Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

RNG

Orol, je to sice stara lieciva rastlina, ale moje lekarske zdroje ju extra neodporucaju, snad este zvonka, ale menej zvnutra. Obasahuje totiz aj neziaduce latky a pokial ich nevyberies tak riskujes.
Jedovate latky v koreni a mozna aj ine sa odplavia , ked koren vymocis vo vode. Taketo korene sa pouzivali v case hladu dokonca ako jedlo.

RNG

nick kazdemu radim mat v zasobe niekolko antimimrobialnyc, napr ako extrakt z olivovych lisov, citricidal, oreganovy olej, chaparal, zinok jod selen...
V pripade nakaz totiz je dobre co najskor zakrocit a nevyckavat, kym sa z maleho problemu vyvinie zavazny.

orol

RNG
este „specialna otazka“ a poprosim Ťa o nazor, radu
-ma vyznam urobit z plodov Rosa canina susenych resp. cerstvych tinkturu pre vnutorne pouzitie ? Co sa stane s vitaminom C, ked budem plody luhovat v liehu povedzme 60% ?
-P.s- ide mi o vitamin C, ci sa v liehu vyluhuje a ostane v tinkture, alebo znici

Alex15

RNG podla teba možu kvapky jodidu draselneho a sodneho pomocť pri sklovcovych zakaloch pri dlhodobom použivani? Viem, že ty odporučaš ine, ale toto je ovela dostupnejšie a preto by som chcel vedieť tvoj nazor na konkretne tieto kvapky. Vdaka.

doesntmatter

Pan RNG mozem poprosit o to aby ste ma kontaktovali na e-mail: dragonchiko@gmail.com ?
Mam par osobnych otazok ohladom imunity, dakujem :)

orol

Zdravim RNG

poprosim Ťa o názor na Polygonatum multiflorum (L.)
-V neskorej jeseni chcem urobit tinkturu z korena a vnutorne ju uzivat. Koren najprv vysusit a tak zaliat liehom, alebo len cerstvy koren zaliat liehom ? -Stracaju sa susenim korena „jedovate“ latky obsiahnute v koreni? Je vobec vnutorne uzivanie tinktury bezpecne?

P.s- inak nie je to nahodou bylina tiez vhodna pre Teba ? Ked urobim tinkturu, mozem ti cast poslat. P.s- dakujem aj za predosle nazory, rady.

RNG

A mas strach, tak si pre istotu co najskor glgni koloidnej striebornej vody, skor nez sa ti obsah zaludka dostane do criev.Lebo tam je to uz problematickejsie vynicit.