Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

Arweena

no radsej to tu zajtra nechcem čitat..aj ked mi to môze byt prakticky jedno, uz som si tu parkrat srdce vyliala, aj ked v inej teme

katty19

arweena, nesúvislé je to, že na začiatku si hovorila, že nechceš verejne, ale teraz začínaš hovoriť, alkohol už zaberá a ak si to nechceš zajtra všetko prečítať a cítiť sa kadejako, tak možeš pokračovať, som iba tvoja sebareflexia

katty19

Arweena? Vieš čo som na začiatku povedala, keď zistím tie nesúvislosti, tak už sú tu. Teraz by už bolo vhodné alkohol odložiť. To myslím vážne. A už nebyť dlhšie hore, ako pol hodinku. Potrebuješ to aj prespať. Ale inak som stále pri tebe:)

Arweena

ja som si na ublizenie asi prilis zbabela..aj ked na to v poslednej dobe myslim asi kazdy den, aka som tu zbytočna, zbabela, ze som nedokazala pomôct svojmu bratovi, ze som ublizila kazdemu,koho som vo svojom posratom zivote stretla, bola som neverna a nemam na to ospravedlnenie.. mam ppp a asi skušam padnut na same dno a naschval chcem trpieť

katty19

Pozri, arweena, nemyslím si to a práve teraz by som nechcela byť v tebe, ale možem byť aspoň pri tebe:) a neubližuj si zbytočne, dobre? niekomu to aj tak povedať musíš, neviem o tebe nič, z kadiaľ si, nijako ti nemožem ublížiť, tak buď pojdeš za psychológom, alebo mi to teraz pekne porozprávaj, sama na to byť nemožeš a mňa sa obávať nemusíš, som taká neškodná, až mi je niekedy zo seba špatne

katty19

čo to rozprávaš Arweena? Tu máš moj mail, napíš, prosím:) katty19@centrum.sk, potrebuješ to dať zo seba von, ale tu už radšej nie