Dnes som sa dozvedela, ze som tehotna. Moj priatel to dieta velmi chce, ale ja nie. Vobec. Necitim sa na to mat dieta. Mam sice 25 rokov, ale nemyslim si, ze je moj cas mat ho. Chcem len podotknut, ze antikoncepcia zlyhala
On chce, ja nie
sarin, ja som sa narodila, ked mamka mala 37 a bola som planovana:) Nasi sa prikladne stravovali a cvicili rok pred tym, nez ma pocali:) Tak by to malo byt. Akurat som citala, ze ked zena berie kyselinu listovu rok pred pocatim, znizi sa pravdepodobnost predcasneho porodu o 50 percent. Ja si chcem plodenie dietata uzit, tak to si urcite nebudeme potom davat ziaden pozor:)Tesim sa na to. Ten si davame teraz. Hak uz brat nechcem a neberiem cca 3 roky. A suhlasim s tebou, ze treba mat vytvorene podmienky, mat peniaze a az potom dieta.
ja vidim dost rozdiel medzi neplanovat a nechciet :( Keby sme ho vyslovene nechceli tak nevysadim hak :(
hmm nesukam ako kralik... s manzelom sa milujeme.. Nemame hak, davame si pozor s vedomim ze sa moze hoci co stat, mame postaveny dom, mame kazdy pracu, mame vsetky podmienky pre vychovu dietata... takze nie je problem..
A nie rodicia mi nepovedali ze som neplanovana, to si clovek hold domysli ked sa narodi matke v 38 rokoch.. (podotykam v tej dobe to nebolo take bezne ako teraz) To ze som nebola planovana neznamena ze som bola nechcena... Vidim v tom dost velky rozdiel.. Ja dieta chcem. A casovo to v podstate nechavam na manzela :) kedze on je ten co o tom rozhodne... A antikoncepciu neberiem len rok, kym sme stavali a platili uvery tak som hak brala :) pretoze vtedy by som naozaj dieta mat nechcela, pretoze mu chcem dat ako isto aj ty vsetko :) takze tak
sarin, proste nemate hak? To co znamena? Ani nechcete dieta, ale keby prislo, chcela by si? To je zvlastne, nejak nechapem tvoje pochody, ja si najprv dobre rozmyslim, kedy mat dieta, ci sa nanho citim a tak...Nie je to len taka marnomyselnost, ze zo dna na den clovek chce, si myslim, je to velmi dolezite rozhodnutie. A to ti rodicia povedali, ze si bola neplanovana? Brrr. Myslim si aj to, ze v dnesnej dobe plnej osvety o antikoncepcii sa uz nechcene deti rodit ani splodit nemusia...S prepacenim sukam ako kralik 7 rokov, neplodna nie som, ale to by som uz mala x deti za ten cas...Kdo umi ten umi:)
Ci boha, to znamena ze ked som neplanovana sa mam it odbachnut? Boze..
Alebo teraz s manzelom mame take obdobie, ze proste nemame HAK,.. neplanujeme dieta,... nesnazime sa on,.. ale keby som tehotna tak sa tesim ako blazon... No ale to bolo od veci k vzniknutej situacie zakladatelky tohto fora...
Tiez mam 25 mimochodom.. Myis mas zlozitu situaciu, tazko ti poradit, ale mozno staci ta chapat,... Ak tvoj priatel dieta chce a tesi sa neviem ci by nebolo prilis krute si ho dat vziat, mozno teraz ti to pride velmi nejasne a mas strach z nepoznaneho, ale co ak potom budes plakavat a mat z toho depresie? Ver tomu ze ked toho cloviecka budes mat v rukach razom prestanes mysliet na to ze nie si pripravena,.. Rozhodnut sa musis sama, ale dobre si to premysli :-) Prajem ti vela stastia nech sa rozhodnes akokolvek..
kiaraa, tlieskam. Jasne, ze velka vacsina zien (ked nie vsetky) sa chcu vydat. Ked mam niekoho rada a zijem s nim, tak ma samozrejme potrha od stastia, ked ma popyta o ruku, ked niektore pary ziju roky rokuce ako nemanzelske, je to samozrejme o tom, ze ju chlap nepoziadal:)) Ako ty hovoris...Nie som nejaka specialna moralistka, ale mat nemanzelske deti mi je dost proti srsti...
Janiq
mozes sa do mna pustit, a 35. krat rozpravat o vzornom nemanzelstve tvojich rodicov. Ono by bolo vzorne aj ako manzelstvo.
odpoverdzte si cestne mnohe zastankyne nemanzelstiev?
Ste tehotne , oznamite to partnerrovi a ten vam povie, "vies draha , ale sobas je nemoderny" , mozme zit len tak nakopke.
Kolko zien ma vtedy odvahu povedat, "Nie !, alebo sobas alebo odchadzam.
Radsej prikyvnete a potom sa hrate na strasne moderne, ze manzelstvo je prezitok a pod. Figu borovu, nato pridete, ked po case Vam ten vas oznami, "Uz si nerozumieme, odchadzam.
(inac povedane, mam novu frajerku) a ak ste neprezili rozvod s takym chlapom, potom neviete, ako sa takyto ten zodpovedny, zmeni.
manzelstvo-nemanzelstvo.
Manzelstvo je predovsetkym vyhodne pre zeny, urcite zabezpecenie, deti a zeny zo zakona. pre chlapato ma trochu iny zmysel.
Podla mna je dolezite , co to prinesie pre zenu. Ci je to skutocna istota, ci ten partner je zodpovedny a neufrkne aj s prachmi kedy sa mu zachce, ako je to s majetkom,,,je tam strasne vela otaznikov. ja mam pocit, ze mnoho zien prebralo tuto filozofiu nemanzelstva, preto ze su podvedome tlacene nazorom muzov. a svoj chceny -nechceny nazor obranuju, aby to nadobudlo dojem vlastneho presvedcenia. Mozno x parov nemanzelsych je okey, ale neverim , ze je to vacsina. 50 % manzelstiev sa rozchadza a pritom boli zalozene na laske a dobrovolnosti. O rozchde sa nemanzelstiev sa moc nehovori, lebo nie su tam sudy, ale verim, ze3 takto sklamanych zien je tam aj tam.
Prosím baby je na čase chlapom ukázať že chceme aj manželstvo aj poriadného chlapa aj pekné zdravé deti .Chlapom musíte dat po prstoch, aby si začali vážiť ženu ako človeka a nie ako kurvu na odbavenie sa svojho semena a svojích blbých emócii a hormónov .To ze je chlap opustený nieje pre neho dostatočný trest - trest je ak to bude vedieť každa jeho dalsia priatelka ake ma sklony a co je to za debila .Odporučam sa aj pomstiť za to čo Vám každý chlap vo svojej akože velkej nevedomosti spôsobil .