Strach z pôrodu

Príspevok v téme: Strach z pôrodu
biba123

ahoj, v apríli mám termín, no už teraz sa veľmi bojím pôrodu. som totiž dosť presmradená a čo sa týka bolesti, no ... strach a hrôza. hovorím si, že koľko žien rodilo predo mnou, no ja som jedinečná . ). v rodine nepodporujú epidurálku a ja sa jej tiež bojím, takže s ňou vôbec nerátam. prosím hoďte sem, že pôrod nie je taký strašný !!! ... :. (

helenaxxx

ahoj MARIAMARIA mam na teba jednu prosbicku...mohla by si mi blizsie rozpisat co je to ta PERINEUTALNA MASAZ a ako sa robi...nieco som uz o tom pocula ale velmi malo.Ja som teraz v 22tt a tiez by som si chcela nejako pomoct pred porodom...DAKUJEM

mariamaria

bibka,rodila som s kontrakciami a vsetkym ,co k tomu patri 17hodin a zvladla osm to bez akejkolvek epiduralky ,ci oxytocinu ,ci neviem akych pomocnikov pri porode...a nebolo to take strasne...ja sa stale viac bojim zubara...hihi...ak chces tak si epiduralku daj ,ak nechces nedaj..je to na tebe....a uricte som za spontanny porod ,nie SC...takto nebudes mat jazvu na bruchu ,co kazdy vidi...a dokonca nebudes musiet mat jazvu ani tam dole :)skus si robit perineutalnu masaz a pojde to lahsie a mozno aj bez nastrihu...ja som nemala ziaden nastrih a sama som cakala do posledneho okamihu ,kym mi samo telo vravelo ,ze mam tlacit!!!nepocuvala som midwife,ktora vravela ,ze uz mozem tlacit...nie!!!sama som vedela kedy mam tlacit...keby osm tlacila skor mozno by osm sa natrhla,lebo som nebola dostatocne otvorena...ale moje telo mi to prezradilo,kedy je pripravene...vela stastia a neboj...nie je to nic strasne...ver mi...je to vsetko v tovjej hlavicke aky bude porod

nashira

Prvy porod som mala strasny.Druhy prenadherny treti strasny,ale to vdaka sestrickam,ktore mi neverili ,ze mam bolesti a potom vykrikovali ,ze to je zazrak ,ze sa to tak rychlo spustilo.Moc si nenavyberas,ale druhy porod bol s epiduralom....to bolo fakt super.Keby som mala este raz rodit tak si ku porodu zaplatim sesrtricku a nie lekara.

lea

Starenka, zjavne ste si poriadne neprecitala moj prispevok. Preco by som nemala rodit cisarskym, ked mi to indikovali ini odborni lekari - neurolog a ortoped? Vy by ste na mojom mieste isla nasilu rodit prirodzene aj za cenu zdravotnych rizik? A preco by som nemala spominat porody inych cicavcov? Vsak tu diskutujeme a mozno su niektori ludia zvedavi i na sirsi pohlad z vedeckeho hladiska. Clovek so svojou telesnou konstituciou ja prirodzenou sucastou zivocisnej rise, i ked sa mnohi hrame na nieco viac.

starenka

Hm lea zaujimave ze "ty" si ides poziadat o sekciu...to uz sa teraz tak robi ze rodicky si urcuju priebeh porodu? som nevedela.Za mojich mladych cias to bolo tak ze o tom rozhodovali lekari.Aj ked viem ze v zahranici si hlavne prominentky davaju robit sekcie koli starchu z prirodzeneho porodu ale pekne prachy za to vysolia.Keby boli vedeli pridu na slovensko kde to robia bezne na poziadanie nie? A k tym porodom cicavcov,to preco prirovnavas nechapem? Porod nieje ziadny horor ani niec strasne,da sa prezit v pohode,ja sama mam 163 cm a 50kg a rodila som prirodzene a vsetko bolo ok,nemenila by som za cisarak.Pac. co lezali po cisarskom na izbach nemohli dlho chodit ,mali problem sa postavit a postarat o babo a my klasicky sme uz davno behali po chodbach,kojili a prebalovali ako besne.

lea

Frida, ja si naopak nemyslim, ze priroda vsetko zariadila vsetko perfektne. na ludskom tele je viac nedokonalosti. napriklad posva v tesnej blizkosti konecnika a z toho prameniace infekcie. a vies, ze ludia maju najtazsie porody zo vsetkych cicavcov vzhladom na velkost hlavy plodu v pomere k panve matky? preto si myslim, ze ak ma niekto indikaciu na SC, nemal by nasilu rodit prirodzene, aj ja uz dopredu viem, ze budem ziadat cisarsky, lebo mam na to diagnozu. Bibe drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.

frida

:-) asi stale hladas dovody, preco nerodit prirodzene ... nesmies sa tym tolko zaoberat. vies, prirodzeny porod je omnoho setrnejsi ako SC. sama som prirodzene porodila dvakrat. mala som indikaciu na SC, ja som vsak chcela sama priviest na svet deticky. a vsetko bolo uplne v poriadku. s tou panvou mi to pripomenulo, ze mne vsetci vraveli, ze budem musiet na sekciu, kvoli rozmerom panvy, tiez som uzka, mam pod 50 kg, ako tehotna som mala nieco cez patdesiat. a predsa.... odmerali ma az po prijme na porodnu salu, rozmery som sa ani nedozvedela, ale podarilo sa. niektore silnejsie zeny mali problem vytlacit babatko, ale ja nie. nechaj to na prirodu, vezmi si, ako je vsetko v prirode mudro vymyslene - dychanie, travenie, vylucovanie, potenie ..... a aj porod. uvidis, ze vsetko bude ok.

biba123

tento príspevok mi pripomenul ... som dole dosť úzka - teda aspoň ja si to myslím, že mám úzku panvu, pretože nemám žiadne boky, povie mi lekár, či je to pravda, alebo sa to zistí až pri pôrode, že bábo tadiaľ neprejde ??

skero

aj ja mám termín v apríli, už teraz viem, že ma iste rozrežú a bude. Len neviem či mám ísť do Banskej Bystrici(nemocnica), alebo Banskej Štiavnice(alternatívne porody). Aký máte názor?

biba123

ano, určite chcem mať pri sebe manžela, on sa ešte stále nejako nevie rozhodnúť, ale veľmi by som ho tam potrebovala. je síce pravda, že keď uvidím ten malý zázrak, zabudnem na všetko utrpenie pri pôrode, no kým príde ... no, veď napokon uvidíme ako to všetko zvládnem . )) no verte, že nie je väčšieho strachopuda jak som ja . ))