Odstranenie znamienka, aky je postup?

Príspevok v téme: Odstranenie znamienka, aky je postup?
sasanka

Ahojte,mam znamienko na cele, ktore sa mi moc nepozdava, lebo ma v minulosti bolelo a doktorka mi doporucila vybratie..Chcela som pockat az do zimnych mesiacov, lebo sa mi zda ze sa mi nejako zapalilo alebo co..Tak by som si ho chcela cim skor dat vybrat ale mam strach.Ako to presne prebieha?Umrtvia mi ho?To mi pichnu injekciu do cela ci ako?Kolko to odstranovanie asi trva?Ja ho mam ako mini spendlikova hlavicka..A za kolko sa vyberaju stehy?Boli vyberanie znamienka a stehov?A to mi tiez aj pri vyberani stehoch umrtvia?Viem ze mam vela otazok, ale mam z toho nervy..Diky moc za rady a skusenosti

hlhlhl

VFPT - neviem, preco ti take nieco kozny povedal, ja som mala tiez na nohe znamienko rovnakej velkosti, dost nepekne a dokonca bolo na palci hned pri nechte, takze to bolo trosku problemove, ale ked mi ho chirurg vybral, len mi to zasil.. sice sa mi to uz mesiac hoji a zatial to stale nevyzera bohvieako, ale nic mi nemuseli transplantovat.. akurat asi ostane dost nepekna jazva, ale ked si to naozaj chces dat vybrat, tak potom by si sa nemala coho bat

kokiki

Boli ste niekto v ružinove na plastike na odstraneni znamienok? Kde to tam prosim vas robia? Normalne na operačke? Alebo na tom druhom poschodi kde je plastika je aj nejaka miestnosť kde ich odstranuju?
A ešte by som sa chcela opýtať či ste boli niekto v TT u Maršala.

VFPT

Ahojte, ja mám na nohe také znamienko asi veľkosti 1,5 cm a chcem si ho dať vybrať lebo mi to vadí je to len taký hnedý flak. Bola som u kožného a ten mi povedal že keď si to dám vybrať tak že mi potom budú možno musieť transplantovať kožu zo stehna. Veľmi sa toho bojím neviem poraďte mi mám si to dať vybrať? ďakujem

alenaxxx

Caute vsetci. Nakolko som v poslednych dnoch cerpala informacie z tychto diskusii, dam tu aj svoju skusenost zo vcerajska : )
Na tvari som mala znamienko velkosti cca 4 mm, dost vypukle, uz som sa citila ako striga hehe, jedno mensie pod okom..a na hrudi to iste. Potom este asi 7 tych takych malych vypuklych v oblasti krku co sa sem tam robia. Bola som u koznej, ta mi to pozrela a usudila ze to nie je podozrive a ked si to chcem dat odstranit, tak ze si mam najst plastickeho chirurga, hlavne kvoli velkosti znamienka na tvari, aby mi nezostala jazva. Hladala som a hladala...tak som sa rozhodla pre Ustav lekarskej kozmetiky v Petrzalke. Doktorka Trancikova bola neuveritelne ustretova a mila a napriek tomu, ze som tam isla len na konzultaciu, ani som sa nenazdala a uz mi zacala znamienka odstranovat...o hodinu a pol som odchadzala bez vyrastkov a znamienok :)) 7 malych vyrastkov aj ten pod okom mi odstranila elektrickou ihlou a 2 velke znamienka laserom. Mala som neskutocny strach ake to bude a stale som sa pytala : A bude to boliet ? ..ako male decko cha.. Elektricka ihla to je pocit akoby vas nieco stipalo, na jednom znamienku je to asi sedem rychlych stipancov, ale da sa to vydrzat, ja som bola prekvapena ze to nie je horsie...a pred laserom mi na znamienka dala masticku na znecitlivenie. Bolest laserom bola ovela mensia kedze to bolo trochu znecitlivene, ale tiez to boli take stipance. Moj strach bol vacsi ako vsetka ta mini bolest. Teraz mam miernu svalovku na rukach hehe, lebo som bola v neustalom krci. Potom mi doktorka prepisala framykoinovy zasyp. Za vsetko, vratane vstupnej konzultacie som zaplatila : 130 €. Som stastna ze to mam za sebou, doktorku mozem len chvalit, personal takisto. Zatial neviem ci mi ostanu stopy alebo nie, dnes je prvy den od zakroku, takze uvidim. O mesiac napisem ako to dopadlo...majte sa !!!

omnia99

Ja som mala znamienko rovno na brade, na kraji....bola som na vyšetrení u pani doktorky na klenovej ulici, v BA. Odporučila mi plas.chirurga. Tak som sa objednala do Ustavu lekar.kozmetiky v Petržalke. Prišla som na konzultaciu k panovi doktorovi a dohodli sme sa na termine,tuším to bolo v decembri. :). Prišla som tam, prezliekla som sa do takeho zeleneho plašta, lahla na stôl, pichol mi do brady umrtvuju injekciu (to teda trošku bolelo,ejha), prikrili mi tvar a už som len citila ako reže a zaživa. Znamienko prelepili a povedali aby som si davala pozor,nech sa mi tam nedostane voda. O tyzden som prišla na vybratie štichov a ešte som si kupila mastičku na lepšie hojenie jazvy. Toť vše. :)

ibiskus

zdravím,takisto som objednaná na vybratie materských znamienok,avšak lekár mi kázal priniesť si so sebou nite na zašitie...nemôžem to nikde zohnať a tak sa pýtam: je to normálne,že si mám so sebou na tento zákrok priniesť nite?!To už je naše zdravotníctvo na tom tak biedne?

SOFFA

mne chirurg vybral 3 znamienka.najprv som isla ku koznej ta ma poslala k chirurgovi,ten ma objednal na urcity datum.pichol mi 2 injekcie,jednu do znamienka druhu trosku dalej od miesta na umrtvenie.vyrezal aj s korienkami,zasil,o 2 dni prevaz a o 10 dni vybratie stihov. a o 10dni boli hned vysleky z patologie.tie stichy zavisia od velkosti znamienka,take ako hrasok aj 3 stehy....radsej si ich dat vybrat jak potom lutovat...hlavne ked su na mieste kde dochadza k ich narusaniu,treniu

ki

ja som od obvodnej Dr išla priamo k onkochirurgovi a ten mi prezrel všetky znamienka a hneď mi vybral 2ks. keď som išla na 4deň na prevez vybral mi ďalšie,takto to šlo dokola.jeden deň vybral 1,max 2,keď bolo nablízku.dokopy 11ks.platila som len zato že som bola na hodinu objednaná.Ešte teraz sa mi hoja,ale som spokojná.Vybral mi na nohach,chrbte,v dekolte,tvári,na krku..niekde sa rýchlejšie hojí,ale kým nevyberie stehy NESMIE dostať rana vodu,teda davať bacha nato!!!injekcia sa da vydržať,štípe,ale v pohode.držím ti palce.