Ahojte,mam taky kuriozny problem. Nebavi ma zit sameho pre seba. Mam stale potrebu niekomu pomahat. Chcem niekoho spravit stastnym, nic ma nenaplna viac ako usmev, ci pocit ze druhy clovek je mi vdacny. Tuzim spravit zenu stastnou, chcem aby vedela ze s nikym jej nebude lepsie. Staci mi len vidiet stastie v ociach, uprimny usmev. To je pre mna najvacsia odmena. Problem je v tom, ze nedokazem zit sam pre seba. Vobec ma to nenaplna, pripadam si uplne zbytocny. Hlavne ked som sam. Kde stretnut cloveka pre buducnost??? Uz nechcem niekoho kto nevie co chce. Preco nemozem stretnut niekoho na koho sa da spolahnut, kto stoji za zivot? Kde si ty co tuzis byt stastna???
Pre koho zit?
Dee ja zijem zivot aj sam pre seba, samozrejme niekedy myslim len sam na seba, ale to nie je to, co ma robi stastnym. Uz len tym, ze chcem spravit ineho cloveka stastnym myslim na seba. Uz len preto, ze to spravi stastneho aj mna. Stastneho v tom pravom slova zmysle, nie ako nejaka nova vec...
Hmm.. som rad ze mame rovnaky nazor. Len ta poopravim, ja ju tu nehladam, mam potrebu to sem napisat. Proste zistit ci som sam podobneho zmyslania. Urcite nepresedim pri klavesach cele dni, niesom ten typ. Popravde teraz som v praci a mam trocha casu:). Ja chodim do reality, zijem v nej, a prave preto vidim ake je tazke stretnut niekoho s podobnym zmyslanim ako mam ja. Hlavne vo firme kde robim, je tu tu sami clovek ako si popisala. Sama rada, staraj sa o seba, zi pre seba, rob pre seba. Ale to je o com? Nemat pri sebe nikoho pre koho to vsetko robit? Neverim ze som na svete preto aby som robil veci pre seba, staral sa len o seba. Ja chcem aby si jedneho dna na mna ci uz moje deti, alebo zena, ci rodina spomenula ano, to bol clovek, ktory stal za zivot...
teraz som si precitala svoj prvy prispevok k tejto teme. Nemyslela som ho tak, ze stale mas mysliet len na seba, ale obcas to nezaskodi.
veru tak,sme na tom asi rovnako, zivotabudicka. ti chlapi sa niekde stracaju. vacsina chce zit len pre svojich kamaratov, futbal alebo flasu piva a ak je stastny on, potom je aj spokojny s tym, ako sa veci vyvijaju. ci je stastny clovek po jeho boku, to ho netrapi.
zivotabudic,zdielam tvoju filozofiu. ti,ktori myslia na seba sa potom utapaju v depkach a utiekaju k pc a presedia pri cetovani,lebo nemaju pre koho zit.a radia nam: myslite na seba, budte stastni sami so sebou, naucte sa zit len pre seba a so sebou,,,a to len preto tak radia,lebo nechcu byt v tej brinde a samote sami.
zelam vela zdaru a tu pravu hladaj v realite, nie tu, lebo ak sa tu niekto zasedi,tak nezije a nie je stastni,,,hoci sa mu zda, ked klepe do klavesov ze je, vyplytva tu cas a zrazu zisti, ze to nebol zivot, realita, skutocne stastie.
Ani nevies zivotahladacka co by som za to dala mat takeho chlapa.Myslim, ze sme na tom rovnako.Je to krute a nespravodlive ale bohuzial je to tak.A uz ani neverim,ze sa to moze niekedy zmenit.
Zivotahladacka: hm... ak ma to ma prejst, uz by ma to preslo. Mozno prejde, mozno nie, to sa uvidi az potom. Teraz je teraz a co bude o 10 rokov to budem vediet az potom.
tak to je fajn. Drzim palce, aby si nasiel niekoho pre koho chces zit. Ale prosim nezabudaj pri tom aj na seba.
Ano, samozrejme viem povedat NIE. Viem nad vecami pouvazovat, rozoznat kedy je lepsie povedat nie.