Ahojte,mam taky kuriozny problem. Nebavi ma zit sameho pre seba. Mam stale potrebu niekomu pomahat. Chcem niekoho spravit stastnym, nic ma nenaplna viac ako usmev, ci pocit ze druhy clovek je mi vdacny. Tuzim spravit zenu stastnou, chcem aby vedela ze s nikym jej nebude lepsie. Staci mi len vidiet stastie v ociach, uprimny usmev. To je pre mna najvacsia odmena. Problem je v tom, ze nedokazem zit sam pre seba. Vobec ma to nenaplna, pripadam si uplne zbytocny. Hlavne ked som sam. Kde stretnut cloveka pre buducnost??? Uz nechcem niekoho kto nevie co chce. Preco nemozem stretnut niekoho na koho sa da spolahnut, kto stoji za zivot? Kde si ty co tuzis byt stastna???
Pre koho zit?
a co tak poriadna nakladacka od tvojho zivotneho objektu.co urobis potom,stiahnes sa alebo veselo budes hladat dalej?budes chciet este riskovat dalsie sklamanie?
waaaaaaaaaaau, este ze si zverejnil adresu. takze ani na veku nezalezi,ak dobre citam medzi riadkami.
Nuž,v tom prípade ťa hádam napĺňa samotné dávanie,nie vďačnosť toho druhého.
Prílišná túžba žiť pre niekoho býva občas zväzujúca.
Vedieť dávať a prijímať..áno,na tom sa zhodneme.Veľmi ti prajem,aby si to dávanie-prijímanie našiel,nenáhli,pekné veci tvoríš,nedajú sa uhnať.
Damaxy mozno robime chybu, mozno je ta chyba v tom, ze ked aj niekoho najdeme, nedame mu nase zmyslanie moc najavo, aby to dotycna osoba nezacala zneuzivat. Ludia sa boja jeden pred druhym otvorit, boja sa dat najavo svoje prave city, ci pocity. Ja vidim chybu v zmene hodnot dnesnej spolocnosti. Pre kopec ludi predstavuje stastie velky dom, velke auto, vela penazi. Ano, su to dolezite veci pre zivot, ale ja myslim ze da sa byt stastny aj inak. Co tak utulny dom, auto, ktore ma dovezie, mat vzdy to co potrebujem, alebo chcem? Naco je mi kariera, velky majetok, pokial spravi stastnym akurat tak slecnu co ma radsej moje peniaze ako mna? Cely zivot sa nahanat len aby som mal viac? Nie, ja chcem mat to co potrebujem s niekym pre koho budem prezivat nase stastie z hodnot, ako rodina, deti, slnecny den... jednoducho z hodnot, nie z veci.
ach jo,vsetci hladame to same,len kazdy z nas ma o tom svoju predstavu v prave v tych sa lisime,lebo sme odlisni.
zda sa mi to velmi vseobecne napisane ked som to precitalal mam pocit ze to iste chcem aj ja.Ak chcem najst puzzle co do mna zapadnu musim ich hladat tam odkial som ja teda medzi rovnako zmyslajucimi ludmi,takymi co maju podobne nazory podobne vlastnosti.Kde si hladal a ako vies posudit ze ten clovek nie je ten pravy?Inak zaujimava teme nemam teraz ale tolko casu no myslim ze sa este vratim inak fakt vela ludi hlada co ty nerobime kdesi chybu ked to nevieme najst?
Mamca nie, nepochopili sme sa. Nie je to o tom len davat. Urcite nechcem aby niekto na mne bol zavisly. Ja chcem, aby sme obaja davali aj dostavali. Nikdy by som nechcel aby niekto na mne ostal zavisly. Ja viem ze druhy clovek mi tiez moze vela dat. A urcite chcem aby sme pre seba boli oporou vzajomne. O tom je stastie, nebyt v tom sam. Stastny s niekym inym.
zivotabudic :-)
to, ze sa ti tu kladne ozyvaju viacere dievcata znamena, ze skutocne existuju ludia s podobnym nazorom a zivotnym smerom. len ich teraz najst v realite a clovek bude pocitovat skutocne naplnenie z davania sa druhym. z toho, ze jeho jestvovanie urobilo stastnymi ludi okolo, ze sprijemnilo ich zivot, mozno ich nasmerovalo podobnym smerom. nech sa ti v tom dari.
Tak toto mi pripadá trochu ako snaha urobiť niekoho na seba závislým... Pocit,že druhý človek je mi vďačný.. Keď budeš len dávať,tí druhí môžu mať pocit,že ty od nich nič nepotrebuješ... Akoby oni nemali čo dať.