Socialna fobia - nedokazem jest

sara13

Ahoj rady, no mozno je to aj z toho nakolko mam krcny trapes na jednej strane slabsi ale prerastlo to z tohto problemu az do tohoto ze sa bojim niektore veci robit bez toho aby som dopredu nemyslela ci sa mi to nestane, co poväcsine je.

sara13

Ahojte baby, co mam robit som strasne zufala a nestastna, chodim do jedalne lebo si poviem ze musim sa premoct, ale je to pre mna utrpenie, neviem sa normalne najest sama a nie to este ked som s niekym alebo vobec ist do jedalne, to je hrôza. Normalne je ze ked clovek s niekym sedi pri stole tak sa aj rozpravate a ja to neviem zdvihnut hlavu a jest a popritom sa s nikemy rozpravat, strasne mi taha krkom a hlavou doprava, neda sa to potlacit, zastavit, nic s tym spravit, som potom z toho este viacej nervozna a prejavi sa to esteviacej a horsie. Co mam robit pomozte, je mi do placu, velmi ma to trapi a hanbim sa. Prosim

rady

suhlasim s Val, co tak zacat pocuvat, ale naozaj pocuvat toho, kto je prave s tebou, co hovori, potom predsa nebudes mat cas mysliet na to, co robis alebo hovoris zle. Skus to, nic neanalyzuj, skus odohnat tie doterne myslienky a len pocuvaj a vnimaj svet okolo. Ja som sa strasne hanbila aj niekoho pozdravit, radsej som chodila so sklonenou hlavou a ti ludia, s ktorymi som sa pod vplyvom alkoholu-lebo vtedy to ide same, super bavila, si potom suskali, aka som namyslena a hlupa. Radsej sa aj sto krat strapni, ale bav sa s ludmi, tes sa z ich pritomnosti, ked sa naucis mat rada ludi okolo teba, zacnes mat rada aj samu seba. Nikdy to nebude uplne ok, asi sa nikdy z teba nestane trebars moderatorka alebo modelka, ale da sa vela zmenit. Zacni si "upratovat" v hlave a potom tie rady, co som minule pisala, mozes mi verit, ja som bola na tom kedysi dost zle.

val

Ahoj, mala som ten isty problem,mne sa triasli aj ruky.Proste som sa akoby ihned vyparit.Zacala som chodit castejsie medzi ludi,vyhladavala som taketo situacie,a zacala som si viac vsimat okolitych ludi.Postupom casu som si zacala uvedomovat,ze nie som stredobodom pozornosti,a keby aj kazdy clovek ma svoje problemy a trapenia,a malokoho zaujimaju tie moje.Skus si viac vsimat tych ludi okolo seba,mozno na to prides aj ty.Chce to zvyk a cvik.Vela zdaru.

aliane

paul a mozno si s teba robia srandu len traja ludia alebo maximalne piati, uvedom si, ze este mas v triede aspon 20 ludi, ktori ta mozno nepoznaju a chceli by ta spoznat a nemyslia si o tebe to, co si myslia ti, co sa ti smeju. skus si najst kamaratov medzi ostatnymi 20 ludmi. nemysli na tych malo.

lear

Paul mozno sa ti to bude dať absurdné ale tie tvoje "nedostatky" su vlastne tvojimi výhodami čo sa týka buducnosti.vôbec sa ich nevzdávaj, naopak . ty si zrejme dospelejšia ako tvoji spolužiaci. hlavu hore a ak si si istá že to čo robiš je správne - tak si za tým stoj a vytrvaj. bojuj a dokáž všetkým svoju veľkosť.

paul

ahojte.prosim vas, poradte mi.. :-(( chodim teraz na strednu a strasne sa bojim chodit do skoly, kvoly tomu, lebo sa mi stale smeju..robia si so mna srandicky a to hlavne preto, lebo sa nedokazem nijak obranit..vadi im, ze mam lepsie znamky ako oni a smeju sa mi ze som bifloska, ze ani kamaratov nemam a neuzivam si vobec mladosti..:-(( velmi ma to trapi, a to hlavne preto, lebo kamaratov mam dost, chodim von casto a vobec sa tolko neucim.. :-(( prosim vas poradte ako chodit do skoly bez toho aby som nebola kazdy den v strese co zase mi budu hovorit,co sa zase stane.. :-( som z toho uplne zufala a fakt uz neviem co robit:-(( v kuse na to myslim, ci je rano, ci je vecer..je mi z toho uplne zle :-( prosiiiiiiiiiiiiiiiim pomozte.. :-((

ezka

frane. aj tí ľudia čo si o nás myslia, že sme čudní možno skrývaju v sebe to isté čo my, ale nám to nedavaju najavo. čiže my si to ani nevšimneme na nich. ale tí, ktorí sú "najsilnejší" navonok, práveže su najslabší. a človek by si mal najprv vážiť a mať rád sám seba, aby si ho aj tí druhí vážili a mali radi.