Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

katty19

ak si v nepríjemnej situácii automaticky musíš citovo ochladnúť ak chceš udržať kontakt so životom a svojimi biologickými potrebami, aspoň ako tak, vyprahnutosť, citová ochladnutie je také prirodzené ako pud sebazáchovy, to by som neriešila

Arweena

mne uz na psychiku nemôze nič viac uškodit, ako to, čo som spravila resp. nespravila alebo zapričinila..ja mam pocit, ze som uz citovo brutalne ochladla..ako by sa ma tento zivot ani netykal, ide to akosi pomimo, ja som len telesna schranka

katty19

haluze tu píšeme viacerí, len, doležité je, ako si nahodíš latku, ak nechceš rozprávať o súkromí tak nerozprávaš, len útržky, potom to škodí na psychiku najma tebe, keď si to spatne prečítaš

Arweena

zbytočne niekoho obvinovat z pokleskov, aj tak si ich vzdy odnesie ten, kto ich vykona a nie ten, kto ich zapričini..ale uz pisem haluze

katty19

každý má dovod na svoj poklesok, ako som už spomenula, nerobia sa len tak, vždy musia byť na to minimálne dvaja

Arweena

katy momentalne je mi to jedno, mam dost nekoordinovane pohyby:)začinam chapat alkoholikov..niet ineho vychodiska ako aspon na chvilu zabudnut