prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Janelan, ten tlak proti jodu od 40tych rokov minuleho storocia je zalozeny na falosnych podkladoch co dokazali jasne lekari, co sa zaoberali vyskumom funkcie jodu v tele. Zialbohu to monopolna medicina neprijala a uci nadalej,. ze jod je skodlivy, napriek tisicom dokazov o opaku.
Samozrejme jod sam o sebe vo velkych davkach moze niekomu zaskodit, ale s pridavkom selenu je to len uzitocne.
Ked chces nieco v tele odstranit, musis mat na to enzymy, co to rozlozia. A na tvorbu enzymov telo potrebuje aj jod a selen tj nie len na tvorbu hormonov stitnej zlazy, ako sa lekari este dosial ucia.
Perla je plno silnych nezivocisnych enzymov, pozri napr vyrobok firmy Best, ale platis za ne znacne viac, za podobny ucinok.
NaCl nemoze byt jed, ked bez neho telo nevie vobec fungovat. Ale vela lekarov je toho nazoru, ze v dnesnej strave, najma priemyselne vyrobenej je privela NaCl a primalo KCl alebo vseobecne draslika v akejkolvek forme.
V dnesnej strave chybaju najma omega 3 kyseliny a tiez omega 7, Inych je dost, omega 6 dokonca prebytok.
Ahoj RNG, citala som ze odporucas aloe vera ale iba to od swansonu-mrazene. Kedze je to 50 g balenie, ako dlho to vydrzi,niekde si pisal ze sa da z toho zarobit 10 litrov aloe, ale ako casto to preba pit a kolko toho. Je aj ine aloe vera okrem tohto co odporucis? Cez swanson je priserne postovne.
Druhy moj problem su hemangiony, mam 30 rokov ale zacali sa mi dost vytvarat,take drobne cervene bodky,bola som aj naznom s tym,ale tam mi povedali ze je to normalne,ze sa to robi kazdemu akurat niekomu viac,inemu menej,ale ja som tym posypana. Z coho to moze byt? Dakujem za odpoved
A este jedna otazka som aj sledovana na hematologickej ambulancii pre zaciatocne stadium mnohopocetneho myelomu ale lekar este nechce zahajit liecbu t.j chemoterapiu. Prognoza ochorenia je velmi zla som si vedoma ale na vasej stranke som nasla clanok o latke MGN-3 co obsahuje pripravok BioBRAN ten lekar ktory robil ten vyskum napisal ye s mnohopocetnym myelomom ma vyborne vysledky pri uzivani tejto latky.kedze som dochodkyna nemozem si dovolit liecbu tym Biobranom kedze je to velmi nakladne musela by som uzit aspon 2.7 mg co predstavuje zhruba 3 tbl.Biobranu a 100 tbl stoji 430eur tolko ani dochodok nemam a vraj to treba aspon 3 mesiace potom znizit davku neexistuje iny vyrobok lacnejsi v ktorom je mgn3?chcela by som byt v remisii co najdlhsie a ci vobec ma MGN-3 vyznam ak este nebola zahajena liecba? navyse mam osteoporozu takze sa bojim ze progresia bude rychla :(
RNG prosim o radu. Mam 63 rokov 21 rokov recidivujem z rakoviny prsnika mam vyoperovanu pravu stitnu zlazu takze beriem EUTHYROX hormony sice v nizkej davke ale musim ich brat a na lavej sa mi zacal tvorit dalsi uzlik. Lekar mi na tie tabl. yakazaj prijimat jod ale ja si to nemyslim co vy nato? naozaj by to malo neziaduce ucinky ak by som si kupila vyrobok firmy SWANS.. KELP? alebo ako by som mohla dosiahnut vysledok vstrebania toho uzlika a ci vobec je potrebne brat to chemicke svinstvo kedze mam uz jednu stranu stitnej zlazy vyoperovanu? Dakujem za pomoc a cenne rady uz ste mi pomohli v minulosti vasimi radami
Dakujem za rady RNG este sa spytam na toto: Ci si treba doplnat omega 9 mastne kyseliny?
Co odporucas namiesto zivocisneho pancreatinu, teda ked chcem nejaky silny enzym z rastlinnej rise.
A je podla teba sol-chlorid sodny jed ako sa pise, ze velmi stimuluje imunitny system? Dakujem
arasidove maslo moze byt aj dobra vyziva, aj neprijemny alergen. To zavisi individualne.
2. to co sa nazyva ludove "virozy" mozu byt rozne mikroby, nioe len virusy. Na vyrusy je dobre brat extra vitamin C a pri chorobe extrakt z olivovych listov a chaparal, Viac najdes cez google pod mijim nickom a herpes. Na kvapockove infekcie je dobre zvysovat imunitu vitaminom C, zinkom as ked ju dostanes, niekedy sa jej neda vyhnut, najlepsie su kvapky roztoku citricidalu do nosa, co najskor a na hlieny oreganovy olej.
3. ked sa uz rozhodnes sladit, tak co najmenej, cukor sice nie je jed ale len jeho prebytok v dnesnej strave je velmi skodlivy.
Stevia osladi bez cukru,
erytritol sice sladi a absorbuje sa do tela, ale pre malu molekulu vypadne velmi rychlo v moci. Ja ho pouzivam obcas, lebo ako cukrovkar DM2 by so rafinovany ani nerafinovany cukor vcitane hnedeho a melasy nemal jest.
Kelp sa este nepestuje, ale zbiera ako "divoky". Kedze je to silny absorbent, moze mat v miestach , kde je more zamorene aj vysoke hladiny zamorenia. Ale ovela vyssie hladiny maju odtial ryby, najma dravce.
Kelp zo severskych mori nie je velmi zamoreny, lebo tie moria su ciste. Kelp nemoze byt "hlbokomorsky", lebo potrebuje na rast prienik slnecnych lucov.
Kedze kelp odmoruje, tak aj aj ked zaroven ciastocne zamoruje moze v konecnom dosledku odmorit telo. Otazka je len , nakolko je vlastne zamoreny.
A obvykle je zamoreny podstatne menej, nez suchozemske produkty, takze sa ho clovek nemusi obavat.
Ahoj rng,prosim ta je arasidove maslo nejak extra zdrave pre obsah mastnych kyselin, ci to mam davat ako natierku 4 rocnemu synovi.
2.,Syn pojde do skolky, predpokladam ze tym pridu aj choroby, co odporucas najviac brat proti virozam a bakteriam-Olivove listy,citricidal,alebo oregano v tabletach? Co je z toho najucinejsie?
3.,Cim odporucas sladit? Hnedy cukor alebo Melasa alebo Stevia? Je vsetko zdraviu neskodne? Co ta Melasa, citala som ze Melasa je okrem cukru aj odpad, ze lepsie je hdedy cukor. Je pre telo problem cukor, ked to niektory nazyvaju aj biely jed? Dakujem za odpoved
RNG a je podla teba KELP zamoreny, alebo sa pestuje podobne ako spirulina v hlbokej cistej vode? Tieto zelene potraviny ako spirulina,aloe vera ako casto odporucas brat, mesiac brat mesiac pauza alebo ako?
A treba si doplnat omega 9 mastne kyseliny?
A co teda odporucas namiesto zivocisneho pancreatinu, teda ked chcem nejaky silny enzym z rastlinnej rise.
A je podla teba sol-chlorid sodny jed ako sa pise, ze velmi stimuluje imunitny system? Dakujem