chcem sa spytat na nazor damy aj panov. ked ma muz obriezku, tak ako to zistim na prvy pohlad? tym, ze ma zalud hned odhaleny?a nevyzera penis po obriezke trochu mensie?
dakujem
obriezka
lea, ty si myslis, ze to je take jednoduche a len tak? ja na to pol miliona nemam, a musia mi to zaplatit lekari, lebo oni to posrali, ale oni to platit nechcu....
Nuz, ale poskodilo...pretoze to odflakli, a potrebovali zahladit prvy zakrok... inak si neviem predstavit, z akeho dovodu by ma predvolavali znova....
nemo, ja uz neviem, co ti na to povedat. tak si daj spravit plastiku predkozky, v dnesnej dobe je uz vsetko mozne. vsak sa tes, ze aspon tu mocovu ruru mas uz v poriadku, nie? naco sa teraz utapas v ziali za predkozkou? myslim, ze sexualne ti to az tak nemohlo poskodit, mala som prveho manzela obrezaneho, a fungovalo mu to vyborne. ale mali sme len 20 rokov, takze aj vek moze byt problem, nie je to predkozkou
PS:
DAL BY SOM VSETKO ZA TO, ABY SOM MOHOL BYT NEOBREZANY. Lebo tak som sa narodil, a mal som zuzenu mocovu ruru.
Zatial cavte
Lea21, neporovnavaj gynekologicku prehliadku, porod so zenskou obriezkou.
Ked uz, tak si skus dat plastiku pyštekov, aby tvoj klitoris bol sustavne obnazeny - podotykam, ze tento zakrok NEMA nic spolocne s napr. faraonskou obriezkou...
Skus to, a potom komentuj, ze ci je tvoj sliznicovity utvar medzi nohami spokojny, ked sa stale sucha o nieco...
Asi si toho malo precitala...kedze si myslis, ze mam vratke nohy...
Stale mi nikto neodpovedal na moje otazky, stale je to tu len tak vseobecne nieco povedane...
RNG, Ten clanok som sem hodil len preto, ze HPV je virus, ktory nema nic spolocne s predkozkou, a nikde sa to tam nedocitas... aspon je vidno, ze lea tliacha do luftu s HPV a neobrezanym penisom....
a este k tej obriezke: u nas to normalne nieje a ako som povedal, zidia a arabi su uuuuplne ina kategoria ludstva v zmyslani a robeni svojich ritualnych cinnosti, ktore nemaju nic spolocne s hygienou - ako sa pise v starom zakone, bola to zmluva s bohom, aby boli oni odlisni od inych neveriacich, pohanskych narodov... cize ziadny hygienicky argument.
Ja nejsom prasa, ktore sa neumyva, takze s hygienou sem na mna nechod...
a ked uz sa RNG vyjadril, ze HPV je PREDPOSLENA v rebricku a rakovina krcka maternice ma tak mizivy vyskyt u zien, je zrejme, ze predkozka s tym nic nema spolocne...
Nuz, ale ked niekto chce znicit svoj majetok, nech si ho znici, je to jeho vec...ale obrezavat svoje deti nieje zodpovedne, bez podlozenej a zjavnej fyzickej danosti - cize spravna diagnoza a zdravotny problem...sa mi nezda vobec v poriadku. Ak by to moje decko, ktore bude dospele chcelo, prosim...ale urobim vsetko preto, aby som ho presvedcil o opaku a vysvetlil mu, ze ak nieco bez problemov funguje, ze to nema kazit...
Ja sa nechcem hadat, ale pozeram sa na veci z urciteho principu.
ESTE RAZ:
TU IDE CISTO O PRINCIP A OTAZKU, PRECO NIEKTO VYHLASUJE, ZE BYT OBREZANY JE PRE NIEKOHO LEPSIE, KED TO SAM NECHCE...
chapete? alebo vam to nedochadza?
Lea, viactisicrocna prax obriezky ti dava za pravdu, plno infekcii, bakterialnych ci kvasnych prenasaju muzi neobrezani.
Ale co sa tyka virusovych, tam zatial nikto nic nedokazal, ze by to malo nejaky vplyv.Keby to malo nejaky podstatny vplyv, iste by to uz bolo davno roztrubene. Hlavne zidia maju zaujem, aby bolo co najviac obrezanych a mnoho doktorov z hygienickeho hladiska s nimi suhlasi.
Nemo, je hrozny rozdiel tvrdit je 60 az 80 percent amerivaniek maju nejaku formu virusu HPV a ze maju rakovinu krcka maternice. Ako som to uz napisal v clanku na HPV, rakovina krcka maternice-cervical cancer, je pomerne zriedkava medzi rakovinami, aspon tak to ukazuje statistika tesne pred uvedenim tlacenej vakciny.
Nemyslim, ze sa situacia za 3 roky tak prudlo zmenila, ze odrazu rakovina krcka maternice, ktora bola napr v Anglicku len 1/40 z rakovin u zien by postupila na prve miesto alebo druhe....
a moje posledne slova pre Rodrigueza a Nema: budte radi, ze ste muzi, lebo ked dokazete takto hodiny nariekat nad tym kuskom koze, neviem kolko stran placlivych prispevkov by ste tu vypisovali o gynekologickej prehliadke alebo nedajboze o porode, keby ste to museli absolvovat, to si naozaj neviem predstavit.
a vobec, ako mozte porovnavat zensku a muzsku obriezku, vsak to su diametralne odlisne veci. ak vobec viete o co pri zenskej obriezke ide, o hygienicke dovody urcite nie.
Rodriguez, Nemo, Vase argumenty stoja na velmi vratkych nohach. Nemo, ty si kde vycital, ze 60-80% Americaniek ma rakovinu krcka maternice?? To znamena, 8 z 10 zien, ktore ziju v Amerike trpi rakovinou krcka? by sa Ti Americania potesili.