Mal niekto taky problem ze mu horne zuby-ocne vyrastali z hora uplne z dasna a nemali miesto prist kam,lebo tie ostatne uz boli zaradene???Mam nosit strojcek na zuby a som z toho ulne na dne mam strasne depresie mozno si poviete ze som blba ale uz teraz som v dost zlozitej situacii a este toto???ja uz fakt asi nechcem zit..KOLKO BY SOM ASI TAKY STROJCEK NOSILA???o prachy nejde ide o viditelnost a dobu..HEEELP
Kto nosil - nosi fixny strojcek na zuby?
jajka:
aj ja mam teraz to priesvitne na horne aj dolne, totiz,ja som mala fixny dole 6 mesiacov a hore 11, potom som odisla do zahranicia, preto mi zubarka vyrobila tieto "retainery". uplynulo dalsich 10 mesiacov, nosim to iba na noc, lebo s tym suslem a to si cez den nemozem dovolit, no problem je, ze vzdy vecer pri hryzeni ma uz bolia zadne zuby lebo citit ze sa posunuli. do rana sa to zase "vrati", ako viditelne sa nevykryvyju, iba o taky 1mm ked si to aj 2-3 dni nedam- skusala som to parkrat,tiez ma len coraz viac boleli tie zuby, tak som si to nakoniec zase nasadila, no neviem kde to ma konca takto.
rozmyslam ze by som to mala prestat nosit a nechat zuby nech sa uz kdesi ustalia. co si o tom myslis?
volala som zubarke a ona ze to mam nosit aj cez den aspon 3-4 hodiny, tak to skusam ale efekt je ten isty. mam pocit ze je to zacarovany kruh, takto to budem nosit donekonecna...
Chcem sa spýtať tých, ktorým trhali horné aj dolné štvorky, že či im po sňatí strojčeka nalepila zubárka taký tenky drôtik z vnútornej strany zubov len na dolné zuby, alebo aj na horné? Lebo mne ho nalepila len na dolné a teraz sa bojím, či sa mi horné neposunú, keď ich už nič nedrží. Nosím síce strojček na noc, ale aj tak, nechcem, aby sa mi znovu pokrivili!
rew
žuvačky, gumené cukríky, všetko čo sa lepí na zuby a napr. tvrdé cukríky a oriešky mi zubár zakázal keď som nosila strojček dokonca aj jablko :) ja som však niekedy dosť nedisciplinovaná v takých veciach tak som to ignorovala a jedla som všetko čo mi prišlo pod ruku neodlepila sa mi ani jedna kladka :) ale moja kamoška bola dolepovať skoro každý týždeň ... neviem od čoho to záleží...
s umývaním zubov som to nejak extra nepreháňala umývala som ich klasicky 2x denne ako aj teraz z bežnou pastou žiadna zvláštna hygiena... zubár mi dal kefku na strojček v strede mala štetinky kratšie akurát tam zapadali kladky a na druhej strane rúčky bola jednozväzková kefka na dočistenie zubov okolo kladiek... zuby sa mi našťastie nekazia viac ako pred strojčekom zo začiatku som nosila poctivo takú priesvitnú dlahu na zuby mala som to nosiť stále a vyberať iba pri jedení ja som to zo začiatku nosila iba na noc a asi po roku a pol som to prestala nosiť nasadím si to tak cca raz do mesiaca cítim ráno že sa mi zuby trošku posunuli, ale zuby mám rovné... neľutujem vôbec že som sa rozhodla pre fixný strojček a odporúčam aj ďalej... ja som mala problém so zhryzom keď som zahryzla dotýkali sa mi jedine jednotky aj to nakrivo zubár sa ma pýtal že ako sa dokážem najesť .... no dokázala som... teraz mám upravený zhryz, ale aby to bolo tak ako to má byť musela by som ísť na operáciu lebo u mňa je to dosť komplikovaný ale mám rovné zuby a to je pre mňa hlavné...
cvangel> ako bolo napisane, zvyknes si.. mne ho dali teraz v piatok, mala som cele usta dorezane a uz je to lepsie... teda aspon co sa drotikov tyka... zadne kruzky si necham trosku zbrusit ked pojdem na kontrolu , ak sa bude dat... lebo mi stale zavadzaju pri zuti.. aa.. nocny strojcek som uz raz mala... tiez by som napisala dajte si fixny alebo ziadny... :) pri nocnom bolest zubov po kazdom dotahovani... teda aj teraz ma boleli kym som si zvykla, ale aspon som mohla jest lebo su pripevnene na tom drotiku a nehompalali sa mi v ustach ako po prvej noci so snimatelnym.. to bol strasne hnusny pocit.. este donedavna som mala sny o tom ako mi vypadavaju vsetky zuby :D a to som ho nosila viac nez pred 10 rokmi :)
takze zuvacka sa moze? to je super.. ja som od zuvaciek trochu zavisla.. aj ked teraz ked si cistim zuby tri aj 4krat denne mi az tak nechybala.. :)
cim si to cistite/cistili ste? ja som si kupila najjemnejsiu kefku aku som nasla, ale klasicku, len s trosku kratsou hlavou (to mi odporucila aj zubarka).. ale pamatam si ze brat mal este davno kefku ktora mala na konci len taku okruhly zvazok stetiniek.. co je lepsie?
a k tym kazom.. toho sa bojim asi najviac.. mam elmex pastu, gel, ustnu vodu.. taku sadu z lekarne.. :) snad to aspon trosku pomoze..
no a zly zhryz.. to je mozno aj vecou toho na akeho sikovneho zubara natrafis... mne tato hned povedala ze mozno bude trosku predkus a ze potom by sme dali strojcek aj na spodne aby to do seba zapadalo :) aj ked tie nemam nejak zvlast krive.. teda mam ale tak symetricky :) a ta predtym ku ktorej som chodila so snimatelnym mi drotik na strojceku tvarovala tak sprosto, ze som mala na jednej strane nie obluk ale rovny rad smeujuci kamsi dopredu... a namiesto toho aby mi ich tlacila dopredu aby bolo viac miesta, stahovala mi to este viac do vnutra.. takze nemali sancu sa vyrovnat.. a ked mi praskla skrutka na strojceku tak sa na to vykaslala a skoncila liecbu.. takze sa mi postupne zuby zas pokrivili... dufam ze toto dopadne lepsie :)
Tak som tu, po skoro troch rokoch, ani sama tomu neverim:) takze ako sa moj pribeh skoncil? Bola som donutena dat si strojcek, Naozaj DONUTENA. prezivala som to strasne zle, plakala som.Dala som si ten drahsi ``neviditelny``. Ale to mi zubar nepovedal ze sa mi chystal dat medzi predne zuby tmavu hroznu pruzinu na roztiahnutie zubov. Bolelo to neskutocne, mala som strasne depresie a socialne som sa izolovala. Nikto si to za ten rok ( 10 mesiacov) nevsimol. Mozno preto ze som sa naucila nesmiat sa, a kontrolovat sa. Vysledok? zlte zuby, a to si ich umyvam po kazdom jedle, a naviac SKAZENE ZUBY. teraz po roku sa mi zacali robit kazy na dvojkach trojkach kde som mala tu pruzinu,ale najhorsie. Zmenil sa mi profil tvare, proste ja som mala vzdy pekny profil bradu vzadu a teraz ju mam uplne hranatu v predu. A povedal mi aby som ten udrziavaci nosila stale. HAHAHAHA neda sa s tym ani rozpravat. nosim ho tak raz za tri dni v noci pretoze to boli strasne a tlaci mi to brdu viac do predu. A naviac moj zhryz je teraz strasny. proste moje zuby do seba nezapadaju a je to strasne nepohodlne. Takze NIKDY VIAC! v mojich ustach nebol priestor pre viac zubov a teraz to vyzera strasne. Hned ako mam 18 idem na operaciu...
delphia, moja kamoska ma po styridsiatke asi pat rokov a nosi strojcek. ja som fixny nosila tiez, ale zuby sa mi vratili spat a su znovu krive. nemala som potom na ustalenie nalepeny pasik zvnutra, dal mi snimatelny na noc, a to nebolo dobre. zuby ma boleli, tahali mi nervy a teraz mam dva mrtve. zavinil to strojcek,ten snimatelny. keby som bola mudrejsia a vedela o drote co sa lepi,tak by som nesuhlasila so snimatelnym. mam po tridsiatke a premyslam dat si ho znovu.
cvangel
mňa boleli zuby asi prvé tri dni maximálne týždeň potom to prestane zvykneš si... budeš mať možno otlačenú vnútornú peru líce na to ti pomôže vyplachovať si pusu s vlažným harmančekom... ale určite nebudeš ľutovať ja som ho nosila rok a pol a keď mi ho dali dole chýbal mi :) jedla som všetko oriešky, žuvačky, gumené cukríky a strojček držal neodlepila sa ani jedna kladka
mne ten strojeck len dneska dali a uz neviem co mam robit vsade ma to tlaci picha zuby ma bolia s toho no uz som proste zufali vraveli ze to nebudet ake zle ale ja to znasam velmi zle verte mi fixny strojcek je najhorsie riesenie na svaete davajte si len ten nocny alebo zidany
Ja som mala na dolnych uboch strojcek rok,ale nebolo to take jednoduche ako u niekoho ineho.V predu som mala o jeden zub naviac.Takze mi ho zubarka vytrhla a chodila som z dierou na prednych zuboch,samozrejme ze predtym som chodila na snimky.....
Velmi som sa bala ze sa mi ta diera nezacely ale nakoniec preslo par mesiacov a po diere ani chiru,nikto mi neveril ze som tam mala zub naviac,teraz mam z vnutornej strany nalepeny nejaky pasik,ktory ma drzat zuby este take tri roky...tim som chcela povzbudit tych co sa boja strojceka ze to neje take hrozne a da sa na to zvyknut :D :D
Magnumka
existuje tzv. estetický namiesto kovových kladiek más na predných zuboch priesvitné a vidno ti len drôtik ... kamarátke však tie kladky po dlhšom nosení zažltly takže ja som za klasický kovový navyše nieje to na celý život takže ten rok maximálne dva sa s tým dá vydržať a vraj to lepšie drží, ale neviem no ... ja som mala kovový fixný a bola som spokojná :)