Otázky na RNG

RNG

harvi, na plucne chlamidie tu bolo viacero tem, vyhladaj si moje prispevky na nich. Nic nove za posledny rok som o tom necital, tj tie nazory su zatial posledne a najcerstvejsie.
V skratke to najdes hlavne na -odkaz odstránený-

RNG

adam, uviedol som tu nedavno zopar medickych sprav na D-3, kde udavali, ze 10 000 IU je mozne brat neobmedzene dlho, ale 100 0000 IU za niekolkko mesiacov poskodi pecen. Takze davky 2000 IU su velmi daleko od skodlivych.
Vyskum na skodlivost vitaminu D v minulosti bol robeny s umelou formou(D-2=ergocalciferol) tj vsetky zmuenky farmaceutickeho priemyslu na predavkovania vobec na D-3(chloekalciferol) neplatia.
A odporucena denna davka ,, 400 IU je daleko za optimalnou pre zdravie.Tj pre maximum absorbcie a zabudovania mineralov, pre maximum ucinnosti D-3 na imunitu, protirakovinne ucinky a rozne ine funkcie v tele, ktore len zacinaju dnes objavovat.
Ja osobne beriwem 3+ gramy vitaminu C v roznych formach, 400 IU vitaminu E, 6 az 9 kapsul(gramovych ) rybacieho oleja alebo ekvivalent v losose(mam rad lox, co je jemne zaudena lososia podbrusina s obsahom oleja vyse 12 %), 200 az 400 mikrogramov selenu(Albion aminokyselinovy chelat)okolo 2 gramov KCl a KHCO3(na alkalizaciu) raz do tyzdna 10 kvapiek jodovej tinktury pod pazuchu, co sa rovna asi 1,5 ng jodu a 1, 75mg KJ prepocitane na den) a zena dava do vary niekolko lyzic lecitinu pocas tyzdna, takze dostanem asi 2 lyzice do tyzdna.
Okrem toho jem plno bobulovych ovoci, ktore maju vysoke obsahy antioxidantov rozneho druhu(karotenoidy, polyfenoly, anto a proantokyanidy)
O tomto vsetkom by sa mi ani nesnivalo pred 15 rokmi, to vsetko som zacal brat postupne s tym, za kazde z nich mi na nieco v zdravi pomaha.
A definitivne vidim vysledky toho, ked sa zrovnavam so svojimi rovesnikmi. Pred 15 rokmi som bol voci nim vyzerajuci zodrato(hrozne hodiny v praci a pokracujem v tom az doteraz) , dnes vyzeram a citim sa od nich lepsie a mladsie.
Nom a podla potreby pridavam ine, najma moje rozne cukrovkarske alebo ked na mna nieco lezie, antimikrobialne. Vtedy casto vyradim ine doplnky, lebo nie je mozne brat viac, nez 30-40 kapsul denne, totiz z dovodu ich koncentracie a mnozstva vody potrebnych na ich rozriedenie na spravnu absorbciu.
PO vytlceni infekcie(2-3 dni spravidla) sa vratim spat postupne na moje normalne doplnky.

marecek226

ahoj rng mam zapeklitu otazku na teba. chcel by som sa opytat ci nahodou nevies presnejsie co vsetko sa deje v tele ked sa clovek "trosku viac" opije a hlavne co vsetko z prirodnych sa da da pouzit aby sa negativne dopady alkoholu na telo odstranili. nie som notorik pijem malokedy ale obcas aj vo vacsom mnozstve ked je co oslavit :) dakujem

baxo p

RNG prosim o radu uz stvrty tyzden beriem kvapky Citricidalu 70 kvapiek denne mozem ich uz prestat uzivat momentalne sa uz Tyzden citim v pohode ale stratil som kontakt s osobou ktora mi to poradila preto sa pytam ...dakujem

AdamKrt

Matrix: Velmi zdravy bez drozdia je razny. Potrebujes si vsak miesto drozdia urobit kvasok a to uz je trochu narocnejsie.

Tu je par rad pre pecenie s kvaskom:
www.magazinluna.sk

www.domacepekarne.sk

www.domacepekarne.sk

ali11

dakujem za odpved,no ja mam krvinky v poriadku len to zelezo nemam v norme.
Aj na zelezo sa odporuca vitamin b12 radsej by som asi tie b12 ak to suvisi aj s tym zelezom?
no ale priamu odpoved som nenasla,teda da sa pribrat z maltoferu alebo nie?samozrejme tbl:-)

Matrix

A este jedna otazka ,celozrnny psenicny chlieb kupensky, viem ze nie je vhodny...vies nieco cim by som sa na desiatu nasytil?planujeme v blizkom case kupit pekarnicku a robit si domaci celozrnny chlieb bez drozdia,...

nolpaza

RNG nevedel by si mi poradiť doplnok výživy na báze lieku NOLPAZA?Približne pred mesiacom sa mi pod hrudníkom(teda konkretnejšie tam kde sa hrudník končí a začína brucho) objavila niečo ako hrduka, šiel som za doktorom ten mi konkretne sám nevedel povedať čo to je, akurát, že mám niečo so žalúdkom a predpísal mi nolpazu, až doma na nete som si našiel, že slúži na zníženie kyseliny, po cca dvojtýžňovom používani mi to zmizlo, lenže ako náhle som ho prestal brať mám to spať.Mal som dosť nepríjemne vedľajšie účinky(zvracanie, bolesť brucha atď) takže sa chcem opýtať či by si mi neporadil nejakú náhradu, doplnok výživy, vítaminy, hocičo, budem veľmi, veľmi vďačný!

endo

RNG prosím ťa o radu. Podľa všetkého mám endometriózu. Čakám na laparoskopiu. Čítala som tu na túto tému množstvo článkov a snažím sa držať tvojich rád.Už piaty mesiac beriem enzými (bromelain 2040 GDU a chystám sa prejsť na serrapeptázu), jod, progesterónový krém (3.mesiec), I3C (mesiac) asi pred dvoma týždňami som začala brať aj oregánový olej a GSE, už sa chytám každej slamky. Mám pocit že mi nič nepomáha.Na sono zistili množstvo voľnej tekutiny v podbrušku a vodovú cystu (ktorá potom praskla), syndróm PCO, obrátená maternica...bože veď mám len 27. Nevieš mi prosím poradiť ešte niečo?! Alebo mi už chýba len trpezlivosť.