Ako moze nastat hypoglykemia?

seda

Dakujem, nestava sa mi to casto, lebo jem pravidelne,ale som si toho vedoma. Znamena to ze mam problemy s pecenou? Alebo je to rychly metabolizmus? A mam aj nizky tlak, nesuvisi to?

RNG

Nic zvlastne, to je zle hospodarenie s cukrom, ked pecen neuvolni dost skoro cukor z glykogenov, ked je v krvi malo cukru.
Je jeden doplnok, ktory stimuluje tuto funkciu pecene(LAGESTROMIA SPECIOZA), ale jednoduchy pristup k tymto problemom je
jest castejsie,
male porcie,
celozrnne produkty a
nizko glycemicke jedla vseobecne,
aby sa cukor v traviacom trakte postupne uvolnoval dlhe hodiny
bez skokov hore/dole.
....
Niekedy pankreas reaguje na "rychle cukry" tj vysoke glycemicke indexy(cisty cukor, jemne muky) a vyluci privela inzulinu, za cim nasleduje hypoglycemia so vsetkymi problemami(ospanlivost, nedostatok energie, bolesti hlavy)
Tieto kolisania sa nazyvaju niekedy "syndrom X" a vedu postupne k presileniu pankreasu a cukrovke typu 2.

seda

RNG, poradite mi? ja nemam cukrovku ale musim pravidelne jest, lebo zrazu strasne vyhladnem a pride mi zle, zatmieva sa mi pred ocami a klepem sa, neviem sa na nic sustredit kym nezjem nieco normalne ako suchy chleba, sladkosti mi moc nepomozu, a ked sa nenajem normalne, len nieco na zahnanie hladu, tak ma potom boli cely den hlava. A nikto mi neveri ze mi je na odpadnutie. Co je to?

RNG

Andel, je to velmi informativny clanok, a tvrdi to iste, co som uz davno cital od roznych lekarov, ze v diabetes 1 aj ciastocne 2 hraje rolu poskodenie pankreasu virusami. A to nielen virusami, ktore pridu a odidu, ale aj casto tymi, ktore nosime permanentne v tele(herpesy, Epstein Barr, cytomegalovirus...)
Takze zvysovanie viralnej imunity co tu stale tak tlacim a prostriedky na regeneraciu pecene a pankreasu(a pravdepodobne aj inych organov) su ucinne.
Ja som to na sebe dokazal, a zrejme tisice pacientov lekarov, od ktorych som tieto informacie dostal z ich pravidelnych periodik, ktore si predplacam, si to tak isto zl;epsili. A to bez vonkajsej dodavky inzulinu, len prisnou dietou(aspon prve roku) a plno regeneracnymi doplnkami. Dnes uz nemusim drzat prisnu dietu(tj pod 50 g sacharidov) dnes mi staci sa drzat pod 150 gramov denne a som OK, cukor sa mi pohybuje 0d 5.5 do 11, ziadne skoky na 30, ako predtym po vypiti 3 deci pomarancovej stavy!
Cize ten pankreas funguje ovela lepsie.
Keby som este vedel zhodit tu besnu nadvahu....
Alebo si najst cas na pravidelne prechadzky....

Andel

danushica, práve na túto tému (hypoglykémia) som sa zamerala v jednom článku na mojom blogu, tak ak chceš, môžeš si tam o tom niečo prečítať: www.sladkyzivot.blog.com

peto135

každemu čo si zasluži...aj ked dedo to robi isto v nadeji,že mu to pomaha ta borovička,alebo pivko...žial neznalosť zakonov a teda aj tych prirodnych neospravedlnuje...a tie zakony treba študovať,niečo napovie aj zdravy selsky rozum,ale realita je taka,že každy dnes už je chory,takže na ten selsky by som sa velmi nespoliehal...braniť sa treba študovanim knih...a kto si ake knihy vyberie je už na nom,teda na jeho intuicii...je ich dnes už nespočet...každa niečo slubuje a ak ich človek prečita viac,isto niečo vypozoruje a uroby si vlasny nazor...každemu,čo si zasluži...krute sice,ale pravdive..

alfonz

mojmu dedkovi nedavno zistili cukrovku.Denne pil vela piv a teraz sa dal na borovicku.Podla mna by to nemal.Co poviete na to?

peto135

""tvoje telo si spottrebuva glukozu,teda uz glykogen na tepelnu energiu.!!!""...ale ked je to aj v lete ked je teplo ???...