prosim poradte mi moja dcera ma strach z jedla do poobedia je a vecer uz nechce.takto schudla za rok 11kg.ma 15 rokov a vazi 35kg.kazdy vecer sa trasie lebo sa boji aby jej nebolo zle.uz berie vsetky mozne lieky na chut do jedla ale aj tak jej nepomahaju.bojim sa ze si nieco urobi.odpiste mi prosim
strach z jedla
To vsetko je pravda treba ziskat doveru,nenutit ju jest varene to som vsetko pisala aj ja, ale ja viem o com pisem, ja som anorexiu mala a dobre som si bola vedoma vsetkych nasledkou co sa moze stat a verte nic nepomohlo iba ze pri mne niekto sedel, bol mi policajtom v dobrom slova zmysle.
Preboha, policajtom nie. To v ziadnom pripade, to by malo este horsi efekt..nesmie mat pocit, ze ju kontrolujete!!! To by bola pre jej psychiku hotova pohroma..mozno nechce pribrat a ma sklony k anorexii, to sa v tomto veku stava casto. Nesmiete na nu tlacit a nutit ju. To v prvom rade. Musite si v nej vybudovat doveru, z vasej strany musi citit podporu, ochotu jej pomoct. Ked nechce vecer jest varene, nenutte ju. Nech si da ovocie, jogurt, nieco, kde su vitaminy. Vysvetlite jej, ze to jej neuskodi, ale doda vyzivne latky a ma to minimum kalorii. Ale cez den nech je normalne.
Preboha kolko vazi?Utekajte k psychologovi tu nic ine nepomoze je to v jej hlave,prajem vam vela trpezlivosti,vela prejavov lasky voci vasej dcere,vela porozumenia,a snaste sa jej dvihnut sebavedomie.Vasa dcera nema strach z jedla, ona ho odmieta,pohpovorte si s nou.Dohodnite sa ze si da na vecer sejk, mlieko s bananom,alebo roznym inym ovocim vysvetlite jej ze kalorie ktore prijme budu na regeneracii organizmu,ze z nich nepriberie.Budte pri nej kym to nevypije, nedovolte jej najblizsiu hodinu od vas odist ani na WC.Stante sa jej policajtom.
ahoj help.mozno by pomhol psycholog.ten by zistil hlbsiu pricinu ktoru vy neviete odhalit.v jej veku je dolezite zdravo sa stravovat a cim skor pridete na pravu pricinu tak to bude pre nu lepsie. ale nezmeni sa to zo dna na den.bude to chciet trpezlivost.