prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ahoj RNG,neviem, či mi budeš vedieť poradiť, ale skúsim...V poslednej dobe sa u mňa vyskytli zdravotné problémy, ide o chronické bolesti hlavy (predtým som ich nikdy v živote nemala), poruchy spánku, hučanie v ušiach, brnenie vo svaloch, zväčšené lymfatické uzliny, poruchy srdcového rytmu - občasné búšenie, poruchy koncentrácie, doslova výpadky v myslení a stála únava... po dlhšom pátraní som zistila, že za zdravotné problémy môžu základové stanice mobilných operátorov, tzv. bts-ky, v blízkosti môjho bytu je ich nainštalovaných niekoľko na strechách panelákov, zrejme ako hlavný zdroj vysokofrekvenčných elektromagnetických polí (VF EMP), aj keď meraním sa zistili ďalšie zdroje, bežne chytím v byte 5-6 wi-fi sieti, atď., súvislosť medzi VF EMP s mojimi zdravotnými problémami som zistila tak, že keď sa pár dní zdržujem mimo môjho bytu, akútne príznaky ako chronické bolesti hlavy, poruchy spánku...rýchlo vždy odoznievajú a nech som brala hocijaké doplnky, odozva minimálna, problém je, že sa začína u mňa rozvíjať "elektrosenzitivita", začínam reagovať napr. aj na nízkofrekvenčné elektromagnetické polia, čo mi dovtedy vôbec nevadilo, ak dlhšie pracujem s niektorým typom počítačov, dostaví sa bolesť hlavy, aj pri niektorých elektrických prístrojoch, najmä, ak ich držím priamo v ruke... Zaujímalo by ma, či sú nejaké doplnky výživy, ktoré by mohli môj stav zlepšiť, v zahraničných zdrojoch som sa dočítala o častej súvislosti elektrosenzitivity a tzv. MCS (multiple chemical senzitivity), tam pomáha dosť odmorenie tela, odstránenie amalgánu, ľudia, ktorí majú priame ataky, sú vystavení silným účinkom VF EMP, sa im podáva intravenózne vitamín C, kalcium, ešte som čítala o MSM, melatoníne. Viem, že to, čo píšem, znie asi pre veľa ľudí na SK ako sci-fi a že je to všetko psychosomatického pôvodu, ale v zahraničí je to už bežná realita, sú krajiny, kde je už elektrosenzitivita oficiálne uznaná,Švédsko, teraz Veľká Británia a prípadov narastá . Mne to dlho trvalo, kým som došla, kde je tá príčina, ani mi nenapadlo to spájať s nejakým elektrosmogom, ale sú ľudia, ktorí na to reagujú zrejme citlivejšie.
nicca, je to z mozgu , dalo by sa to prirovnat kratkemu spojeniu v elektrine.
Porovnanie je dost presne, lebo u nervov sa tioez jedna o vedenie nervovych signalov.
Rybacie oleje vo vacsich mnozstvach su uzitocne na regeneraciu poskodenych nervovych obalov(izolacie)
Odporucam 5 az 10 gramov denne.
Dobrý večer RNG,prosím z čoho vznikajú mimovolné zašklby,krče a spazmy svalstva kdekoľvek v tele?Je to porucha v mozgu?Pomôžu Omega3?ďakujem.
Jod obsahuju vsetky morske rastliny, dobra forma je napr v kelpe, len spravna davka tych miniaturnych tabletiek je aspom 10 denne. Kedze to ide do penazi(hoci by nemuselo, lebo napr firma Puritan.com ma celkom dobru cenu na balenie 500 kusov, len je v USA a postovne je drahe)
odporucal som tu casto transdermalne branie(cez kozu) jodu z jodovej tinktury. Najlepsia je stara osvecena, 2% jodu, 2.5% KJ v 50% alkohole. Z tejto staci raz tyzdenne 10 kvapiek pod pazuchu alebo na spodok brucha, co da prepocitane na den asi 3 mg jodu. To je sice 20 nasobok odporucanej dennejdavky (zastaralej na posmech, z roku 1948), ale len stvrtina toho, co dostane do tela priemerny Japonec z jedenia morskych rastlin hlavne.
A Japonci su 132 milionovy narod, s najdlhsim priemernym vekom, cize sa asi mame co od nich ucit.
Dakujem RNG za odpoved,za zdroje.
A prosim este ten jod aky ma byt?
DAKUJEM
1ada1, lekaren je na lieky, hoci obcas maju aj doplnky .
Ja kupujem vsetky doplnky cez internet, lebo na svete je velke mnozstvo spolocnosti a nikto nedrzi a nevyraba vsetky potrebne doplnky. Dobry zdroj je napr Swansonvitamins.com, tiez Puritan.com a ine.
Dobry zdroj betaglukanov v Swanson je Agaricus Blazei(huba, z ktorej vytazok ma v jednej kapsule az 275 mg betaglukanov)
Selenu sa odporuca 200 az 400 mcg(mikrogramov)
zinku 25 az 50 mg
tie probiotika mas OK.
Dakujem Vam RNG som Vam vdacna za Vasu ochotu,bez Vas som stratena.....lekari ponukaju len chirurgiu...
Sstriebro som si davala 2tyzdne mozem este dalej si ho davat?
Prosim Vas v lekarni ked im to poviem budu vediet ze potrebujem uzivat: 3x500 mg betaglukanov?
Ako to mam pytat, zvycajne nevedia...
Mozem mat selen, zinok a jod z lekarne?Alebo treba specialne? Prosim napiste mi kolko mg a aky treba ?
Probiotika mam 5 miliard CFU v 1 tobolke, plus Saccharomyces boulardii staci to ?
DAKUJEM VAM VOPRED ZA ODPOVED
1ada1, chalaseon=jacmen je hnisava vyrazka, kde by roztok citricidalu pravidelne kvapkany do oci mal pomoct. Nemyslim, ze by sa malo prekrocit 10 kvapiek GSE dl vody, oci su predsa len velmi citlive a to je velmi silna koncentracia(1500 ppm)MOzes skusit aj koloidnu striebornu vodu niekolkokrat denne 1-2 kvapky do oka.
Odporucam brat samozrejme aj selen, zinok, probiotika a jod.
Posledne, ked som mal jacmen som bral 3x500 mg betaglukanov a jacmen sa mi absorboval. Beriem samozrejme na travenie aj enzymi, a to iste pomohlo ten hnis odstranit(reabsorbovat)
sylimarin a chanca piedra su doplnky....
A to velmi ucinne.