Kto nosil - nosi fixny strojcek na zuby?

Príspevok v téme: Kto nosil - nosi fixny strojcek na zuby?
depkaaa

Mal niekto taky problem ze mu horne zuby-ocne vyrastali z hora uplne z dasna a nemali miesto prist kam,lebo tie ostatne uz boli zaradene???Mam nosit strojcek na zuby a som z toho ulne na dne mam strasne depresie mozno si poviete ze som blba ale uz teraz som v dost zlozitej situacii a este toto???ja uz fakt asi nechcem zit..KOLKO BY SOM ASI TAKY STROJCEK NOSILA???o prachy nejde ide o viditelnost a dobu..HEEELP

Maryannka

Ja som nosila strojček asi dva roky, i keď po polroku sa mi zub dostal tam, kam patril. Zrejme potrebuje istú dobu, aby si na tom mieste "zvykol". Ževraj do 18ky sa zuby ešte posúvajú, ale u každého je to relatvíne. Keď mám pravdu povedať, bolo mi ľúto, že mi ho dali dole, lebo som si zvykla. Ale teraz som rada, že mám pekné zuby. Takže netreba sa ničoho báť, práve naopak - tešiť sa peknému výsledku a ten čas rýchlo uplynie.

Maryannka

Ja som nosila strojček asi dva roky, i keď po polroku sa mi zub dostal tam, kam patril. Zrejme potrebuje istú dobu, aby si na tom mieste "zvykol". Ževraj do 18ky sa zuby ešte posúvajú, ale u každého je to relatvíne. Keď mám pravdu povedať, bolo mi ľúto, že mi ho dali dole, lebo som si zvykla. Ale teraz som rada, že mám pekné zuby. Takže netreba sa ničoho báť, práve naopak - tešiť sa peknému výsledku a ten čas rýchlo uplynie.

ssia

mne idu okolo 20.4. trhat stvorky a potom o mesiac strojcek:((:)) neviem ani akeho mam dat smajla, to je ten eustres=tesis sa na nieco ale obavas sa ze to zle skonci. bojim sa toho trhania, asi si dam po dve anestezy a mam trochu problem ze sa mi zle zraza krv tak sa bojim ze tam cela vykrvacam cez tie dva zuby ktore tam uz vlastne nebudu:DDD:(((

faith

joyce ja som si tiež myslela ake krásen budem mať zuby ked mi daju strojček´dole. Omyl:( Predtym mi každý vravel aký krasny mám usmev, malasom fakt pekné zuby, len trojk mi vyrastla hore, ale nebolo ju vobec vidno. Teraz mámtak otrasne zuby že sa hambím otvoriť usta ešte viac ako so strojčekom:( ja to chcem vratiť:(

veronika

ja mam strojcek viac ako 3 roky a nelutujem to:)tento tyzden mi ho daju dole, uz sa nemozem dockat:)aky je to pocit??

joyce

mimuska - je to divny pocit :D akoby ti chcela ta zubarka odtrhnut zub.. ale nie je to vobec bolestive, len taky tlak. po tom ti obrusi zvysok lepidla co tam odstal a to je vsetko :)
no najdivnejsi pocit je ked si prejdes jazykom po zuboch bez strojceka... po dvoch rokoch hladke zuby to je naozaj zvlastny pocit :D

joyce

urcite nemaj depresie :) fixny strojcek nie je ziadna katastrofa... ja som ho mala dva roky a tiez hlavne kvoli ocnemu zubu..
ked som ho mala tak som sa neusmievala uplne dosiroka a skoro ho nebolo vidno... hlavne si daj strieborne gumicky nie priesvitne (tie menia farbu podla toho co jes). kamaratka mala dokonca strojcek, ktory bol UPLNE CELY PRIESVITNY az na ten drot co spaja zuby. no neviem ci to bolo stastne riesenie lebo predsa len to bolo od veci :D drot cez zuby a strojcek nikde?
ak by si mala nejake velke komplexy tak je aj takato moznost, no asi bude financne ovela narocnejsia.
drzim palce a urcite budes stastna ked ti ho daju dole ake mas krasne rovne zuby :) urcite to za to stoji

kajuska

mne tiez trojky vyrastli upa hore :( za mesiac mi maju vytrhnut obidve horne stvorky (lebo mam malu pusu a nemestia sa mi tam tie trojky) a mesiac na to budem mat strojcek. :( takze nemaj depky, niesi sama ;-) a teraz je celkom cool mat strojcek :) takze hore hlavu, zivot ide dalej, za ten vysledok to predsa stoji, alebo nie?! :D

maťko alias matelko

Ahojte mne idú nasadiť strojček 11.02 2009 no strašne sa teším.Konečne budem mať pekné rovné zuby. :D :D