Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aknenormin?

jankaaaaaaaaa

julca: o tej biolampe sa radsej porad s lekarkou, lebo neviem ci je to vhodne pouzivat na plet liecenu aknenorminom , teda pocas liecby.

julča

Pred dvoma týždňami som začala brať Aknenormin a musím sa priznať, že už vidím nejaké tie zmeny na mojej pleti. Ostali mi červené miesta po zapálených vyrážkach,ale vraj to zmizne časom. Používam aj biolampu každý deň na tie červené fliačky,a pomaly vidím zlepšenie.
Moja pleť bola pred tým taká otrasná, že som nechodila medzi ľudí, snažila som si tvár zakrývať vlasmi, mala so z toho nehorááázne komplexy.
No dúfam, že aknenormin zaberie.. a budem mať takú pleť o akej som vždy snívala :)
k nežiaducim účinkom patria suché pery, čo možem potvrdiť, mám ich straaašne suché, aaa odlupovanie kožky z tváre, ale to je len dobré, pretože používaním tohoto lieku sa má vymeniť celá koža :)))
ak máte nejaké otázky, napíšte :))
držím palce

bingham

ano zmiznu aj pory...ktore sa po case objavia....(ale ked sa budes o plet starat...tak urcite nebudu take ako pred liecbou...a inak kazdemu cloveku sa upchavaju pory) a akne sa uz nevrati vobec alebo nie v takej forme...(nepocitam 1-2 vyrazky ktore maju aj ludia co nemaju problem s akne)

acire

V prvom rade nikdy neužívajte aknenormin nalačno, vždy po jedle resp. s jedlom. Každý sme iný, čiže aj liečba izotretinolom má na každého iný vplyv. Ja som ho začala užívať minulý rok v máji. Doktorka ma upozornila, že na slnko jedine s OF 50, žiadne slnenie (užívala som iba 20mg pri váhe 58 kg).. Zvládla som to a ešte som bola aj pekne opálená...(používala som krém od Vichy s OF50) je pravda, že som sa natierala od hlavy po päty, no opálilo ma aj tak.. i keď je pravda, že na dovolenku pri mori som si netrúfla.
Kontaktné šošovky nosím stále, ani nepoužívam žiadne kvapky.. rovnako je to aj s fámou o depilácii. Teda aspoň ja sa depilujem voskom. Zo začiatku to bol síce problém, ale po dlhšom čase sa mi žiadna koža nestrhávala ako sa to píše v letáku. Možno zo začiatku trošku, ale teraz vôbec.
Nezabúdajte sa stále krémovať. Ja sa krémujem každý deň po sprchovaní (takto to robím už niekoľko rokov, proste mám potom lepší pocit). Ja používam najradšej telové mlieka NIVEA, sú super a za primeranú cenu oproti tým z lekárne. Na tvár od začiatku používam krém s OF 50 od Biodermy, na nete som si ho objednala, keď bol v akcii za 8 eur /u kožnej som si ho kúpila za 20 eur!!!!/ Používam ho aj teraz v zime. Najväčší problém mám s perami. Vyskúšala som asi všetko, no neustále mám kútiky, popraskané pery. Natieram si ich x krat denne. Celkom dobrý je krém od CICADERMY (je tam napísané - na rôzne poranenia kože, je to 30g čiže mi vydržal dosť dlho..a neni drahý okolo 4 eura). Medzi balzamami vyhráva u mňa modré LABELLO. To som si kúpila nedávno a je naozaj super.Ďalší problém je u mňa nenormálne červená tvár, najmä teraz v zime, keď prechádzam zo zimy do tepla. Som ako paprika, každý sa pýta, prečo som taká červená. Kože je veľmi citlivá, reaguje na každú zmenu. U mňa to platí na 200 %. Dosť mi začali padať vlasy. Ale podľa mňa to netreba brať veľmi tragicky a stresovať kvôli tomu lebo vam začnú padať ešte viac. Mne vždy v zime dosť padajú. No keď ich máte dlhšie tak je to dosť na otravu, sú po celom dome. Vždy som mala problém s mastnými vlasmi, musela som si ich umývať každý druhý deň.. teraz si ich umývať 2 krát do týždňa. Tiež nezabúdajte používať kondicionéry a šampóny na suché vlasy.. keďže sú suché, budú vám asi aj dosť elektrizovať, najmä v zime.. s tými mám ja neuveriteľný problém. Rovnako ako tu už bolo povedané, budete pociťovať bolesť kĺbov, treba si kúpiť nejaké doplnky, ja užívam prírodné kalcium, jedzte ryby, sezamové semiačka, ovocie a zeleninu. Mlieko vám zbytočne zahlieňuje organizmus a pochybujem, že v mlieku, ktoré kúpite v Tescu sa nejaký vápnik nachádza... to ťažko budme úprimní.
Momentálne užívam aknenormin ôsmy mesiac, ešte jeden a končím. Doktora povedala, že keď sa užíva dlhšiu dobu je vyššia pravdepodobnosť ako keď užívate 4 mesiace vyššie dávky. Tomu sa nerozumiem, snáď vie, čo hovorí... aspoň dúfam. Moja tvár je bez jedinej vyrážky, je to naozaj neuveriteľné, čo to urobilo s mojou pleťou, no nechcem vedieť, čo to urobilo s mojim organizmom... Držím palce všetkým, ktorí sa do toho pustili.

poiuzy

Baby, ja som ho užívala 8 mesiacov, je to zázrak!Odporúčam!Už dva roky ho neberiem a pleť mám ako bábika (vážne občas maličká vyrážka). Dokonca som vysadila aj antiku na tvár-Minervu a stav sa nezmenil, možno minimálne.Moje problémy boli iba suchá koža na celom tele, takže krémovať a natierať a je to :) Dokonca som nosila aj šošovky a bolo to v pohode. Síce suchšie oči, ale s kvapkami sa to dá.Občas sa mi zapálili kútiky úst, lebo som si pery poctivo nenatierala.No ale ešte som mala problémy s kĺbami, maturovala som z telesnej a dosť to zaťažovalo kĺby, ale zvládla som to. Naozaj sa to dá vydržať, stojí to za to.Avšak netreba brať na ľahkú váhu varovania!Nesmiete otehotnieť!Treba sa sledovať celkovo ako to na vás vplýva, ale inak je všetko ok.Zmenilo mi to život!

tpch

Aknenormin NIE JE hormonalny liek. Aknenormin a HAK sa spolu uzivat mozu (a u sexualne aktivnych zien by sa aj mali).

žena po 30

Asi pol roka mám pleť hroznú, taku som nemala ani v puberte, skusila som homeopatiká, nezbarli, tak som šla kožnej a tá mi dala Aknenormin. Užívam ho už druhy týžden no akne sa zatial tvorí stále, sice menej ale su...mám ich všade na tvári krku chbte....až mám z toho drsnu kužu a stačí že potlačím a už idu von hnusne uhríky. Chcem sa spýtať...môžem kombinovať aknenormin s prírodnou kozmetikou? Asi týžden predtým ako mi ho kožna nasadila kupila som si celu radz kozmetiky z "marihuany"....tak by som rada pokračovala pretože mám pocit, že to trošku zmiernilo zapal na koži.