asi vdaka spreju. Mozno aj Quercitin proti alergii pomaha, lebo uz zacina kvitnut nejaka pupava. Len sa necitim dobre ked kazde rano davam 5 tabletiek. Asi Oreganovy olej a NAC mozem vysadit vsak.?
Ozaj a este kamarat zacal kaslat, tiez nevie z coho, ale rano vraj vykasliava hlien...to asi vsetci chlapi :) Tak neviem kolko mu mam povedat nech berie. Docital som sa, ze kludne aj tri. A aj oreg. olej mu mam poradit? Dik za rady.
Kortikoidy neliecia, len zmiernuju priznaky.Cize vsetko, co obsahuje kortikoidy, je na prd.Ked ich vysadite, vrati sa vam to.
Ja este okrem toho TILADE uzivam tabletky ALERID.A to je tak vsetko.Vzdy mi da balenie na 3 mesiace.
Dik za radu. No ja na roztoce a prach az taku alergiu nemam, aspon myslim, lebo ked sa pozriem teraz po izbe, tak by som musel dostat asi zachvat :o)
Kazdopadne pracka/cisticka je dobra vec.
Ale diky za typ na Tilade, lebo to nie je kortikoidne ak som sa dobre docital...Spytam sa alergologicky no neviem ci bude nadsena ak nema s tou firmou zmluvu a zarucene "skolenie" na Malte.
www.profi-elektro.sk
tu su tie pracky/cisticky/ vzduchu.
Uplne v pohode. Ja som s nim postriekala vsetko.Je to taka biela pena. Nemusis sa bat, nezanechava ziadne flaky.
Myslis ,ze ten sprej moze ist aj na zaclony?
Ja som si objednala vsetky tri pripravky, dokonca ten pripravok co je n caluneny nabytok som pouzila aj na podlahy, ktore som vyutierala na mokro a poutierala som nim aj vsetky policky od prachu.Obaly som vyhodila a teraz som si az vsimla, ze je tam tiez nejaka sutaz o dovolenku, ked nazbieras 5 ciarovych kodov.Ja blbec.