Mam 20rocnu dceru ktora velmi malo je.vysoka je asi 172cm a vazi asi 52-53kg.Ked aj je,tak moc nevladze zjest.ma za sebou maturitu a je nezamestnana.Nic ju nebavi,nevladze.Je psychicky labilna.Mam druha s ktorym si nerozumie.Pritom viem,ze ju ma rad.Ale je to tak ci tak pre nu cudzi clovek.Ku psychiatricke ju nedostanem.Bojim sa co bude dalej.Chcela by ist do cudziny s kamaratkou.Je moc nesamostatna,musi ju niekto drzat a dirigovat.Pani doktorka povedela ze ma nabeh na anorexiu.Treba to podchytit co najskor.Som z Martina.Kto by mi mohol a vedel poradit.Dakujem.
Kto by mi vedel poradit s dcerou.
vizi-je to tak,raz az ked bude mat iva svoje deti,spozna,ako tazko,ptretazko sa vychovavaju,kolko bezsennych noci pri nich prebdie,v horuckach,trapeniach a bolestiach.uz samotny porod bude pre nu sok,mozno sa az potom spamata,ze ako je jej dobre,ze ma matku.kolko deti v decakoch by ju rado malo...
Jaja22222-dostala som sa do anorexia,bulimia,boj vyhras,nahodou som si klikla.Reku idem pozriet co sa deje aj inde.Ako vidim,rada pomahas ludom,aj ja ,len sebe samej sa zle radi.Prezila si uz tiez kdeco.Ale spravne si povedala,ak rodic zlyha vo vychove/asi som moc bola makka,Mala som byt prisnejsia ako povedala Sylva/,neznamena to,ze svoje deti nelubi a nechce im dat vsetko na svete a urobit pre dieta vsetko na svete.Povedala si to pekne a pravdivo.Svoje deti lubim a dala by som im vsetko na svete.Ostala som sama v robote lebo sa prepustalo.Robila som vsetko,aj robim aj za pol cloveka,ktory by tam mal byt.Zastupovala som este dalsiu,lebo vypadla na pn.V robote kopec roboty,doma problemy.A po 2 mes som sa zrutila .Tiez beriem lieky dodnes ako ty.Uz 2 rok.Je to o nieco lepsie ale toto mi naozaj neprispieva.
sylva-mas pravdu, stale tu vytahujeme na druhu, co, kde, ako bolo,preto a preto sa tak sprava.Ja som tiez zazila s otcimom nieco ,co dodnes mama nevie, ani vediet nebude a nesmie ,lebo by ju to polozilo.Chcem ju chranit.A bolo to horsie.No dodnes sa spravam k otcimovi s uctou,prispel aj na skolu ,aj na svadbu,aj mi pomohol,ked som sa rozvadzala a pritom mi neraz aj sestre ublizil slovne.Ta by tiez vedela rozpravat,no nikdy som sa na mamu tak nehnevala a neznenavidela ju.Ba prave naopak,som jej stale po ruke,ked treba.A na brata som nikdy nepovedala, ze je to jeho syn, ale stale je a bude to moj brat.Ved mame jednu spolocnu mamu.A pocitac?Len koli velkym som ho vzala pred 3 mes,na splatky.Chcem ,aby sme boli ok.A verim,ze ked budu v buducne nieco potrebovat,druh nepovie nie.
vizi a ivana-dam vam jednu radu-nereagujte viac na vsetky tieto vyzvy,co sa tu na vas hrnu zo vsetkyh stran.naco je to komu dobre,rypat sa v minulosti a jatrit si stare rany.zijeme pre buducnost,zacnite po novom.nechajte tuto stranku plynut,nech si ide svojim zivotom,az kym nezanikne.my vas nepozname,pre nas vsetkych je to len senzacia citat vase nove a nove vylevy na seba,ale pre vas tazka realita.a ti,co vas spoznali,vas vysmeju,maximalne polutuju a to je vsetko.nik vam nepomoze,iba vy same.
podla mna sa stala chyba vo vychove-vizi,mala si byt prisnejsia.dcera ta vydiera za to,ze mas noveho muza.ale ved si ju mohla nechat ist za jej otcom,ci by jej dal vsetko to,co ma u teba.podla mna sa nema az tak zle-uz len to,ze mate pocitac a internet,uz to je nadstandard od ostatnych.ja by som dospelu dceru-ktora nepracuje,nezivila ani za nic na svete.jej sa mali hocijaka robota,ale ty musis driet!necudujem sa,ze je ten tvoj druh na nu ako pes.nepacilo sa mi,ako rozpravala-ze jeho deti-mala napisat moji surodenci.
henriet ja jej to prajem tiez a poviem ti ze ma zarazilo, co tu popisala,ale aj napriek tomu chcem,aby vedela ,ze som tu pre nu ,ked ma bude potrebovat,ze jej pomozem pokial to bude v mojich silach,tak ako aj doteraz.Vzdy ostane moja dcera.Nevedela by som ju vyhodit tak ako mama jej kamaratku,ktora jej teraz dava dobre rady aj s matkou.Ona totiz pojedla lieky,za jej mamou som utekala,lebo chcela skocit pod vlak,bili sa hlava nehlava,nahanala matka dceru nozom,lietali vesiaky s pradlom von oknom,bola este horsie u matky ako len k...Tiez mala otcima a utekala k nam.To je jej teraz velmi dobra kamaratka.U nas sa taketo nic nedialo, ani nebude.Nikdy by som nedokazala vyhodit ani jedno dieta z domu.Nezastavam druha,jazyk do huby som mu nevopchala ja,ale to je jedno.A vlastne ,ked mam hubu,tak by som si ju uz mala asi konecne otvorit,tam kde mam a nie sa tu nehat urazat,aka som nezodpovedna matka...Len ma mrzi,ze vsetku vinu dala mne,ale vzdy za mnou pride,ked potrebuje nieco,a neodmietnem ju,ako ona ma zavrhla.Ako sa hovori,co robis ty matke,cakaj na svojich detoch.Mozno potom pochopi.
Ivana prajem ti aby si si našla prácu podľa tvojich predstáv. Teraz by si dala mame niečo málo, potom dáš takmer celú výplatu na nájom, stravu, drogériu a pod. Takže budeš mať ako sa rozhodneš.Ale budeš mať kľud, že ani koruna nešla kam nemala, všetko išlo len na teba. Skús a uvidíš.
ivana178- podla mna si to predstavujes trochu jednoducho, ale ved dobre. mozno sa ti to podari....
sak uz mam nove mena pre nase kravi tuna na JRD vizi a alica sme ich pomenuvali
henrieta-je to pravda ale zatial nemam prilezitost k tomu aby som sa mohla takto osamostatnit,stale hladam pracu ktoru budem potrebovat pretoze uz teraz viem ze to bude vsetko na mne,a preto nechcem nejaku lacnu pracu za 6000 pretoze polku by mi stejnak vzala mama.preto hladam daco lepsie platene aby som si z toho mohla najst hned podnajom a ujst velmo velmo rychlo.ale mama to nechape.vravi ze si neviem najst a nechcem robit za par korun,ze s niecm musim zacat.ale ja to takto nezacnem.aby som robila a nemala na podnajom.chapes?
Myslím, že alternativa to uzavrela úplne správne a diplomaticky. Choďme všetci po svojich povinnostiach a nečítajme tu tieto hlúposti. Ivana, ak je pravda, čo píšeš, tak odídi z domu, choď svojou cestou a uvidíš, že vzťahy s mamou aj celou rodinou sa časom upravia. Máte zo seba už asi ponorkovú chorobu, ak budete od seba, uvedomíte si veľa vecí jedna aj druhá a určite najdete k sebe cestu.