Socialna fobia - nedokazem jest

sissa

ziadny specializovany obchod nepoznam. Ty sa pravdepodobne vyznas v tom, co pises, ale pre niektorych/pre mna, je to spanielska dedina a pocujem to prvy raz v zivote, tak trochu taktu pls

RNG

Preco kazdy hlada potravinove doplnky v lekarni?
Tie predsa maju byt v potravinach alebo specializovanych obchodoch na potravinove doplnky alebo doplnky vyzivy.

RNG

Na nic z menovaneho nepotrebujes ziadny predpis, su to len potravinove doplnky, neskodne v odporucenych davkach.Mozes ich brat kedy chces, prestat kedy chces.
Proste regulovat davku podla potreby. Tak ako pijes podla toho, ako si smadny.

RNG

Strach, fobie,panicke poruchy...
Ze sa vam to, chce trpiet, ked pomoc z prirody je rovno pri ruke.
Tym myslim podporu hladiny serotoninu, ktoreho nedostatok je za vacsinou tychto problemov .
Menoval som mnohokrat St Johns Wort, L-triptophan, 5-HTP, SAM-e a je to ako by som o stenu hrach hadzal
Neviem, ci ma vobec zmysel pokracovat pisat, ked vacsina ma neberie vobec vazne.
Aj ked len opakujem rady alternativnych lekarov, z ktorych dnes uz tisice po celom svete tieto prostriedky odporucuju ci predpisuju, lebo niektore sa predavaju ako lieky, hoci su to len potravinove doplnky.

vecernica

ano dobre pise be-happy ist do situaciich naschval tak stresujucich. Skus v tej jedalni sediet dlho.Skus tam byt zo svjimi priatelmi.Inak nemyslim ze to niekto ma rad, aby mu druhy cumel do taniera.Ja ani radsej tam nechodim. mne je zle ked vidim vela ludi naraz jest. nechutne.Nevadi ze si ina,,vzdy si ja predstavim Columba,,ako bol svojsky v svojom balonaku.

sissa

nemozna: mam tiez SF, aj som mavala problemy s jedenim a pitim na verejnosti,ale to uz sa zlepsilo o dost. Asi tym, ze si poviem, ak jeme viaceri, ze aspon si ma v tom okamihu nikto nevsima, lebo sa sustredi na svoj tanier, pohar...aspon nieco robim s rukami :) ale ak ma niekto pozoruje a ja mam dvihnut pohar k ustam, vtedy citim napatie. SF je cela o tom, strach, ze ta ostatni pozoruju, analyzuju..u mna to je najhorsie v skole, na skoleni, dokonca aj u kadernicky, ked mam napr. ticho sediet, vtedy sa obavam nejakej nevhodnej reakcie z mojej strany a je to zle, som nervozna, potim sa, mam tiky, alebo aj ked mam pred niekym vystupit a nieco odprezentovat, to nedokazem,radsej si nieco vymyslim. Teraz hladam psychiatricku, najlepsie sukromnu, lebo k inej treba podla noveho skveleho zakona vymenny listok od obvodaka a neviem si predstavit, ako to vesiam na nos nasmu rodinnemu lekarovi...mala by si s tym zajst aj ty, same sa to asi nevylieci, raz je to lepsie, raz horsie, ale same od seba to nezmizne..

aliane

je socialna fobia aj to, ked sa bojim chodit k lekarom aj ked by som to potrebovala a potom sa trapim, ze mam zdarvotne problemy ale nikaj ich neriesim a hrozne ma to frustruje...?

aliane

na toto mi uplne stacilo aby sa so mnou o tom porozpravala, nebrala som ziadne lieky, proste sa ma spytala preco sa toho tak bojim a potom mi pomohlo asi to ked som sa prestala hanbit za dovod pre ktory sa toho bojim. proste pomohlo mi par viet. keby to tak bolo so vsetkym.