Som tehotná - poraďte

Príspevok v téme: Som tehotná - poraďte
bubu5

ahojte ludkovia...mam 22 rokov a som tehotna...na prvy pohlad to nevyzera az tak zle a ani som si nemyslela ze to az take zle moze byt ale je...ked som to oznamila priatelovi bol sklamany lebo si mysli z e dietatko nemoze financne zabezpecit a vraj na to ani nie je pripraveny...takze kazdy den je starsne smutny, pomaly ani nekomunikujeme ale viem ze a lubi lebo nemoze odo mne odist ani na hodinku...stale odide z domu. povozi sa na aute a yz aj je naspat, objima ma...nasledujuci den rano je opat smutny a opat nekomunikujeme...takto to bezi uz druhy tyzden...nechce aby som mala dietatko teraz, tvrdi ze o 2 roky to bude ovela lepsiea bude sa mu aj tesit...ja si to ale nedam vziat...srdce mi to nedovoli,.ao si ho mame ziskat?myslite ze to bude casom lepsie?mam obavy ze pre to sa nas vztah skonci...velmi sa trapim...prosim co si o tom myslite?dakujem vam

wonderrka

ahoj ja mam 20 rokov môj manžel ma 22. Presne pred rokom sme sa rozišli lebo ma začal podvádzať, potom som zistila, že som tehotná zrútil sa mi celý svet...Ale teraz už našťastie mi vtedy sľubil, že ju nechá a že si babätko necháme. Je tomu rok a máme malu dcérku zatial som šťastná a malú by som nevymenila za nič na svete. takže to skús vydržať uvidiš babo bude to najkrajšie a najlepšie čo ťa mohlo v živote stretnúť:-)

Lenka_

Ja dieta beriem ako DAR. Maleho cloviecika, ktory raz cloveku povie mama. Detskym hlaskom vhanajucim slzy do oci. Nedostali sme pravo rozhodovat o zivote toho druheho. Len cas ukaze ako sa k tomu postavi priatel. Nie ste az taki mladi, aby ste sa o dieta nedokazali starat. Mozno budete ta najstastnejsia rodina pod slnkom...Mozno to nevyjde...Mozno sa stane tisic inych veci.Ale dietatko je kus teba. Bude sa pozerat na svet ocami, ktore su ti tak doverne zname. Budes ho chranit, aby si nespalilo kridla...Budes ho MILOVAT viac nez seba, partnera, viac nez cely svet. Neboj sa, vela stastia, nech sa splnia tvoje sny, vsetko bude dobre:-)

lilien

Naplno súhlasím s Vivien,má úplnú pravdu dnes sa ľudia stavajú k takým veciam veľmi ťaško,najprv byt a keť ho už majú musí byť super zariadený a potom auto a ešte dovolenky.Ale takéto veci sa dajú spraviť aj keť úž je na svete dieťatko,hlavné je mať určite oporu v rodine keť vieš že ti má kto pomôcť.Maťdieťa je najúžasnejšia vec v živote ,ktorú môže ŽENA mať,nerozumiem ako dakto môže rozmýšľať nad tým nechať či dať si to vziať.Nehovorím,že je múdre od človeka mať 10 detí,s tým že ich nemám s čím zabezpečiť,každý by mal vedieť koľko detí priviesť nasvet tak aby ich mohol aj uživiť.Nieje doba "KAMENNA".Ver svojmu srdcu,to čo Ti rastie pod Tvojim srdcom Ti raz povie MAMA ĽUBIM ŤA...Mám dve deťúšiky,ktoré sú pre mna všetko sú to najkrajšie bytosti sveta.DRŽIM TI PALCE AJ TVOJMU PRIATEĽOVI,NECH VÁM TO VIJDE

vivien

A ešte pre jo. Aj ja som doštudovala, aj som veľa precestovala ale spolu s rodinou. A na rozdiel od teba nikdy som nemusela rozmýšľať, že aby som to všetko mala musela som obetovať vlastné dieťa, nie iba fazuľku o akej píšeš. Teraz si už na dieťa pripravená, len či bude pripravená aj príroda.Až keď sa ti narodí dieťa pochopíš čo si vlastne spravila a výčitky ešte len prídu to mi ver.

vivien

Čo to znamená "byť pripravený na dieťa"? Mať veľký dom, 4 autá, 18 dovoleniek za sebou, na konte milión? To dieťa potrebuje lásku a normálnu starostlivosť. Nepotrebuje drahé veci, stačia mu aj po deťoch známych. Viem aj to sú výdavky, ale pri skromnosti sa dá všetko. Aj študenti, ktorí sú odkázaní na rodičov občas majú deti. Nevravím, že je to ideálne, ale ideálny čas nie je nikdy. Neváhaj, ak nie ste naozaj sociálny prípad určite si dieťatko nechaj, budeš mať z neho len radosť. Ja som mala dieťa v 20 a nikdy, ani vtedy, ani teraz som nezapochybovala či som spravila dobre. Teraz zo sebeckosti, každý používa frázu "ešte nie sme pripravení". To nie je o pripravenosti je to o zodpovednosti a možno starostí naviac, ale o to viac je aj tých radostí.A pamätaj si, že nič v živote, čo je krásne nie je jednoduché. Nechaj si to dieťa aj keď máš zostať sama. Ak je tvoj priateľ čo k čomu nenechá ťa samu,ak je zbabelec tak potom ti nemusí byť za ním smutno.

jannika

ahoj mir ,chcela by som sa ta spytat ako si zvladala to babo pocas vysokej skoly,lebo moj priatel by uz velmi chel dieta a ja som na vyske.velmi by som ho chcela aj ja no zaroven sa bojim ze sa mu nebudem vediet tak venovat ako by to bolo po skole,ze ho o nieco ukratim a takisto ani stresy zo skoly pocas tehotenstva by babu moc neprospeli.

mir

Ahoj Bubu. Ak Ti mám poradiť nevzdávaj sa svojho babatka. Ja som otehotnela v 21, na výške a tiež som si myslela, že sa mi zrútil svet. Ale dá sa zvládnuť všetko. Dokončujem si výšku, a keď sa večer pozerám na svoju dcérku ako sa túli ku mne viem, že som sa rozhodla správne. Život nie je vždy ľahky, ale bojovať sa oplatí. A ak Tvoj priateľ nie je pripravený teraz, tak nebude nikdy. Je to len sprostá výhovorka.Drž sa.

kola

zlatko,ak sa tvoj partner neciti momentalne na babiku,je hlupost,ak veris,ze sa tak bude citit o 2,3,x rokov.je to jeden nezodpovedny chrapun,ktory caka,aby si to teraz riesila len ty.mas tazke rozhodnutie,ale nech sa rozhodnes akokolvek,drzim ti palce.ak si babiku nechas,mozno to budes mat zo zaciatku tazsie,ale mozno ti pomozu aj rodicia.mas aj druhu moznost,ale v tom pripade su to vycitky.mala si mysliet na dosledky trochu skor.

mila bubu

ten tvoj priatel ta nema skutocne rad!ma rad len seba,lutuje seba.na uzivanie si mu bola dobra a na plnenie si rodic.povinnosti uz nie je dost zrely?reci,reci,recicky!a na teba vobec mysli?mal by ta vyobjimat,vystiskat a dodat ti sebadovery,ze to zvladnes.mal by sa k tomu postavit ako chlap!nikdy si to babo nedaj vziat,banovala by si cely zivot!povedz mu,ze mu davas cas,nech sa konecne rozhodne -zit s tebou,alebo bez teba-ze ty si silny clovek,ze ak chce cuvnut,ze to pochopis...ak cuvne a rozhodne sa zit bez vas-dvoch-nemal ta skutocne rad-niet o co stat,ver mi...