Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z pôrodu

Príspevok v téme: Strach z pôrodu
biba123

ahoj, v apríli mám termín, no už teraz sa veľmi bojím pôrodu. som totiž dosť presmradená a čo sa týka bolesti, no ... strach a hrôza. hovorím si, že koľko žien rodilo predo mnou, no ja som jedinečná . ). v rodine nepodporujú epidurálku a ja sa jej tiež bojím, takže s ňou vôbec nerátam. prosím hoďte sem, že pôrod nie je taký strašný !!! ... :. (

adelina

Chlap pri pôrode je rušivý element. Len by tam zbytočne znervózňoval a možno by lekári nakoniec museli ratovať ešte aj jeho. Nikdy sa nedá dopredu vedieť, čo to s ním spraví, tak načo riskovať. Nech len pekne čaká vonku.

sandy21

ja viem, ze asi je to s manzelom lepsie, co sa tyka pristupu personalu v slovenskych nemocniciach, ale to je dost chaby dovod. ked sa pozries na veci z biolog. hladiska - je to nieco neobvykle v prirode a ani v minulosti sa muzi porodu nezucastnovali - asi to ma nejake dovody. viem iste ze moj partner by sa na mna uz nikdy nepozeral tak ako predtym, co sa sexualneho zaujmu tyka. a ze si muz zenu bude viac vazit? neviem. mam viacero kamosiek co mali manzela pri porode a ten ich aj tak skor ci neskor opustil, tak neviem, ci mu dako stupli v ociach

ewitkaaa

chlap pri porode moze pomoct az velmi. Ked je tam zena- rodicka sama casto su lekari neohladuplni a surovi, ke dje pri nej manzel, nedovolia si az tak. Mam to rpiamo z orodnej saly nie len od rodiciek,ale aj od personalu. A rozhodne pomoze muz ako psyhicka opora. Niekomu to moze byt neprijemne, tak nech si chlaap pri porod nevola,ale podla mna ma pravo tam byt a na druhej strane aj on splodil to dieta, vela chlapov ma mylnu opredstavu o porode, zeny sa nikto nepyta, ci jej vadi krv a podobne,ked ma niekolko hodin oriserne bolesti je je to asi jedno. Podla mojho nazoru kazdy muz by si mal zazit porod live, nech vie,ake to je. A podla mna si tu zenu zacne aj inak vazit. A trauma? Aku moze mat traumu? Skor zena by mala mat traumu. A zo skusenosti porod ovela viac zblizi dvoch ludi. Ovela viac ako cokolvek ine.

Silvana

jajka, nepísala som to pre teba, tak nechápem, prečo na mňa reaguješ. Je to môj názor, tak to láskavo akceptuj.

wivienn

Ahojte všetci. Chcela by som Vás poprosiť o radu. V Máji čakáme naše prvé babuliatko:-). Manžel si veľmi praje byť pri jeho narodení, je to dobrý nápad? Nechcem aby mal z toho traumu, ale on stále opakuje, že mi chce pri porode pomáhať! Ďakujem:-)

alica_i

no, stat sa moze ... takzko zhodnotit na zaklade individualnej skusenosti, preto som aj pisala radsej o vyskumoch na vacsich vzorkach
1) su aj vazne pripady, ale tie sa stavaju aj pri nastrihoch (a vraj v globale este vaznejsie)
2) lekari ci iny osetrujuci personal musi byt zacviceny na chranenie nenastrihnutej hradze - co moze byt na slovensku dost problem, kedze 99% zien nastrihavaju, nemaju kde nabrat skusenosti ... potom sa mozu stat aj taketo veci, mozno by to o par kilometrov na zapad dopadlo uplne inak .. a tiez mohol zohrat rolu podavany oxytocin ktory moze urychlit porod az prilis, takze sa dotrha vsetko co stoji v ceste :(

hmmmmm

alica_i : mozno mas pravdu, ale moja kamoska rodila bez nastrihu, a tak ju potrhalo, ze nevedela chodit tyzden. Jej sestra bola tiez pri porode, a vravela, ze skoro sa povracala, ked to videla. MOzno je to len jeden z mala pripadov..ale je.. takze toto je dost diskutabilne...