Problém s krvou v stolici

Príspevok v téme: Problém s krvou v stolici
pripad

Ahojte. Chcel by som poprosiť o radu. Mám taký problém: Už je to takmer pol roka čo občas po vyprázdnení vidím na stolici trochu krvi respektíve na toaletnom papieri. Deje sa tak vždy pokiaľ mam hnačku - riedku stolicu, prípadne keď po vyprázdnení hustej stolice ešte trocha tlačím. Myslel som s, že to po čase prejde ale zatiaľ sa tak neudialo. Bolesti nemám žiadne. Niekedy to nie je vôbec vidieť... pri hustej stolici.. môže to byť ovplyvnené aj stravou.. Čo sa týka pocitu análneho otvoru mám niekedy dojem akoby som tam ešte niečo mal.. niečo veľmi maličké.. niekedy to zasa ani nie je cítiť.. nevylučujem, že môhlo dôjsť k vnútornému poškodeniu... mal som tam raz tenký predmet o veľkosti cca 19cm.. mladícka nerozvážnosť.. a teraz musím na svoje chyby pykať, lekárovi sa strašne bojím ísť.. čo mám robiť? je nejaká šanca, že sa to dá vyliečiť nejakými liekmi alebo čajmi? niekto mi spomínal, že je vhodné použiť čaj z dubovej kôry... ale neskúšal som to... Ak mi viete prosím poradiť budem vďačný... Prosím píšte mi len seriózne, viem že to príde niektorým smiešne, ale raz sa môže stať nejaký problém aj iným...

lek

Krv v stolici treba vzdy doriesit. Chod na gastroenterologiu a myslim si, ze by si mal mat vysetrenie creva. Moze ist o banalnu pricinu, ako su hemorhoidy -ale aj to treba riesit. Moze ist o krvacajuci polyp, moze ist o zapal sliznice hrubeho creva- to su tie povedzme menej zavazne priciny, a moze ist o nador, to uz je ta velmi zavazna pricina. Neviem kolko mas rokov a nechcem strasit ale nenechaj to tak.Ja som z onkologie a krv v stolici povazujem vzdy za zavaznu vec.

marcel76

mam tiez problem s krvov v stolici,par krat sa to uz stalo,ale vcera bolo tej krvy az moc.mate s tym nietko skusenosti?co to moze byt?

lek

Toto je postoj niektorych ludi k svojim zdravotnym problemom. Mozno je pricina nezavazna -hemoroidy, ale mozno zavazna, ale riesitelna. Tento postoj povazujem za sebectvo a egoizmus. Dospely clovek, ktory s niekym zije, ma rodinu, pracu nema pravo byt sebecky, mal by sa spravat zodpovedne a to aj vtedy, ked ma zdravotny problem.Clovek, ktory ma problem- ci uz je to krv v stolici, alebo bolest na hrudniku, ci cokolvek a zo strachu odmieta ist na vysetrenie v tom momente mysli len na seba a svoj strach, keby myslel na svoju zenu a deti, tak by neriesil svoj strach a isiel by k lekarovi. Takto mu to treba povedat, lebo tak to aj je.To su take nezmyselne hrdinstva.

adenkah9

Ahojte všetci,ja s krvou v stolici problém nemám,ale môj manžel.je strašne tvrdohlavý a nechce ísť ani za svet k lekárovi,chceli mu robiť kolonoskopiu,ale on povedal,že si do zadku nič strkať nedá.som z toho zúfalá,všade čítam o rakovine konečníka a hrubého čreva,predhadzujem mu tie najhoršie články,aby sa zľakol,ale on to len odhodí so slovami,že na niečo predsa musí zomrieť,neviem už čo mám vymyslieť.je to hrôza

delphia

...hm... vzdy ma zarazi tolka lahkovaznost..
takze kludne pockas dalsie 3 roky len preto, ze ludia v okoli to maju zo zl. zil?
ach jaj...

merio

nie, v tomto som velmi nedosledna, ale ludia v mojom okoli maju tiez spominane problemy , ti ktory sa zucastnili vysetreni mali uz spom. hemoroidy, takze...

merio

Navstivit lekara sa chystam uz 3 roky, z vysetreni mam velke obavy,ale dufam, ze to nebude az take vazne. V dnesnej dobe ma skoro kazdy podobne komplikacie, stresovy zivot je dnes bezny...