strach z jedla

zazie2112

Jedine riesenie- nalozit do auta a okamzite hospitalizovat na interne, tam ju daju dokopy telesne a potom na psychiatriu. Jej vaha je uz smrtelna,znama s tymito kilami mi umrela minuly rok.

nina2007

Prosím poraďte mi. Už mesiac mam na tele červené suché fľaky veľkosti hrašku. Nesvrbia, nevadia mi, len neviem čo to je..Väčšinou ich mam v oblasti brucha. Dakujem všetkym.

alžbeta

LEILE:poviem Ti aké zdravotné problémy budeš mať, ak sa nezbavíš strachu zjedla. Ja sama som ho mala tiež a bola som na začiatku s mentálnou anorexiu, ale prebrala som sa neskoro,keď boli problémy na sveteA to ochorenie štítnej žľazy, ktoré sa nemusí vyliečiť, k tomu sa pridružuje aritmia- nepravidelná činnosť srdca, ochorenie obličiek, opuch pečene,ochorenie žalúdka, ktoré môže prejsť až do vredu, osteoporóza v neskoršom veku,... Ale zo všetkéhoje najhoršie ochorenie štítnej žľazi- sama som jej príkladom.Ak máš zníženú činnosť- priberáš na váhe a nemusíš nič jesť, si unavená, ochauje ti svalová hmota, vypadávajú ti vlasy, máš zápchu, koža je suchá a je Ti neustále zima, poruchy srdca a porucha s menštruáciou.Pri jej zvýšenej činnosti zas naopak chudneš následkom hnačiek, je ti príšerné teplo a tiež sa objavuje porucha srdca,menštruácia, vypadávanie vlasov,...-a ku tomu všetkému ak ju nebudeš liečiť,hrozí Ti, že nebudeš mať eti a ak náhodou áno nebude zdravé, narodí sa s mentálnym postihnutím. Nepíšem Ti to len preto, že toto ochorenie mám, ale teraz po 4 rokoch liečby som sa dočkala mierneho zlepšenia a dúfam, že sa mi štítná žľaza vylieči, lebo väčšinou je to nevyliečiteľná choroba a ľudia sú odkázaní na antibiotiká do konca života, jedine tak sú schopný správne fungovať a mať aj zdravé deti. Preto vám všetkým odporúčam, keď skúšete diéty, DAJTA SI VYŠETRIŤ ŠTÍTNÚ ŽĽAZUIak ak chcete vedieť viac, napíšte na adresku betica@seznam.cz. Môžem vám poskytnúť ešte viac informácii-študujem naVŠ a v budúcnosti bude zo mňa sesra, takže vám môžem určite viac poradiť.Majte sa krásne

petulka222

to je normalne takto sa pomaly ale isto zacina stavat s nej anorekticka...je normalne ze ked nebud evelmi dlho jest a potom sa zrazu vecer naje tak jej bude zle vyvracia to pretoze ten organizmus to nebude chcet...nemala by sa nutit do jedla....a 35 kilo na 15 rocne dievca je naozaj malo pretoze moja dcera ma 11 rokov a ma 38...mali by ste zajst za lekarom ze nepomahaju tabletky a skusit to neako inac...ide o to ze ci vasa dcera chce jedlo alebo chce byt chuda?

zuju

lea- moj nazor je ze sa bojis jedla nie pribratia, nejedla si vplyvom negativnej skusenosti, to je normalne, aj strach ze sa situacia, v ktorej si citila nieco negativne opakuje. Bola si uz za psychiatrom, niekym kto sa zaobera psychosomatickymi poruchami? Alebo na nejakom specialnom gastroente--- vysetreni. Myslim ze by ti to pomohlo. Aby sa to nevyvinulo do fóbie

lea

Neviem či mám anorexiu,ale určite viem ,že mám strach z jedla. Mám 40 rokov-164cm a49kg. Mám 3 deti 1 z nich dospelé a2 malé. Po tragédii v rodine som bola niekolko dni iba na liekoch .Stále som iba spala. Ked som sa zobudila zase som užila lieky na spanie a tak dokola Po niekolkých dňoch dostali do mna NEjake deci mlieka.Hrozne som schudla apostupne sa začali prejavovať všetky choroby. srdiečko ,štít žlaza,hypogl.a ďal.Dnes už takmer po 10 rokoch odvtedy mám natrvalo poškodené zdravie-najhoršie som na tom so žalúdkom. Lekár špecialista mipovedal že už sa mi nedá pomôcť. Jediné čo mi môže dať sú lieky aby som nezvracala. Dnes môžem zjest iba dojčeneckú stravu. Velmi by som chcela pribrať-viem že musím jesť,ale zase sa aj hrozne bojím že mi bude zle.Čo mám robiť? Vie mi niekto poradiť, pomôcť? Ďakujem.

thesiamee

mne trvalo 4 roky nez som sa odhodlala nechat si pomoct. dnes uz len lutujem ze som sa nenechala zachranit skor, alebo keby ma nasilim dostali do nemocnice aspon o pol roka skor... Maloktora z nas s tym dokaze bojovat sama, hospitalizacia v nemocnici je nutna. ide o zivot...Rada poskytnem info o tom ake je to v nemocnici...

kacena b

Ahoj help.Moja sestra ma 159cm 48kg jedava len 3krat za den a to dietne veci s vycitkami ,ze chce cvicit.... Je strasne chuda ale hovori,ze je tucna uzatvara sa do seba nikde nechce chodit stale si hovori,ze je skareda a pritom je kocka Ona pred rok a pol bola tucna chcela trosku shudnut ale chudla tak,ze je to udrelo ne psychiku nevieme co uz snou mame robit chodila aj psychologovi,ale nic nikoho nechce pocuvat mysli si,ze kazdy jej chce zle,ale to neni pravda.ako scudla nemal skoro rok menstruaciu doktorka jej predpisala lieky tak minuly mesiac dostala uvidime ci bude tento mesiac.Prosim poradte co mame robit Dakujem.