Mam 22 rokov a v poslednej dobe cca 2 mesiace mi zacali trpnut nohy.Stava sa mi to tak zhruba 2-3x do tyzdna,ze na par sekund pride slabost, akoby som si prestavala citit nohu(jednu alebo druhu,ako kedy) nezavisle od toho ci sedim alebo kracam...najcastejsie vsak v pravej nohe od kolena dolu, aj teraz ju mam uz asi hodinu tak napoly strpnutu - chvilku nic a potom taka slabost, tlak v nohe...uzivam hormonalnu antikoncepciu 3.rok ale predtym som take problemy nemala...Viete mi niekto poradit co by to mohlo byt? Chybaju mi nejake mineraly alebo co?
Slabosť alebo tŕpnutie nohy
Aj slabost aj trpnutie(tetania) mozu byt dosledok nedostatku draslika alebo horcika.
Odporucam pouzivat sol so znizenym obsahom sodika, kde je sodik nahradeny draslikom.
Sodika totiz mame obvykle v potrave privela, a draslika sa dnes nachadza v zeleninach podstatne menej, ako kedysi.
V starsom veku, ked su svaly uz ochabnute sa da priskrtit privod krvi do noh len obycajnym sedenim na pritvrdej stolicke. Ja si musim davat na stolicky, aj ked maju vankuse extra vankus z z hustej peny, aby sa mi rozlozila zataz co najlepsie , inac mi trpnu nohy bezne, aj ked si doplnam extra draslik, horcik a vapnik, samozrejme vitaminy D-3 a K-2, ktore pomahaju tieto mineraly absorbovat z jedla alebo doplnkov.
zdravim,trpne mi lava noha asi mesiac,v posteli ked spim a chcem sa otocit tak je to neprijemne,mam len 40rokov a pracujem na stavbe dakujem
nepodceňujte tŕpnutie a slabosť nôh, u mna trpnutie a slabosť vyústilo až čiastočného ochrnutia-invalidný vozík.
Ahojte,mne trpne pravá ruka, a tri prsty veľmi ťažko zohýnam. Bola som pre pol rokom liečená na kapilár či čo, brala som protizápalové lieky a tie pomohli. No teraz neviem či je to isté, lebo teraz mám strpnutú celú ruku až po krk. A zase aj tá ťažká ohybnosť na prstoch, ako keby sa zasekávali. Pomôžte čo robiť!
Mám gonartrozu, po páde v zime už viac ako pol roka mi opucha ľaVá noha, nemožem kľaknuť a naviac od lýtka dole mám ju často strpnutú.V noci si musím dávať často studené obklady, lebo mám pocit horúčosti a pálenia. Užívam diclobene a striedam ho s arthrotexom.Kvoli žaludku beriem k diclobene Helacid.Vyskúšala som vyživové doplnky, denne som brala vítamin E, pyridoxin a občas beriem tiež magnezium a vitamin B-Komplex. Dá sa to nejako zlepšiť?
krce a slabost v lytkach som mala niekolko rokov a lekari mi nepomohli,az ked som vysadila hormonalnu liecbu problemi do troch mesiacov postupne odisli.
Aj ja mam problemi s nohami od lytok dolu si ich ani necitim tak ich mam strpnute no lekar ma nikde neposlal povedadal ze je to z chrbtice a hotovo to je to nase zdravotnictvo hlavne ze sme cely zivot platili poistne.S
Trpnutie nôh je zapričinene aj zvyšenym krvným tlakom,tak ked citite trpnutie v nohah je dobre si dat vyživovy doplnok magnezium a nieky čaj na ukludnenie je to oskušana metoda u ludi pracujucich pri PC alebo športovcov a ludi so slabým prekvenim končatin.
Potrebujem poradiť .. Mám stuhnutú pätu .. Vôbec neviem od čoho ale iba jednu .. keď cez ňu prejdem prstom cítim menej ako na druhej .Trpnú a bolia ma aj ruky a nohy ..aj ich mám také slabé. Čo mám robiť ?
Ahojte mam 3 ročnu dceru a často pri pozerani telky jej trpnu,ma mravce v nohach.Može to byt važny problem?Poradte mi