Mali sme nechraneny pohl.styk..a vcera mala dostat kramy a meskaju jej zatial jeden den.bol som kupit tabletku az na 3den(asi tak po 60hod od styku)od Soboty vecera.zaberie escapelle???malo by sa to dat do 72hod.newadi ze to neni co najskor? Sme zufaly...ako by sa malo prejavit ze zabrala?zatial len slabe tlacenie v podbrusku citila.Dakujem
Tabletka po escapelle
Dobrý deň chcela by som sa opýtať mali sme nechránený styk za 24hod od neho som si zobrala tabletku po no o pár hod na to sme mali ďalší potom som si už tabletku ďalšiu nedala okrem toho užívam lieky na epilepsiu chcem sa opýtať je možné že napriek užitiu nemusela bud zabrať poprípade druhý pohlavný styk po tabletke som už chránená nebola?? Aké máte skúsenosti... Ďakujem za každú odpoveď
vcera som ju užila ,dnes sa citim ako nový clovek
Odporúčam ju užívať pravidelne . Táto tabletka zmenila môj zivot k lepsiemu
Dobry chcela som radu menzest mala 30 oktober nechraneny sex8.11 hned druhy den si dala tab po neviem ci zabrala ako zistym
Dobry den chcelabisom sa spitat uzila som eskapele anadruhi mesiac som dostala menzes ale uplne slabi atrval mi iba 3dni cotomoze bit
2 tabletky escapelle po sebe? Určite nie!
Chceš si zničiť zdravie?
Chcela by som sa spýtať včera som mala s priateľom sex a praskol nám kondóm hneď ráno sme šli kúpiť "tabletku po" užila som ju cca 12-13 hodín po.Keď som si išla dať tabletku trochu sa mi z nej roztopilo nebola celá chýbalo z nej iba kúsoček.Bude tabletka fungovať správne alebo si mám dať ešte jednu?
Vrátim sa ešte k dávnejšej diskusii ohľadom začiatku ľudského života.
The American Heritage Stedman´s Medical Dictionnary definuje tehotenstvo od počatia po narodenie dieťaťa.
Prenatálna biológia ako aj embryológia hovoria o vývoji ľudského jedinca od momentu oplodnenia a nie až od momentu implantácie oplodneného vajíčka v maternici. To, že nový ľudský život začína počatím, nie je môj názor, ale výsledok vedeckého a medicínskeho skúmania. V momente, keď sa spojí vajíčko a spermia a žena a muž tým skombinujú svojich 23 chromozómov, vzniká jednobunkové embryo, nazývané zygóta so 46 chromozómami. Vzniká nový autonómny život, ktorý má neopakovateľnú kombináciu génov, ktorá je odlišná od kombinácie génov rodičov. Z biologického alebo medicínskeho hľadiska nie je možné určiť v jeho vývoji iný okamih ako počatie (oplodnenie), pred ktorým ešte nebol ľudskou bytosťou a po ktorom ňou už je – v každej etape vnútromaternicového vývoja a aj neskôr po narodení je to stále ten istý jedinec, avšak na rôznom stupni vývoja, nezáleží na tom, či ho podľa stupňa vývoja voláme zygóta, morula, blastocysta či plod.
Kvety zla hovorí: "pred tým, než sa vajíčko uhniezdi a nevylučuje hcg, neprebiehajú žiadne zmeny v tele ženy, tehotenstvo sa nezačalo a preto nemôže byť escapelle potratová tabletka". Toto tvrdenie je mylné. To, že človek nedokáže detekovať zmeny neznamená, že k nim nedochádza. Sú to pritom obrovské zmeny: jednobunková zygóta obsahuje úplný genetický plán na vývoj nového človeka ako aj inštrukcie na jeho vykonanie, ktorý sa automaticky spustí. Približne 24 až 30 hodín po oplodnení zygóta ukončí delenie svojej prvej bunky. Prostredníctvom procesu delenia (mitózy) sa jedna bunka rozdelí na dve, dve na štyri atď. Už v tak krátkom čase ako je 48 hodín po oplodnení je možné potvrdiť tehotenstvo prítomnosťou hormónu, nazývaného "skorý faktor tehotenstva (early pregnancy factor)" v krvi matky. Čiže tehotenstvo je možné detekovať ešte pred tým, ako by sa zistila zvýšená hladina hcg po uhniezdení oplodneného vajíčka v maternici. Začiatok tehotenstva pre to nemožno viazať až na moment, od ktorého sme schopní tehotenstvo potvrdiť výsledkami testov. Podľa tohto princípu uplatňovaného prispievateľkou Kvety zla, by sa jej začiatok tehotenstva po implantácii (test hcg) posunul na dobu 2 dní od oplodnenia, t.j. ešte pred implantáciou v maternici (test skorý faktor tehotenstva). V tomto prípade je escapelle potratovou tabletkou. Tieto dva testy ak sú pozitívne hovoria o tom, že nemožno pochybovať o tehotenstve, neznamenajú však, že tehotenstvo začalo práve v momente pozitívneho testu, tento názor je neudržateľný.
Výrobca escapelle v príbalovom letáku podsúva vznik tehotenstva až na moment uhniezdenia vajíčka v maternici. Zároveň priznáva, že escapelle zabraňuje oplodnenému vajíčku usadiť sa na sliznici maternice, čo je vlastne raný potrat niekoľkodňového ľudského embrya.
Predefinovanie začiatku tehotenstva úzko súvisí práve s antikoncepčnými preparátmi, ako sú HAK a tabletka po. Každému je jasné, že človeka nemožno usmrtiť. Spochybnením momentu vzniku ľudskej bytosti v momente počatia a jeho posunutie na moment uhniezdenia tak sleduje práve ten cieľ, aby bolo pre ženy morálne prípustné užívať HAK v období medzi týmito dvoma momentmi, pričom k momentu uhniezdenia nedôjde práve v dôsledku užitia tabletiek. Bez posunutia momentu vzniku človeka by bolo ťažšie ženy presvedčiť, že HAK je v poriadku. Tento posun nie je ani tak medicínskou či odbornou otázkou (veda v tom má jasno a tak sa aj učí na lekárskych fakultách), ale otázkou politickou, sociálnou a ideologickou.
Da sa kupit tabletka deň po ? Ja neviem a ani neviem či je voľne dostupna lebo ako som pozerala na nete tak som to nemohla nijako zistit .
Zdarvim vas
chcem sa opytat pred 6timi dnami som mala nechraneny sex.Frejer sa domna nespravil ale bala som sa lebo na poslednu chvilu to vytiahol... tak som si dala asi po 17hodinach tabletku po a teraz vznasam vedlajsie ucinky... 5ty den sa prejavila bolest brucha a mala nevolnost... Poradte mi co mam robit. Ja som proste taka povaha ze aj ked sa domna nespravil stale myslim nato ako som tehotna a na nic ine, ze nasi ma zabiju. Proste som strasne stresova povaha. prosim poradte mi ci po 5tich sa mozu prejavit vedlajsie ucinky :)