Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

bludicka76

Chcela by som sa RNG spýtať, aký má názor na tzv. "infrasauny", zaujímalo by ma najmä, ktorý typ infračerveného žiarenia IR A,B,C je pre človeka prospešný zo zdravotného hľadiska. Na stránkach výrobcov týchto infrasáun sa moc o jednotlivých typoch žiarenia nedá dočítať, všeobecne som sa len dozvedela, že napr. keramické typy produkujú 96% žiarenia v pásme IR C, jedni výrobcovia tvrdia, že najviac liečivé je infražiarenie s dlhou vlnovou dĺžkou, iní zase tvrdia, že len žiarenie s krátkou vlnovou dĺžkou dokáže dobre prenikať tkanivom a vodou. Ďakujem za odpoveď.

RNG

Bludicka, to je ciste vec fyziky. Dlhovlnove(nizkofrekvencne) infracervene ziarenie prenika najhlbsie. Preto sa pouzivaju hlavne diody vyzarujuce 950 nm ziarenie,ktore prenikne az 10 cm do hlbky. To delenie na A,B,C nepoznam a pri tom som povodne povolanim fyzik. To je nejaky novy vymysel.Ziarenia sa charakterizuju vlnovou dlzkou, nie pismenami.
Zvysena teplota znamena zvysena cirkulacia. Najlepsie je zvysovat cirkulaciu v mieste poskodenia(reuma, rany) nie v celom tele, lebo to srdce nemoze utiahnut vsade, ale miestne to zvladne.
Vyrobcom nemozno vseobecne vobec verit, ti sa snazia predat len svoje vyrobky.Pravdu povedia len ked sa pomylia.

bludicka76

Chcela by som sa RNG spýtať, aký má názor na tzv. "infrasauny", zaujímalo by ma najmä, ktorý typ infračerveného žiarenia IR A,B,C je pre človeka prospešný zo zdravotného hľadiska. Na stránkach výrobcov týchto infrasáun sa moc o jednotlivých typoch žiarenia nedá dočítať, všeobecne som sa len dozvedela, že napr. keramické typy produkujú 96% žiarenia v pásme IR C, jedni výrobcovia tvrdia, že najviac liečivé je infražiarenie s dlhou vlnovou dĺžkou, iní zase tvrdia, že len žiarenie s krátkou vlnovou dĺžkou dokáže dobre prenikať tkanivom a vodou. Ďakujem za odpoveď.

RNG

mery 71, zialbohu lekari povacsine maju na palu nespravnu diagnozu.
Pala je z nedostatku kyselin, kde kvasne procesy v zaludku su nedostatocne potlacene kyselinami a kvasne peny a plyny nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom.
Pocit palenia je z pazeraku, ktory proti kyselinam nie je vobec ochraneny.
Zaludok boli len vtedy, ked je zapaleny od roznej mikrobialnej cinnosti. Inac je proti kyselinam dokonale chraneny zaludocnym mazom.

RNG

zinok zacne byt skodlivy az pri davkach nad 75 mg pravidelne denne brane. takze odporucanych 25 az 50 mg nesposobuje problemy. Predavkovanie silnym cajom z korenov zihlavy, to som este nepocul.
Transdermalne sa absorbuje z roznych zinkovych preparatov len velmi malo, takze tam nie je problem. Ale daju sa tak dosiahnut vysoke miestne koncentracie prave okolo mazovych zliaz a vlasovych cibuliek.
Inac aj rozne vitaminy B pomahaju na vlasy, pozri napr na -odkaz odstránený-
Ale nemyslim, ze s tym vela narobis, je to znacne vec dedicnosti, aj ked to silne zavisi od hladiny HDT
Vlasy na zadu hlavy, tj vlasove cibulky su menej citlive na zvysenu hladinu DHT. Preto sa pouzivaju na transplantaciu na vrch hlavy. Ale zase do takych vydavkov a problemov by som osobne nesiel. Je plno muzov celkom holohlavych a predsa pritazlivych.
Vlasy nerobia cloveka ale to co je pod nimi.

roman08

Mery71 tiezmam alebo respektive som mal dlhe roky problemy zo zvysenou kyselinoua tiez som bol asi pred 10 rokmi na merani kde mi zo zaludka pocou gumenej hadicky a striekacky odoberali vzorky a doktor mi povedal ze jej mam vela ale ziadne lieky ako napr.quamatel,lomac,helicid,nexium mi vobec nezaberali.na ten spominany posledny mi doktor povedal ze neexistuje aby som mal kyselinu a ja som ju aj napriek tomu mal asi dva,tri mesiace beriem enzymy a neskor som zacal brat aj betain hcl na zvysenie kyseliny ale aj ked som ho nebral len tie enzymy tak od prveho dna co to beriem som az dodnes a jem uplne vsetko co mi chuti nemal kyselinu.

Mery71

Zravim RNG,Spominali ste,že gastritidu zapričinuje nedostatok žalúd.kyseliny,alebo tak nejak.Problemy s gastritídou a zlým trávením mám už roky,no mne prednedávnom lekár pvedal po vyšetrení,že mám kyseliny vela,tak ako to je?Taktiež ste písali,že je dobré si kyseliny doplnať,ale ako?Existujú nato nejake prípravky?

:)

dakujem zaa odpoved a nemoze sa stat ze sa tym zinkom predavkujem ? lebo z vysledkov co mi robili tak ho mam dost tak teraz sa bojim zacat ho uzivat aj v tabletkach kedze ho mam dostatok aby mi to zas neuskodilo nejako inak :( a mam 16 rokov

RNG

irena, moze to byt pliesen v kozi. Skus i nohy mazat zmesou kokosoveho oleja s par kvapkami citricidalu alebo oreganoveho oleja(5kvapiek na lyzicu oleja dobre zamiesat)

RNG

Hlavna pricina vypadavania vlasov je hormon DHT. Znizenie jeho hladiny je dosazitelne branim zinku a silneho caju z korenov zihlavy, tiez aplikacia roznych produktov obsahujuce tieto aj zvonku(transdermalne)