ahoj, v apríli mám termín, no už teraz sa veľmi bojím pôrodu. som totiž dosť presmradená a čo sa týka bolesti, no ... strach a hrôza. hovorím si, že koľko žien rodilo predo mnou, no ja som jedinečná . ). v rodine nepodporujú epidurálku a ja sa jej tiež bojím, takže s ňou vôbec nerátam. prosím hoďte sem, že pôrod nie je taký strašný !!! ... :. (
Strach z pôrodu
Mimochodom ja ked som prvykrat rodila pocuvala som na poradni doslova horory,Steven Spielberg by sa tam mal inspirovat na best horor.Moja spolubyvajuca na izbe ktora uz porodila mi davala zarucene info ake je to hrozne a ako ma 30 !!!!! stehov od konecnika az po pupok a podobne beeekoviny po ktorych som mala smrtelne mdloby.A vidis prezila som to v pohode s jednym ministehom,lepsie povedane stiezikom.
Mila biba neboj nieje to az take strasne,aj ked s tou epiduralkou je to lepsie,skus sa o tom viac poinformovat,mozno sa nakoniec rozhodnes pre nu,ma vela vyhod.Ak nie,nic strasne sa nedeje,hlavne nepocuvaj babske reci od kamaratiek ktore uz rodili typu : boze bolo to hrozne,skoro som umrela a pod.Kazda zena vnima porod inak jedna ho znasa lepsie,ina nie.V kazdom pripade je to prd vo vichrici v porovnani s tym,ze kratko po nom budes v rukach drzat svoje milovane babatko a pozerat vyjavene na to ako sa mohlo v tebe nieco tak nadherne vyvinut.
biba
samozrejme ze si jedinecna-kazda z nas je jedinecna. Rodina ju nepodporuje-je tu len ,,maly" hacik. Ta tehotna a rodiaca si Ty - a este som sa nestretla s nazorom, ze ked zena rodila bez nej a potom s nou, ze by este chcela rodit znova v bolestiach. Mas pravo porodit svoje dietatko bez strachu z bolesti(len ju musis stihnut v cas-poinformuj sa u svojho lekara). A keby si aj nemohla rodit s epiduralkou- porod nie je az taky hrozny. Kazda z nas sa ho bala a skoro kazda z nas sa stala matkou opakovane :). Bibi, neboj sa -urcite to zvladnes a bude z teba uzasna mamina
biba, vsak sa radsej tes na babatko, kolko zien by chcelo rodit, ale nemozu ani otehotniet
a prečo nerátaš s epidurálkou?ja som s ňou chcela rodiť,bola som kľudnejšia,spokojnejšia,nebála som sa tak.ale pôrod sa rozbehol veľmi rýchlo,nestihli mi ju pichnúť,tak som napokon rodila bez nej.ak sa tak veľmi bojíš,maj pri sebe partnera,nech ťa podrží v najťažšej chvíli období ženy.pôrod nie je hračka...aj keď si túžila počuť niečo iné.