Mylím, že názov témy hovorí za seba. Stále tu len rozprávame ako bojujeme, padáme, víťazíme, vzdávame sa... Ale položme si otázku, čo sme dnes urobili pre to, aby sme sa z toho dostali. Koľko si jedla? Jedla si vôbec? Koľko hodín si dnes strávila myšlienkami na jedlo? Pozerala si na iné baby ako vyzerajú a podporovala si tým v sebe svoju sebanenávisť a podceňovanie? Buďme k sebe úprimné a podporme sa konečne aj vlastnými skúsenosťami, nielen prázdnymi rečičkami...
Čo si dnes urobila pre to aby si sa z toho dostala?
Nevkladaj mi prosim ta "do ust" veci ktore som nenapisala. Uz naozaj nevies o com?
Mam to chapat tak ze okrem anorekticiek a bulimiciek, zvysok disciplinovanej zenskej populacie su taktiez "nezdravo" zijuce individua????
ach baby, tomuto som sa chcela vyhnut. zas same recicky s prepacenim, bez vyznamu. nech nikto nehovori disciplina tomu, ze "vydrzi" zjest za den len ovocie alebo jogurty alebo menej ako 1000 kcal. to nie je disciplina. disciplina je prave naopak - zdrave, rozumne doplnanie potravy svojmz telu ktore ju potrebuje aby mohlo pracovat a mat dost energie a tepla. ja som dnes napriklad neranajkovala, a nebol to najlepsi napad. po obede mi prislo tak zle na stiahnuty zaludok. na obed som mala kuraci vyvar a ryzu v mlieku s ovocim... citim sa nafuknuta, asi ze som vcera este o 23.00 jedla sladkosti... ach tie chute...tolko odo mna
ano mozno som sa zaplietla sama v sebe:) snazim sa tomu ale porozumiet, tak ale potom pravdivy argmument anorekticiek je ze sa ucia sebadiscipline (ved ako kazda zena) nie?
Diskutujeme v ramci jednej temy a niekto s nickom "nikto" sa zamotal sam v sebe(najprv pises ze hovorime o dvoch rozdielnych veciach a potom v zapati pises ako tie dve veci su zrazu jedna) :-)) Sebadisciplina nie je ekvivalentom pre pojem obmedzovanie..
myslim ze tu hovorime o dvoch temach, jedna je sebadisciplina a druhe je obmedzovanie- ak sa obmedzujem v tom ze si dovolim zjest len 200 kcal denne, tak to je sice sebadiscplina ale nezdrava (obmedzovanie)