alergia na striebro

Príspevok v téme: alergia na striebro
dadi

Ahojte.Prosim Vas,nevie mi tu niekto poradit,ci existuje aj alergia na striebro,alebo môze byt alergia len na niektore primesy,ktore strieborne sperky obsahuju?Nosim viacere strieborne prstene.No najnovsi strieborny prsten mi sposobuje na prste male vyrazky,ktore svrbia a tiez velmi cernie.Co to moze byt?Som teda alergicka na striebro?Ale ved ostane prstene mi neskodia...???Dakujem za odpovede.

biela macka3

Mám strieborné naušnice a keď som ich mala naposledy, bolela ma dierka na ľavom uchu - je mi ľúto ich vyhodiť - pomože, keď si ich predtým namočím v peroxide vodika? Bižuteria mi také pronlémy nerobí.

dadi

A reakcia na striebro alebo med sa mi zda dost malo pravdepodobna,ked tiez nosim strieb. nausnice,retiazku,naramok a 4 dalsie strieb.prstene,s ktorymi nemam absolutny problem a cerneju uplne v normale,co sa da vycistit...hmmm???

dadi

Takze RNG myslis,ze ak v tom sperku okrem striebra a medi by bolo nieco ine - pravdepodobne mne ten skodlivy nikel,mohol by mat z toho dovozca,resp.predajca problem?No uz tu asi len polemizujem,najlepsie bude s tym nieco urobit...ta penazna hodnota sa mi zda dost vysoka,takze si pojdem za svojou pravdou.Diky za infosky,aspon si ma dostal do obrazu!

RNG

Dobre striebro obsahuje 92.5%striebra a 7.5% medi, nic ine.
Takze reakcia by mala byt len na striebro alebo med. A to je velmi zriedkave.
Samozrejme striebro cernie, vo vzduchu je kyslik(oxidy) a hlavne kyslicnik siricity z palenia uhlia.
Velmi drahe znacky striebra pouzivaju pokryvanie striebra velmi tenkou(niekolkoatomarnou) vrstvou platinovych kovov(platina, rhodium)
Tieto nesposobuju ziadne alergie, ako lacny nikel.

agina

Kazde striebro cernie, je to klasicka normalna reakcia, ze striebro oxiduje. Musis sa on lepsie a castejsie starat ako o zlato.

dadi

Agina,ale ja si vzdy davam dole prstene,hned ako pridem z roboty (a v robote robim v kancelarii).No mne to nevadi iba na prst,ale ten prsten velmi cernie.Ide o to,ze si myslim,ze nie je celkom strieborny.Tiez mi vadi bizuteria,nemozem mat ani jeden den bižu nausnice,hned mi hnisa ucho...No v tom istom obchode som si zaroven kupila aj strieb.nausnice a tie mi neskodia.Takze neviem,co to moze byt.

agina

Inak nemusi to byt alergia na striebro. Z vlastnej skusenosti vyrazky pod prstienkom mozu sposobovat rozne chemikalie a aj obycajna voda.Ja totiz vsetko robim v prstienkoch, ked umyvam, periem , kupem sa atd. atd. cize vobec ich nedavam z ruky a vsimla som si, ze ak mi zostane pod prstienkom voda, tiez sa mi vyhadze koza pod nimi.Cize zaklad je, prstienok posunut, miesto vysusit, nakremovat a je po probleme.Ak by to pretrvavalo, treba si to miesto a aj prstienok potriet farmykoinovou mastickou.Ja bezne ked idem na ples a potrebujem si dat bizuteriu do usi, tie si riadne napatlem touto mastou a usi vydrzia az do rana nezapalene....bez nej by som mala po dvoch hodinach usi zahnisane.

dadi

Tak to skusim. No najskor to vybavim asi az 6.11.,vtedy mam skusku v Blave.Inak este raz pekne dakujem za rady RNG :)

RNG

Ak to cerna rychlo, moze to byt nahrazka striebra, zliatina alpaca(20% nikel, 20%zinok, 5 % cin a zvysok med), to by bol riadnu podvod!
Take nieco robia len v Mexiku na netusiacich turistov.
Moji rodicia mali alpakovy pribor, striebro bolo prilis drahe.