som casnicka,mam 27 rokov.pred 5 dnami ma zacalo boliet lave chodidlo zospodu. nikdy predtym som to nemala.opuchlo mi to brusko na chodidle pod prstami.a teraz neviem,ci ist k doktorovi, ci to prejde.boli ma to iba pri chodzi,alebo ked hybem prstami. masaze noh pomahaju iba troska.
chodidlo zospodu
ahoj nonitka. ja mam skusenost u otca aj u svokra.boleli ich palce na nohach aj kolena a obom zistili chorobu dnu.skusali ste,ci to nieje ono? na to su ucinne lieky aj dieta
do 1945 roku u nas tisice deti denno denne v sezone vychadzali na luku a nikomu NIC...
az po 1945 roku, kedy sa u nas zacalo malorolnictvo nahradzat VELKOKAPITALOVYM POLNOHOSPODARSTVOM..rozumej socijalistickym... PREBRATYM zo SSSA ( teda USA) sa u nas statisticky zacali mnozit pripady tzv. ALERGIJI...
treba len pripomenut ze sa totality sa pouzivali rozne prasky na poprasovanie hor luk a udoli. Pouzivali sa na to aj male lietadielka znamejsie ako CMELIAK (take zlte co lietavali aj 100km ci 250 len aby poprasili nam tu luku ci pole ci co)....a prave po navsteve tychto lietajucich odbornikoch vyskyt ALERGIJI sa zvysoval....
alergije su tu dodnes ale to uz je ine kafe.
ako 6rocne dieta,ked som vysla z domu na luku,ktora bola zaliata pupavami,do par minut som sa musela vratit domov,lebo som bola opuchnuta,tiekli mi slzy,rezali ma oci,zacala som sa dusit...to bolo pred zhruba 30-timi rokmi..trvalo to dost vela rokov..az tehotenstvami som sa pozbierala.
ifka,
kolega-odbornik ( a dovolim si ho nazvat slovom ekspert) hovori jasne ze na prirodzene latky clovek nie je alergicky.
ak sa nejaka alergija vyskytuje, tak dovodom , podla neho, su chemikalije ci ine umele latky v okoli.
alergija na pupavy je trosku omyl potiazne neporozumenie, kotre tunak rokami nam neinformovancom masa vzdelanych ale nedoucenych neprestajne opakuje.
Prach nepatri ani do ust ani do dychacej sustavy a preto je NATURALNE ze organizmus sa ho snazi zbavit.Toto sa nemoze povazovat za ''alergiju'' ale naturalny proces.
VYKASLAVANIE PRACHU CI PRACHOVYCH ZRN PRETO NIE JE ALERGIJA ALE PRIRODZENY SPOSOB ZVAVENIJA SA NECISTOTY ORGANIZMOM.
aj tunak si toto lekari na SK ( ale nielen na SK) mylia z tzv.alergijov, a vo vetsine pripadov siahaju k chemikalijam ci inym chemickym prostriedkom(prave pouzivanie chemikaliji sposobuje reakcije organizmu-alergije).
Moj otec pracoval v byvalom PNZZ. Prasne prostredie. Samozrejme ''alergija jak hrom'', z toho vznikajuce zapaly priedusiek ( tie sa zahladili zvysenov spotrebov hlavne ATB) obcasne nejaky ten zapal pluc-tak raz na 5 10 rokov, a naslednymi pobytmi v kupeloch.
Po tom co odisiel na dochodok a prasne prostredie opustil, tak sa pocetnost tzv.''alergiji'' znizila o 100%....
Kazdemu normalne zmyslajucemu cloveku je jasne ze sa NEJEDNALO O ALERGIJU ale o zdravotne nevhodne prostredie. ( take mali aj banici, a zisti si ake ochorenie banici mavali, preto aj umierali vo veku 55-60 rokov, ale v nasom mestecku zije jeden banik, ktori sa k nam prizenil. Cisty vzduch, a ked ide pozriet rodinu do jeho rodneho mesta tak sa kazdy cuduje ze este zije.VSETCJA jeho kolegi-banici zomreli). On jediny prezil.
Teda este raz:
ZDRAVIE JE SOCIOEKONOMICKY PROBLEM.
zatial je lacnejsie IMPORTOVAT CINANOV CI VIETNAMCOV ako CESNE ZAPLATIT domacich robotnikov....
Tesme sa na casy ked budu importovat na SK nielen robotnikov, ale aj MANAZEROV A CLENOV VLADY Z AZIJE....:)
ifka,
suseda mala astmu, vystudovala medicinu a spravala sa presne podla navodov svojich kolegov. vydala sa porodila dieta. zial, zomrela na astmaticky zachvat vo veku okolo 35 rokov (mlada zena).
o ALTERNATIVNEJ MEDICINE nevedela.
ifka,
nemyl si NEHYGIENICKE prostredie zo skutocnymi ochoreniami.
ak by si mala dostup k niektorym udajom u nas tak by sisi mohla pokojne precitat ze v minulosti hoci u nas neboli super podmienky, tak ludia nechorovali tak ako dnes.
a osobne som videl ludi kotri jedli spolocne z ''jedneho hrnca'' z clovekom chorym na TBC. Bez problemov.
Civilizovany a vzdelany clovek NEZATRACUJE vydobytky modernej vedy.
Zatracujeme ale sposoby akym sa tieto vydobytky MASOVO ZNEUZIVAJU....vcitane uchorovania ludi a ich nasledneho ''liecenia''...
inac, zdravy organizmus si je schopny VYROBYT ATB podla potreby.
Ale aj toto sa pomaly ( ako stratena moznost vyroby Vit C) straca ci uz stratilo u znacnej casti ludi v tzv zzapadozovanych krajinach.
kosa,ja som nemyslela alergiu na lieky,ale alergiu na pel,prach,niektore jedla,na pupavy...atd
Presny opak. Len sa snazim propagovat tie najucinnejsie, nie tie ktore donesu najviac zisku farmacii.
Keby som bol spokojny so stavom ako ho udrzuje sucasna vacsina zdravotneho priemyslu, nebol by som sa pustil pred rokmi do vyhladavania ludi(lekarov a mikrobiologov) ktori nasli ine, ucinnejsie a neskodnejsie(hlavne uplne neskodne) metody a hlavne system udrzby, tj predchadzaniu zdravotnych problemov.Necakat, kym sa male problemy vyvinu do katastrofy.
ifka,
ako pisa RNG. prirodne ATB neni su patentovatelne a preto sa preslo na umele ATB.
zial, len skutocni odbornici si uvedomuju ze prvotnov pricinov tzv ALERGIJI na ATB je to ze tieto v sucasnej dobe su UMELINY a preto na ne organizmus aj primerane reaguje (teda odmieta). Prirodne ATB (vcitane PNC) boli organizmom prijate bez problemov.
Mozno si konecne niektori zacali uvedomovat kde a preco sa vzala tzv.''alergija'' na PNC ci ine ATB. Od konca 50 nam zacali podavat UMELE ATB a z toho sa zacali aj prejavovat prve ''alergije'' teda odmietanie ATB organizmom ludi.