prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Anetol, vsetky problemy v traviacom trakte sa riesia kyselinami, enzymami, vlakninami a probiotikami. Z vlaknin odporucam pri Crohnovi len superjemne ako psylium alebo pektiny, aby nedrazdili zapalene steny. Z protizapalovych okrem enzymov by som odporucil curcumin a dumbier.
Z hojivych a regeneracnych hlavne DGL, aloe vera a triphalu.
ala, mam rovnaky problem. Preto obcas rozne vynecham a neberem pravidelne. Napr ked na mna lezie choroba, vynecham vsetky doplnky na cukrovky a rozne antioxidanty a beriem len antimikrobialne, pokial ten mikrobialny utok nepotlacim.Potom sa vratim spat k doplnkom na cukrovku, vitaminom a mineralom.
boba 77, pupalke nie je nahrada Yamu. Pupalka sice pomaha pri roznych hormonalnych problemoch, a zapaloch ale inac ako Yam.
Yam mozes nahradit senovkou greckou.
gab v 68 mas ister poriadne zapchate cievy a spomalenu cirkulaciu, Vtedy je "husta krv " dost nebezpecna, lebo sa tvoria zrazeniny, ktore zablokuju cievy. Ked sa ti to stane v koncatinach, tak sa to da odblokovat ale na vencovych(coronal) cievach na srdci to znamena infarkt.
Cievy treba cistit lecitinom,
krv riedit enzymami, najma nattokinazou a
cholesterol a triglyceridy znizovat Policosanolom
Ahoj RNG, vidím že sa ti tu zdoveruje vela ludi so svojimi problémami.Prosím ta aj ja o radu.Pred dvoma rokmi som "ziskal" Crohnovu nemoc.Asi to bude liekmi ktore beriem,ze nemam ziadne vazne problemy.Vyliecit sa to asi neda,ale ak by si mi poradil nieco vhodnejsie z prirody ako chemicke lieky.Dakujem
No to je blbé, lebo ako vieš a odporúčaš treba brať viacej doplnkov keď sa chceš nejakej pliagy zbaviť. A ja to nejak za ten deň nestíham keď mám mať také odstupy. No nič, musím to nejak inak prerozdeliť. ahoj. A
ala, enzymi utocia aj na bakterie tj aj na probiotika. Neviem na kolko, ale nemiesal by som ich dokopy. Snad hodina ale dostatocne staci na ich separaciu.