Ahojte! Mam taky problem, ze som stale strasne smädna, vypijem priblizne 4-5 litrov bylink. caju alebo cistej vody, mineralky. Ked nepijem, tak som potom strasne hladna. Ked sa najem a za tym napijem, dost ma boli zaludok. Neviete mi prosim poradit, z coho som taka smädná a co mam robit, ked napriklad som v meste a nemam sa ist kde vycikat. Je to mozno smiesne, ale kvoli tomu potom nepijem a boli ma hlava. Dakujem za akukolvek radu!!!
Smäd
Dá sa to zistiť z krvi? Musím ísť k všeobecnému lekárovi alebo rovno k odbornému?
ano, da sa.
uziva sa hormon - Adiuretin.
Tak ti poviem cca. 5 rokov !!! som strašne stále smädná, tak ako ty. Som až smiešna tým, ako stále chodím s fľaskou vody (pijem čistú vodu)v rupsaku a ako sa napijem a som v zápetí zase smädná a v izbe mi na poličke stojí 1/2 litrový pohár s vodou a v kúpelni ďalší 1/2 litrový pohár.
A tiež mám problémy s cikaním v meste:-)))
Za tých 5 rokov mi brali krv na cukrovku aj 5 krát (naposledy pred týždňom) a vždy mi vyšlo, že to nieje cukrovka!!!!
Už som si za tie roky na to aj akosi zvykla:-)))
IFKA DAKUJEM VELMI PEKNE!!!:)
"insipidus" znamena bez chuti a "mellitus" sladky,takze rozdiel medzi diabetes insipidus a diabetes mellitus je v tom, ze pri mellitus je v moci cukor a pri insipidus nie...pri insipide sa nedostatocne vylucuje hormon vazopresin (naziva sa aj antidiureticky hormon), tym padom organizmus nezadrziava dostatocne vodu a telo je dehydrovane, preto si stale smadna...ale pre istotu si chod dat skontrolovat aj glykemiu (hladinu cukru v krvi, aby si mala istotu,ze to nie je cukrovka...lebo moze byt
to je, ked je malo hormonu - adiuretinu.
treba to ODBORNE vysetrit.
.
.
aj ked to nie je cukrovka, tak sa to vola.
Lebo aj pri cukrovke byva velky smad.
Tak co to prosim Ta je? Dik.
PS. Mas celkom dobre nazory, resp. vedomosti. Dakujem!!!
terry... nie, to nie je cukrovka.
prosim o pomoc moj syn ma male hnede flaky na krku na tele uziva lieky dlhodobo lekari vravia ze ide o virus prosim poradte ak ma niekto skusenost ma ich uz skoro rok pecenove testy absolvoval aj ine krvne vysetreniadakujem