mala som 17 rokov teraz v novembry a ešte som kramy-menštruaciu nedostala.vedela som že to dostanem neskôr,lebo moja mama mala svoje prve kramy v 15 a ja mam 17 a ešte nič,mam ist s tym ku gynekologovi? nebola som ešte nikdy, trocha sa bojim,a aj toho sa bojim že ma tam vykričia že som prišla neskoro.
Mam 17 a ešte som nedostala krámy
no zaujmave prispevky tu su..ja si myslim ze to nema nic spolocne s tvojou mamou.je to vec vyvoja a organizmu.to ze jedna to dostane ked je prvacka na zakladnej a druha ked ma cat a nie nast tak to je uplne jedno.poviem ti len tolko ze kamoska mala jeden problem s rastovymi hormonmi a doktor jej povedal ze ak nedostane do 16 tak ma prist a doktor jej da inekciu na vyvolanie.takze si myslim ze by si tam mala ist a zistit co dalej.a myslim si ze by si sa nemala do predu bat s tych prispevkov.proste tam chod a zisti co a ako...a celkom ma to zaujma tak by si potom mohla dat sem vediet ze co ti povedal :)
ja mam 16 a este tiez nemam menzes, doktorka povedla ze je to normalne.tak cakam ...
Mám 12 a práve dnes som dostalá krámý...chcem povedat babám, že sa nemájú čoho báť !!!
Nelusa/ ano je to normlane, ochlpenie v podpazusi prichadza ako posledne s ochlpeni..mne zacalo v 14..
No niektore dievcata dostanu v neskorsom veku, jedna spoluziacka dostala az na strednej..teraz ma 25 a zdrave babatko:) ak si chces byt na 100% ista ze je vsetko s tvojim vyvojom v poriadku zajdi za gynekologom, je to uplne normlane, nemas sa coho bat.
a kedy ti zacali rast prsia a ochlpenie? vacsinou menstruacia pride cca 2 roky po tomto...
Podľa mňa sa nemusíš vôbec obávať toho,že ich ešte nemáš.Ja som dostala teiž až v 17tich a moja mamina takisto neskoro,takže som to aj čakala.Vôbec som to vtedy neriešila a jednoducho prišli.Buď lenr ada,pretože už keď ich budeš mať 8 rokov ako ja,tak ti pôjdu aj na nervy.Tie stavy čo aspoň u mňa krámy sprevádzajú,sú strašné.
vysoke dievcata dostavaju neskor menzes...ked dostanes menzes dievca tak zvycajne uz vela nenarastie..tak preto
vysoke dievcata dostavaju neskor menzes...ked dostanes menzes dievca tak zvycajne uz vela nenarastie..tak preto
tak ja b ysom na gyndu urcite isal..ved neuskodi ti to a budes sa citit lepsie ..ja mam 14 a este nemam...ale viem..ze to ma cas kedze vydim z eniektore baby dostaly v 18..ci 17..=)
Matyo, daj sa vysetrit. nieco ja s tebou isto v neporiadku :)