Prvá menštruácia - kedy je správny čas?

amino

kazdy den nachadzam v nohavickach taky zeleno-hnedy vytok velmi casto ma pobolieva v podbrusi a aj brucho nemam este menstruaciu a mam 12 rokov prsia mam uz take stredne ale neviem co to znamena ci to uz budem mat alebo co to je

jojka 123

ahojte, skoro vsetky moje kamosky uz dostali menstruaciu a nechcem byt posledna ale aj sa toho trochu bojim a mam uz vytok poradite mi?

eter

2 mesiace pred 16 tkou som dostala..cize este som mala vlastn e15 chvilku :)som rada ze to nebolo skor nezavidim tym 11 tkam co to uz maju chudence

shantalka15

Ahojte, potrebujem poradit. Prvu menstruaciu som uz mala . bola v riadnych cikloch, ale po prvej menstruacii mam nejaky zvlastny hnedy vytok, ktory sa mi nejako nezda. Mozete mi poradit co s tym?

sydney

no ja som to prvykrat dostala 2tyzdne po mojich 14 narodeninach. vtedy somn uz vedela co to je,vsetky kamosky to mali,len ja nie,takze som bola vtedy stastna,haha,no ako taka vadna 14tka:D dokocna si presen pamatam ten den:D a pokial viem este z hodin biologie,tak baby to vacsinou dostavaju od 9rokov (psycho,ale poznam aj take) a najneskor nejako v 17,proste dedicnost

kukučka

no milé dievčatá, tak ja som prvú menštruáciu dostala keď som ešte ani nemala 11 rokov... bolo to v roku 1992 - maximálne nepripravená a nič som o tom nevedela, lebo maminka si myslela, že má ešte čas mi o tom hovoriť. A tak v prvý deň som dostala vložky do ruky a až potom sa so mnou maminka so mnou porozprávala. A ešte môžem dodať, že od samého začiatku mám riadnu menštruáciu, pravidelnú a za 16 rokov mi meškala len 2 razy, kedy som bola prechladnutá a v strese...

lucynda_22

Cafte jhá to ete nemám ale cem...proste nwm jhaq zostiť kedy o už budem maťť....ale aj sa toho bojím ...