Ekzém na rukách

karotka

urcite nos v zime stale rukavice, zima najviac vystipe. len pozor na material, mne sa z jednych mojich rukavic ekzem este aj zhorsuje=/ no a zlepsil sa mi, ked som si dala detox kuru, kupila som si cistiaci sypany caj a pila som ho denne dost vela. (cistiaci aj na pecen, aj na oblicky...jeden z nich sa vola detoxikacny a druhy cistiaci len teraz neviem ktory:D)
a este....sice to nie je prirodne, ale krem dermazulen je dost dobry...sice farbi na modro:) ale pomaha:)
kamoska mi zas tvrdi, ze jej pomaha prirodny tea tree olej, ale to nemam oskusane.

loli

Ahojte baby, ako Vas tu čítam, neda mi sa nepridat.
Ja už od malicka trpim atopickým ekzemom, mam 25 rokov tak si to viete predstavit, co asi prezivam...

Je obdobie, kedy ani neviem, ze nieco take mam a každu zimu mam take stavy, ze moja kozna ma len posiela do nemocnice na liecbu, co samozrejme odmietam, da mi lieky, maste a sama sa doma vzliecim, behom 2 dni mam opat pokoj.
Robili mo kopec vysetreni , ale samozrejme nic nezistili, presla som asi vsetkými tabletkami , ktore sa davaju no zial pomahaju mi len jedny.Po takom dlhom case som sa naucila s tým aj zit, no dvakrat do roka chodim k moru , ale ani to mi uz nepomaha, asi si telo na to zvyklo a je to uz prenho slaba koncentracia.Hlavne stres mi sposobuje take stavy a ked sa spotim a hlavne mam ruky chytene.no a o zmene pocasia ani nevravim, moj priatel sa až smeje , ze ked vidi na mne , ze mi zacina ekzem hned povie, ide zmena pocasia, no už aby bolo leto, vtedy som najstastnejsia, pretože mam od ekzemu pokoj.
No najviac sa obavam toho, ked raz budem tehotna, ci sa mi to este nezhorsi a neprenesie na dieta, kozna mi povedala , ze je tam 50% pravdepodobnost, že to dieta zdedi, no iný doktor mi povedal opak, ze sa to vytrati ak porodim, tak komu verit????

teraz som nasla jednu kliniku, ktora lieci atopický ekzem , pridavaju do kupela vysoku koncentraciu soli, taku asi ako je v cervenom alebo mrtvom mori+ nejake svetlo a vraj to pomaha, tak som objednana na buduci týžden, samozrejme ak mate potvrdenie od lekarky, tak Vam to hradi poistovna a doplatite si nejakých 60eur , no moja kozna ma tam silou mocou nechcela pustit a ani potvrdenie mi nedala, tak som na nu narobila kriku no a potrvdenie som dostala aj s negativnym opisom.nooo co uz s takými ludnio, ze vraj mi to nepomože, ale zrat tabletky celý zivot tak to uz je len vyhra....
Premyslala som aj nad tými rybkami co vas ako keby objedaju, neviem ci to uz niekto z Vas navstivil, vraj je to trosku drahe, no ak by som sa vyliecila , risknem to a pojdem dotoho, je tažke zit s týmito ekzemmy a len clovek , ktorý trpi týmto ochorenim vie, co prezivame a ako sa taťžko s tým bojuje...

držim Vam vsetkým palce, aby ste sa uzdravili, ak sa to ovsem da , ale hlavne sa nestresujte a uvidite, ako to pomoze, sama som to videla na vlastnej kozi, co sposobuje stres, tak vela vela optimizmu...

duende

ja to mam zo stresu, a cigaretoveho dymu (nefajcim)a vzdy v zimnom obdobi...ked som v klude a nikde sa nehyri, je to ok...aj na dlhsi cas. A urcite sa na tom prejavi aj strava.

juka

kazdy clovek ktory ma problemy s ekzemom cize atopickou dermatidou by mal navstivit dermatologa.Tohto problemu sa uz nikdy nezbavite priznaky sa daju iba zmiernovat.Ja ho mam tiez a teraz mam brutalne zhorsenie.Ja ho mam z alergie niekomu sa odrazi na prieduškách,niekto ma astmu a niekto ekzem preto treba navstivit aj imunoalergologa a pouzivat mastne kremy na citlivu pokozku.su drahsie ale pomahaju a nezhorsuju stav- povacsine su neparfumovane :)

:-)

pri ekzeme treba dodrziavat zdrave stravovanie,vysadila by som mliecne vyrobky a bielu muku+stava z aloe vera,quercitin a na kozu oleje ako kokosovy,mandlovy,avokadovy...

slanička jozef. 0903521428

Ahojte už asi rok mám problém s ekzémom na vnútornej strane prstov rúk.Koža mi tam stvrdne a potom popraská až do krvi.Lieči ma už druhý kožný lekár,ale ekzém aj ked na chvílku ustúpi vždy sa vráti.Mám zistenú alergiu na lanolin a palinu.Tomu sa však vyhýbam.Kto vie nech prosím pomôže.Vopred dakujem.

naan

Helenka a Grigo, napíšte mi na meil. Môj švagor mal podobné problémy a výrobky, s ktorými pracujem mu pomohli a je spokojný.Netvrdím, že je to štandardné na každého.
akosinova@centrum.sk

helenka

grigo, nijako som moj problém nevyriesila, dokonca sa to o nieco zhorsilo. chystam sa na kompletne vysetrenia, kedze mam aj ine problemy si myslim, ze ekzem je len prejavom inych problemov, ktore prebiehaju v telesnych organoch. v tomto fore som sa docitala, ze napr. tmave ocne viecka mozu signalizovat problem s oblickami a pecenou, biely povlak na jazyku s kvasinkami, okrem toho som aj chudokrvna, takze si myslim , ze najprv by som mala zacat s riesenim tychto veci. potom dam vediet o vysledkoch