Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

MarioFazekas

arwenka.ja som tiez prisiel o lasku po 6 rokoch.poplac si,rozbi vazu /ale nie cely byt/len nech sa ti ulavi.to prejde uvidis.nepi OK.

katty19

Jáááj? No tak to už hej. Ja mám v živote taký pech, že poprešľapujú maximálne pár mesiacov. Potom to sami pochopia a dajú sa na útek:)
Neboj, Arweena, bol nebol, príde bude nebude, uvidíme, čo povieš?

brokeninside

Arweena, tiez som mal podobne pocity, ze sa mi popretrhali vsetky kamaratstva a vztahy. tiez sa neviem vytrepat niekedy z domu, akoby som nemal za kym ist a koho zavolat. mal som pred par rokmi dobru kamosku, potom sme sa nejak prestali vidat a uz mi bolo blbe sa po tom dlhom case jej ozyvat. nedavno som to urobil, stretli sme sa a zistil som, ze aj ona trpi na sociofobiu a trci doma, ma problemy, depky. a velmi dobre mi to padlo, ze mi rozumie a tym som aj pochopil jej zlozitu povahu a urazlivost. clovek ani netusi akych podobnych ludi ma blizko seba...

Arweena

Mario ja neviem na 100 % či som sociofobik, aj ked mozno nejake priznaky mam..viem ze pitie nič nerieši, ze to vsetko len zhoršuje..ale momentalne je mi to absolutne jedno

katty19

Ale Mário Fazekas, neber mi ju! Sámoška, že si nepotrebuje vypiť, potrebuje sa iba uvolniť, tak ju predsa hneď neztoto aby odhodila fľašku preč! najprv ju rozveselím a potom ju sama odhodí!

Arweena

hej, ten moj sa u mna "zdržal" 5,5 roka:( čiže nie prišiel a odišiel:(( o to je to bolestnejšie..a nemam nikoho na tejto planete, ani pes po mne neštekne

MarioFazekas

tu palenocku by som vyhodil,nie kvoli tomu ze ja nepijem ale keby som pocuval co mi hovori lekar uz asi by som tu nebol.medzi vami sociofobikmi.stav ktory nam alkohol prinasa je okamzity ale po vyprsani jeho ucinkov je to horsie a horsie.Arwen,mrzi ma ze ta priatel opustil ale zivot pojde dalej.ak chces tak rozpravaj so mnou/pis/.mozme aj cez ICQ ak chces 370300388 len tu palenku vylej do umyvadla

katty19

Jasné, Arweena, ja sa tiež čudujem každému chlapovi, ktorí postoji popri mojom prahu dlhšie ako pár dní, ale nech, keď sú blbí. Nakoniec aj tak všetci pochopia, že to nestojí za to. Ale inak som so sebou spokojná. Ďalší paradox. A keď takto pojdeme ďalej, prídeme k moru paradoxov a pochopíme iba jedno: relativita funguje, čo by ako bolo. Netráp sa, prišiel odišiel, príde odíde, jojóóój, tfuj, a nech sa všetci berú aj s tými svojími deravými topánkami, aj tak tu iba prešľapovali:)

Arweena

katty ja som nikdy nepila..len občas trocha červene vino..ale uz mi je to jedno. Aj tak viem, že sa pitim nič nevyrieši, len sa musim odreagovať, lebo sa zblaznim