Socialna fobia - nedokazem jest

sissa

podobne :) tiez sa mi moc nechce verit, lebo som vyskusala mnozstvo zarucenych doplnkov z lekarne, od beznych vitaminov po rozne bylinkove pripravky, nic mi na to nezabralo. Aj tak si myslim, ze je to hlavne vec psychiky, zmenit postoj samej k sebe. No ale skusim naposledy a potom uz len ta psychiatricka.

nemozna

a ktory z tychto doplnkov si mam kupit?? mozem aj vsetky? alebo ako?? a mas skusenostis tym ze to niekomu naozaj pomohlo?? Nechce sa mi verit ze by ma to zbavilo SF, ale dala by som za to aj nemozne, tak snad nieco na tom bude :)

aliane

RNG, ja som hladala, ale som nenasla, kde mozem ten St Johns Wort kupit, ani vy to nemate v ponuke, teda apson v tom zozname, ked pridem k vam do predajne, tak to tam dostanem kupit?

RNG

L-triptophan sa nachadza hlavne v mase, tj vegetariani trpia nedostatkom(panicka porucha , fobie, ...) tak isto dietarky.
5-HTP sa nachadza podla mojich vedomosti v kvantite len v jednej rastline-grifonia frondosa.

St John's Wort je rastlina lubovnik bodkovany(hypericum perforatum)

Sam -e je patentovany doplnok,nemam ani sajnu z coho vyrobeny, ale musi byt prirodneho povodu.Inac by nemohol byt potravinovy doplnok
Patentovany znamena, ze sa v tej forme v prirode nenachadza.Na patentove prava musis dokazat, ze to pred tym nebolo a ze si to ty vytvoril urcitym specifickym, nie obvyklym a samozrejmym procesom.

RNG

V mozgu sa to nejak vsetko spaja a vzajomne krizuje. Pri roznych nervovych stavoch pouzivaju tie iste lieky(napr na panicku poruchu, uzkost,dokonca aj hyperventilacnu tetaniu, spanok, atd)
Myslim, ze za pokus to stoji, lebo fobia je druh uzkosti, paniky, nepokoja

sissa

noo tam som bola, tie vyrobky som ale nezaregistrovala, treba to asi objednat priamo v predajni...ano?a este otazka.. myslis, ze SF suvisi so zlou hladinou serotoninu..pokial viem, je to hlavne pri depresiach a tie nemam..