Zdravim vas,
mam 25 rokov.Sme s priatelkou uz vyse dva roky,avsak v posledom polroku som zacal mavat casto depresie,neprijemne myslienky,co si kto o mne mysli,precitlivelost,navaly smutku,placu,nestastia a i.Kvoli tomu si dala priatelka so mnou pauzu aby som sa dal do poriadku,pretoze to uz nemohla so mnou dalej znasat.Priznam,ze som dlhe roky fajcil travu,ale asi pred mesiacom som prestal s tym,ze som dufal,ze to bolo pricina mojich depresii a vtieravych myslienok ako aj lenivosti,a ze ma tie stavy prejdu.A oni aj presli,zacal som sportovat,venovat sa viacej hudbe a sam sebe,citil som sa konecne stastny.Pred par dnami sme zacali s priatelkou od znova,kedze videla zmenu k lepsiemu a ja som si myslel,ze ma uz nic taketo nepostihne,ze sa ma tie myslienky uz nechytia.Avsak vcerajsi stres v praci sposobil,ze aj ked predtym som sa tesil na priatelku a ona na mna,tak zase ma tie myslienky prepadli a zacal som byt na nu neprijemny,podrazdeny a nasledne po jej nahnevanej reakcii som zase upadol do depresii a myslienok na smrt,placu,zufalstva,ze ju teraz stratim a pod.Ked tie myslienky pridu,tak sa ich neviem zbavit,drzia sa ma ako kliest a priatelka preto dnes odisla radsej k rodicom a ja som zostal sam ne byte a nestastny v strachu,ze som ju uz stratil na dobro,pretoze ona uz nema silu mi nejako pomahat.Som z toho zniceny a smutny,uz som myslel na samovrazdu,ale to je hlupost.Prosim poradte mi ako sa mam zbavit tych myslienok,toho napatia v tele,ktore ma zuzuje a nici mna a nasledne aj nasu lasku a vztah s priatelkou.Nechapem preco sa tomu moja mysel nevie ubranit,priatelka sa uz na mne smeje,pretoze namiesto toho aby som sa snazil z toho dostat,tak sa do toho este viac zacnem zahrabavat a to len kvoli tomu,ze sa neviem zbavit mojich dotieravych myslienok,seba ponizovania vo svojom vnutri a pod.Najlepsie ak mozete,tak mi poradte niekeho,byvam v Novom Meste nad Vahom alebo v Piestanoch,za kym mozem teraz hned ist a chodievat za nim pravidelne,aby mi pomohol vysporiadat sa raz a navzdy s tymito hnusnymi myslienkami,ktore beru mne aj priatelke energiu,ktore ma doslova nicia a ubijaju.Nechcem kvoli nim stratit priatelku,pretoze ju velmi milujem a viem,ze aj ona mna,len ona uz nechce nic riesit,ziadne depresie,chce si zivot uzivat a nie prezivat a ja tak isto.Viem,ze si niekedy domyslim nieco,kvoli comu to cele vznikne,alebo ma ovplyvni nejaka uplna hlupost,bezvyznamne sa urazim na totalnu blbost a sa to rozbehne...kolotoc myslienok,depresie,stres a pod.Vo svojom vnutri aj navonok byvam clovek vesely,no ked pride zla myslienka tak sa obratim o 180 stupnov a idem do extremu.Som z toho nestastny,milujem velmi Kacenku a boli ma srdce i dusa z toho ako neviem kontrolovat svoje myslienky a pocity,neviem s nimi stale dobre narabat a nepodari sa mi vzdy znicit tu hnusnu myslienku hned pri jej vzniku,naopak sa jej neviem ubranit a rozsiri sa my ako rakovina do celeho tela...prosim poradte mi nejako a pomozte,pretoze ma to uz nebavi a horsie je,ze ani moju priatelku Katku. :( Som velmi citliva povaha a tak ako sa vie na 200% radovat tak sa viem aj na 200% nicit depresiami,ktore si sam v sebe podporujem a zivim v tej chvili ked pridu.Skacem z extremu do extremu a neviem najst tu rovnovahu v sebe,neviem ako...vopred vam velmi pekne dakujem za pomoc,bo uz si sam neviem pomoct s tym.