Je to zdrave a trvace schudnut ked zjem za 1den 4 grahamove rožky z maslom a kakao? Schudla som už s toho 5kg ale bojim sa že ked zmenim stravu tak kila pridu spät..=(
Grahamove rožky
Viem, ze si je tazke predstavit taku dietu. Clovek nevie, co ma jest. Mozem uviest nejake "recepty" ktore uzivam z vlastnej skusenosti.
Jedzte:
Polievky. Najlepsie polievky su rozne zeleninove, strukovinove, vyvary. Vyvarujte sa mastnym masam, a mliecne polievky su uplne nono. Zvyknem si varievat polievku z miesanej zeleniny ktoru ochucujem ako gulasovu - je vyborna, skuste!, bramboracku, hubovu polievku, kapustnicu, sosovicovu a fazulovu - tam davam pre chut udene rebierka, nie koleno - gulasovku, paradajkovu, mrkvovu, hraskovu, cibulacku, cesnacku, atd atd... Syrom neposypajte, mukou nezahustujte. Polievky mozno zjest vela vela, dobre zaplni zaludok, doplni pitny rezim, a pritom obsahuje malo kalorii. Jednoducho, za malo penazi, vela muziky. Pri dosolovani plati - najprv vela korenia, az potom solit. Mozno zistite, ze tej soli tolko netreba. Ta i tak len zadrziava vodu a tym aj tuky v tele - pretoze tie sa, ak ste nevedeli, vylucuju mocom. Cestoviny bud vobec, alebo len ozaj velmi malicko.
Maso. Kuracie, hovadzie, klokanie, pstrosie.. jednoducho vsetko okrem bravcoviny. Ziadne klobasky, jaternice, salamy, slaniny, bravcove vrabce a podobne. Maso sa snazte jest ciste - dusene ako perkelt, pecene v rure na rozne sposoby, minutky na panvici. Co sa tyka oleja, menej je viac. Jedna lyzica na panvicu a dve lyzice do plechu stacia. A ne ze ne.
Zeleninu. Dusenu, parenu, pecenu, grilovanu, surovu. V salatoch, polievkach, oblozenych misach, alebo len tak na chrumkanie. Co najviac roznych druhov, na rozne sposoby. Chutna je napriklad pecena zelenina na plechu, s vasim oblubenym grilovacim korenim. Jednoducho narezete rozne druhy korenovej zeleniny na hranolky a peciete na peciacom papieri, s trosickou oleja a koreninami. Nami. Mimochodom - budete prekvapeni, ked skusite, ako chuti zelenina pripravovana v pare. Na taku brokolicu nedam dopustit. Velmi chutny je aj taky karfiol s vajcom (prazenicou). Mozete ho pripravit v pare, alebo vcelku upiect.
Comu sa vyhnut:
vsetko z muky - toz pecivo, cestoviny, pizza, atd. Kolace snad ani nemusim spominat.
zemiaky - tri kocky zemiakov v polievke nie je problem. Plnohodnotna priloha uz problem je.
kukurica - superkaloricka
bravcova, husacia mast - nono
cukor - sladte steviou. Ja sa bez sladkej kavy nezaobidem. Kupujem si v lekarni alebo v supermarkete sypku alebo tabletkovu steviu. Sladkosti su tabu. Ked vam je na umretie od tuzby po sladkom, mozte chrumkat napriklad cerealie. No ziadne tycinky! Extrudovana psenica je tam lepena medom a glukozovym sirupom. Taky ovocny salat tiez nie je na zahodenie. Ak je velmi zle, cmulajte kocku cokolady. Ale len jednu.
med - je mi luto, ale je mi luto. Je to proste cukor, len iny.
mliecne vyrobky - ak to nie je nizkotucny cottage cheese, tak to nechytajte. Nizkotucne mliecne vyrobky su vacsinou zahustovane mukou, cize z blata do kaluze. Trocha polotucneho mlieka do kavy neublizi, ale smotanu a slahacku by ste mali obchadzat oblukom.
Moj bezny jedalnicek cez tyzden je asi takyto - ranajkujem 10 dkg chudej sunky, polovicu cottagu a lyzicu ovsenych otrub. Na obed si dam polievku a kopec zeleniny nakrajanej na tanier - redkovky, jarna cibulka, uhorka, paprika, paradajky. Cim viac roznych druhov, tym lepsie. Jedavam to v praci za pocitacom. Kebyze idem jest von, vyberam si platok kuracieho so salatom. Veceriam pecene kura - kridelka, stehienka, alebo kura vcelku. Pred pecenim vzdy odrezavam co najviac tuku. Ako prilohu si davam bud salat, alebo dusenu mrkvu s kari, duseny hrasok, pareny karfiol, pecenu zeleninu... fantazii sa medze nekladu. Nasilu jedavam trochu ovocia - nemam ho rada. Som skor na slane. A ako pochutku si doma pripravujem susene hovadzie alebo kuracie maso. Da sa pripravovat v rure, alebo v susicke na ovocie. Na internete je mnozstvo receptov a rad na pripravu, tak smelo do toho. S chutnymi vecami chudnutie neboli, koreniny a cesnak su kamosi. Kto nepozna sojovu omacku, adzika, harisa a ine korenia, je nacase, aby ich objavil. Dobru chut!
A najdolezitejsie - dodrziavajte pitny rezim. Tuky treba vycikat. Ak tieto rady obcas porusite, poruste - ale len trosku a snazte sa co najviac pridrziavat spravneho rezimu.
Presný návod na chudnutie? Je ťažké zadať do googlu zdravá výživa? Takmer nič s titulom diéta nie je následne bez jojo efektu. Z toho, čo som si naštudovala ti môžem poradiť to čo ostatní. Jesť 5 krát za deň. Ak chceš vážne nejaký návod, tak ráno do 15 minút ako vstaneš vypi 3 dcl vody s citrónovou šťavou (najlepšie z jedného citróna) - tým si naštartuješ metabolizmus. Do hodiny od zobudenia sa by mali byť raňajky.. Nemusia byť objemné, ale bohaté na živiny. V jednej knižke o zdravej výžive som našla na raňajky hrsť vlašských orechov, za lyžicu medu, nastrúhať jednu mrkvu a jedno jablko. Ak ti ej málo, pridaj si. Ak chceš efektívne schudnúť nesmieš byť hladná! Potom si na desiatu (o nejaké 2-3 hoďky, keď pocítiš hlad) daj nejaké ovocie (to sa smie tak do 14:00 aby ho telo stihlo spáliť). Obed normálny, bohatý na živiny (ak si naštuduješ niečo podobné ako delená strava dozvieš sa, že nie je vhodné miešať kyslé a zásadité, teda nedám si mäso s ryžou, lebo trávenie zaberie všetku energiu z tela a ty budeš malátna a unavená. Teda radšej mäso so zeleninou, či ryžu so zeleninou). Na olovrant nejakú zeleninu. A potom ľahká večera. preštudovať si, koľko živín potrebuje telo, aké vitamíny a minerály a pod. A podľa toho sa zariadiť. Samozrejme pitný režim! Áno dva až tri litre vody.. Malo by to byť 3-4 dcl na 10 kilov váhy (teda ak vážiš napr. 50 kg, tak musíš vypiť minimálne 1,5 až 1,8 litra vody) Podotýkam čistej vody alebo nesladeného čaju. Najlepší je kvalitný zelený čaj. Iba z vody sa telo napije z vnútra. Študuj. Vytvor si vlastný systém. A okrem toho, ak už chceš nejaké pečivo, najlepšia je špaldová múka (ale z nej sa v obchodoch nič nepredáva okrem diétnych suchárov. Takže šup na google a upeč si sama, nie je to ťažké). Špaldová múka je jediná, ktorá nie je v dnešnej dobe zničená chemikáliami.
Grahamová múka je z múk najprijateľnejšia pri diéte, avšak ak sa tvoj denný príjem skladá z toho čo si napísala je to naozaj veľmi zlé!
Uplna blbost toto co robis. Ked sa vratis spat k svojej strave, tak sa ti vrati s jojo efektom aj urokami. Dietovanie nie je o tom, ze budes jest mal, je to o tom, co presne zjes.
Predpokladam, ze chces schudnut hlavne preto, aby to bolo vidiet na tvojej postave, no takouto dietou tvoje telo spali trochu tukov, ale tiez sa ti zacne aj odburavat kostna a svlaova hmota. Prejavi sa to tym, ze sice vaha bude ukazovat stale mensie cislo, ale napr. zadok budes mat stale rovnako velky, lebo ten tuk ti ubudat nebude.
Najlepsie je zmenit stravu a zacat sa hybat. Dietovanie ako take je hlupost. Skratka si treba vytvorit navyk, ze vtedy a vtedy jem to a to. Najlepsie je ak si das rano sytejsie ranajky (take aby mali vela vlakniny) obed normalne (len sa prezierat) a na veceru uz nieco lahsie. A medzi tym desiata a olovrant, nejaky jogurt alebo ovocie. Ja som sa pocas chudnutia sladkostiam nevyhybala, len som to obmedzila na jednu-dve sladkosti denne (hlavne doobeda, na vecer urcite nie) a aby neobsahovali glukozovy sirup.
Napriklad mozes ryzu, cestoviny, zemiaky (sacharidy, ktore sa uvolnuju pomaly do organizmu a dodavaju tak postupne energiu). Inak ak chce nekdo schudnut tak grahamove rozky nie su tou spravnou volbou kombinovat mastne jedla so sacharidami je jasna cesta k obezite a nadvahe. A o tom to je. Neberte to ze nejest grahamove rozky alebo biele pecivo je nejaka dieta ale vasa nova cesta k zivotosprave a k vybudovani vasej vysnenej postave. Prajem pevne nervy a odriekania a mozno neskor vam uz nebude chybat biele pecivo tak ako mne.
A čo mame teda jest? Čistu vodu zo zeleninou alebo...??? Ved ked su raz grahamove tak asi su na chudnutie,a podla mna je ovela lepšie jest grahamove rožky ako biele rožky...
uz si pocula o tom ze grahamove rozky sa nemaju jest pri diete lebo su mastne? nie je to dietne jedlo a prvom rade je to PECIVO, ak chces schudnut pecivo kukaj iba na fotkach.
Pekny postup ako si znicit telo, rozhadzat metabolizmus, znicit telo, nieje to otom ze papas rozky, aj keby si jedla len denne 10 kremesov a nic ine, schudnes, je to jednostranna strava, nevyvazena, napisem svoj pripeh, 15 rokov bojujem s gennmi, drasticke diety, ano, schudol som 10-15 kil za mesiac, akonahle sa nabehlo na papanie, bolo vsetko spat, vsetky tablety na chudnutie, blbost, teraz za posledny mesiac som schudol 8 kil, ale nie dietamy, ale zmenou jedalnicka, sacharidy, bielkoviny, proteiny, jewm vsetko, ale nie "naraz mixovane v zaludku", tento soposob funguje, citim sa lepsie, ako doplnok uzivam Lecithin granulat", len ako doplnok, neocakavam ze mi bude super spalovat tuky, zmena zivotneho stylu, to je podstatne, jem rano, naobed, poobede aj 1 hodinu pred spanim, dolezite je zacat sacharidmy, a koncit bielkovinamy, a znama rovnica, vydaj musi byt vacsi ako prijem, len vtedy sa chudne, skvrkanie v zaludku? absolutne zla vec, spomalovanie metabolizmu, mozno prve 3 dni sa schudne, ale potom stop, aha? preco? kaslen na diety, nedokazem schudnut, je to nasledok setriaceho stavu organizmu, a po navale na chladnicku je vsetko spat, otom je to cele, KASLITE na diety ludia, zmente stravovanie, pol roka uz nejem sladkosti, vdaka vyvazenej strave mi nechybaju vobec, ani kolace, keksy, cokolady, vsetky ziviny mam v pestrej strave, a nesetrite peniazmy na zdrave jedlo, zdravie sa kupit neda, takze hold chudnutiu ale zdravemu, jednostranna strava ako jest iba rozky, alebo keksy, alebo maso je najhorsia vec ako mozete spravit
Podla mna su super GRAHAMOVE ROŽKY (dobre sa z nich chudne =D)ja ich jem napriklad 2 rano s paradajkami a pol litra zelenim čajom a na obed si väčšinou dam ryžu a vela zeleniny,a večeru mam len zeleny čaj...takto už držim tuto diétu 2 tyždne a schudla som 5kil....a citim sa fakt OK...