Prvá menštruácia - kedy je správny čas?

moniqa87

shantalka, to je v poriadku, ono sa ti to estelen vsetko prebudza, po case sa to zacne upravovat do takej formy v akej to ma byt...

shantalka

awojkyy... no ja mam taky hnedy vytok... ale vraj je to uz menzes.. tha a dostala som to presne v den mojich 14 narodenin... krasny darcek ze :P ? juuj ale je ten hnedy vytok v poriadku?? plosim odpiste...

smejo4ja

Tak ja som dostala krámy keď som mala niečo po 15, pre mňa bolo ťažké že všetky kamošky mala ale ja nie. To záleží od tela v ako je vývine si myslím

selinka

Odkaz pre 15-ky. Ja som už zrelá žena a ako vidím, nemáte sa s kým porozprávať. Menzes môžeš dostať od 11 - 14 - najčastejšie, ale aj neskôr, v ojedinelých prípadoch. Vaše telo sa ešte vyvíja, preto perioda nie je pravidelná, môže vynechať aj 2, 3,12 mesiacov. Ak dozrejete, cyklus sa upraví...neboj, a na všetko si zvyknete. Potom budete rady, že ste ženy a vôbec vám to nebude vadiť. Občas môžete mať výtok - hnedý, biely, žltý...pošva sa čistí. Pa, pa....

lolica

ahojte ... ja vytok niekedy maam a niekedy nie ... a uz ked mam tak tiez ako kedy but silny alebo slabsi ...neviem coto.... preco nemam stale alebo vobec ?? precoo raz hej a raz nie ?poradte --

adrika24

ja som dostala prvu menstruaciu v 12. sice som vedela, co je to menstruacia, ale najskor som sa zlakla , ze co sa to somnnou deje... ale kazda zena je ina a kazdy organizmus je inak nacasovany

oo 123

ahojky ja som dostala kramy ked som mala 12 bolo to presne 21.7.2001 a bolo to celkom ako v pohode, uz v ten den som citila ze nieco nie je v poriadku lebo ma bolelo v podbrusku a nakoniec vecer som ich dostala... ale vy nerieste take veci ze kto kedy dostal prvykrat ved kazdy organizmus je iny tak sa aj inak sprava no nie?a nebojte sa ked aj mate uz 14 alebo 15 a nemate este kramy oni pridu a ani nebudete vediet kedy len treba si trosku pockat.....prajem vam pekny dniik :-))

jamajca

no ja som dostala kramy v 12..bolo to presne 16.2.:)bolo to uplne v poho..len som si nevedela zvyknut na nosenie vlosiek..ale casom som si na to zvykla...kramy mi niekedy meskaju aj 3-4 mesiace ...aj teraz som ich uz nemala 3...no taze baby nestresujte a drzte sa:) sice kramy nie su nejaka vyhra ale da sa to vydrtzat no nie?:D