prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
silvia, technicky mas pravdu, inositol, niekedy vitamin B8 dnes nie je povazovany za vitamin, lebo si ho telo vie vyrobit.
IP6 je len lepsie absorbovatelna forma inositolu(lepsie vodorozpustna, tzv esterizacia kyselinou fosforecnou)
A to je cely obsah inocelu ,plus vapnik a horcik.
Je to patentovane tj poriadne drahe(patent vylucuje konkurenciu, iba jeden to moze vyrabat po dobu 16 rokov alebo predat licenciu inemu)
Sara 13, na flaskach su rady od vyrobcov snaziacich sa predat co najviac.
Ja sa snazim poradit minimum ucinnej davky, lebo nie som extra priatel piluliek.
MIneraly so spirulinou sa dobre absorbuju. Ked ich zoberies s jedlom, tiez sa dobre absorbuju, ale predlzia traviaci cyklus(neutralizuju zaludocne kyseliny ciastocne) takze mnohi maju z nich "tazky zaludok"
Preto radsej menej a na pomerne prazdny zaludok, si spirulinou, ktora obsahuje vsetko potrebne na absorbciu, co v mineralovom doplnku nie je.
Aj spirulina sa stravi najlepsie, ked je zaludok pomerne prazdny a kyseliny nie su prilis rozriedene jedlami a napojami. Preto ju odporucaju pred jedlom, ja radsej miesto jedla tesne pred spankom.
Clovek aj tak nema ist spat s plnym zaludkom. Ja si casto davam kombinaciu jablko, spirulina, probiotika a 2 mineraly na noc..
Ja beriem spiruliny viac, nez odporuca vyrobca, lebo je to plnohodnotve velmi koncentrovane jedlo. Casto zoberiem aj 5 gramov.Ide to do penazi, ale dakedy je to hodne, hlavne pri oslabeni.
Vobec zelene zmesy je novy trend na znacne obohatenie stravy z nezvyklych zdrojov. Casom dufam aj ceny pojdu dole.
RNG, otazocka: InoCell-to su vitaminy B ???
ved tam inak pisu... ? /co udal Juri/
RNG mam nejake otazky ohladne brania liekov od teba, ak beriem spirulina mam ju brat ako si mi napisal 2 na vecer alebo podla prilozeneho letaku 3 tabl pred hlavnym jedlo a tak isto Bone Reinforcer 2 tabl na vecer alebo ako je v letaku 4 tabl pocas jedla? a mozem tieto tabletky jest ak uzivam yam, damianu, pupalkovy olej a liekny na nechty, akne a vlasy? nevadi ak to beriem dokopy, neznizuje sa nejako ucinok tychto liekov?
V prvom rade glukosamin MSM komplex.Ten obsahuje nielen protizapalove, ale aj materialy na regeneraciu=rekonstrukciu klbovej hmoty.
Quercitin je velmi ucinny protizapalovy(v cibuli je ho vela) ale inac neprispieva k regeneracii.
Nevyhnutny je pre ludi trpiacich na pelove, plesnove a prachove alergie(plucne, zaduchy, astmy)
Je aj cisty pupalkovy aj zmes rybaci lanovy a borakovy(borak obsahuje 2x tolko protizapaloveho GLA oleja, ako pupalkovy)
Osobne by som odporucil tu zmes troch 3x2 gramy denne minimum.Ja ju tiez obcas beriem(ked nezbudnem...podla prislovia"suster chodi s deravymi topankami", ale u mna je to trochu ine, lebo musim brat hromadu na moju cukrovku, obcas nieco na sezonne ochorenia-som od mala extremne nachylny-takze v tom zmatku beriem niektore len obcas, nie systematicky)
O este aby som nezabudol, ziadnu majonezu a podobne, ale zmes kokosoveho a olivoveho oleja(extra virgin) A miesto tej celtickej morskej soli radsej sol s obsahom KCl, taku, ktoru tam mate v Bille(38% KCl, jodidovana)
Pre tych, co chcu robustnejsiu chut trochu horcice a viac cesnaku a stiplavej papriky(vyborne na cirkulaciu)
RNG a to si ma kupiť Glukosamin MSM komplex + Quercetin alebo stači jeden z nich? Lebo ten krem MSM + Zmes olejov -tochapem že si može kupiť, ale z tých dvoch ktorý, alebo aj tie dva jej treba? A ako to ma uživať?
Tu su nejake recepty na cilantro napochytro:
Cilantro Pesto
1 clove garlic
1/2 cup almonds, cashews, or other nuts
1 cup packed fresh cilantro leaves (and smaller stems)
2 tablespoons lemon juice (a professional chef recommends just one Tbl of lemon juice)
6 tablespoons olive oil
Celtic Sea Salt to taste (www.healthfree.com is where you can order your salt)
Blend the cilantro and olive oil in a blender, add other ingredients to make a nice smooth paste, then go ahead and add some nuts and/or seeds: pistachio, cashews, almonds, pumpkin seeds, sunflower seeds, you name it. Have fun. Add it to your favorite pasta and serve warm or cold. Remember, cayenne pepper added to anything has a synergistic effect, making all the other ingredients work better. Simple fact.
Cilantro-Pepita Dressing
1 medium Anaheim Chili, roasted -- peeled and seeded
3 tablespoons Roasted pumpkin seeds (Shelled) -- (pepitas)
1 large Clove garlic (increase to taste)
1/8 teaspoon Freshly ground black pepper (or Cayenne Pepper)
1/2 teaspoon Celtic Sea Salt
3/4 cup Olive Oil
2 tablespoons Red wine vinegar (ahhh, if building your immune system, use organic apple cider vinegar only)
3 tablespoons Grated cotija cheese
1 small Bunch cilantro -- stemmed (Better still, a packed cup of cilantro leaves)
3/4 cup Mayonnaise (Ahhh! you may substitute, see our Mayonnaise Recipe)
2 tablespoons Water
Jedine, proti comu tam mam vyhrady je
"roasted pepitas" tj pecene tekvicove jadierka. Ja ich pouzivam podla moznosti surove.
Sariana, chelacne agenty zatial nemam v obchodoch, ale pitie nesladenych ovocnych stiav(jablcna, ribezlova, citronova hlavne) su dost silne prirodne chelatory.
Velmi silny chelator, co si mozes sama pestovat hoci aj v par kvetinacoch je zeleny vrsok cinskeho petrzlenu(cilantro,semena su zname ako koriander)
.......
Na zamorenie tazkymi kovami existuje rozbor z vlasov, najdi si najblizsi zdroj, kde ti to mozu zistit.