Kyretaz

Príspevok v téme: Kyretaz
ijka

dobry den, Mam 42 rokov. Dnes mi na preventivnom sono vysetreni lekar zistil zvysenu sliznicu maternice a navrhol kyretaz. Velmi sa mi nechce do tohoto zakroku, kedze nemam ziadne problemy, bolesti ani krvacanie mimo cyklu. Jedina zmena, ktoru som spozorovala je skratenie cyklu z 28 dni na 25 dni a trva asi rok. Silnejsie krvacanie tiez nemam. Ake komplikacie mozu nastat ked na zakrok nepojdem? Je mozne ze sa sliznica sama upravi na beznu vysku? Poprosim aj o nazory a skusenosti tych co ju maju za sebou - komplikacie, bolesti alebo im bola odporucena a neisli na nu.

Pani doktorka11

Pri kyretaži maternice sa nemôže niť závažné stať, jedine žeby ju doktor nechtiac poškodil tak vtedy môže nastať silnejšie krvácanie inač to je pomerne bezpečný zákrok vyliec.sk

Slafka

Dobry den...po kyretazi a naslednom brani norethisteronu som mala obrovske problemy s krvacanim a dasnami....to pisem lebo ma zaujima ci dasna s tym mozu suvisiet...s

Lucik3

Moja mamka ma 62 rokov a gynekolog jej pri vysetreni povedal ze ma zhrubnutu sliznicu..ma byt 3 mm a ona ma 1,33..ma ist na operaciu.. Z coho to moze byt? Mate s tym skusenost?

Ivka 1

Domingo dá sa pomôcť aj inak ako chirurgickým zákrokom . Moja mamička má 73 rokov , na kyretáži bola 2x pred desiatimi rokmi a tretíkrát už nechcela ísť, začala užívať prírodné doplnky výživy a výsledky má vždy v norme - takže tretia kyretáž sa nekonala.

Znova sa osvedčilo : prvá by mala prísť bylinka, potom liek a skalpel nakoniec.

Domingo

Mam 74 rokov zaistila gynekologička že mam zvecsenu sliznicu na maternici doporučuje zákrok Má s tým niekto skúsenosti a co treba robiť dá sa to liečiť aj bez chirurgickeho zákroku ? Nemám žiadne bolesti ani problémy.

Ivka 1

Aluša viem Vám poradiť, riešili sme to u mojej maminy- je staršia ako Vy . Na kyretáži bola 2x a odvtedy, čo sme to začali riešiť prírodnou cestou,má výsledky vždy v poriadku. A nielen na gynekológii :)

Aluša

Tiež mám podobný problém. Mám 54 rokov a menzes som stratila pred šiestimi rokmi. Odvtedy nemám žiadné problémy. Na preventívnej prehliadke mi lekár povedal aby som išla na kyretáž, že mám zhrubnutú sliznicu v maternici. Nevie či je to najsprávnejšie. Moja sestra tak bola niekoťkokrát a pri poslednom zákroku ju veťmi bolelo brucho až jej museli dať injekciu od bolesti a potom brala antibiotiká.Hľadám alternatívne riešenie.

inula

ahojte dnes ma prepustili s nemocnice robili mi hysteroskopiju do maternice a kiretaz bola som v uplnej anestezii hned ako ma previezli na izbu som sa prebrala a vobec som nemala pocit ze so mnou nieco robili len troska som krvacala ziadne bolesti a do rana som uz nekrvacala a bola som cista, mala som vysoku sliznicu a polip na krcku musim uz len pockat ake budu vysledky mala som nepravidelnu a silnu menstruaciu, nie je to vobec ziadny strasiak odporucam ak ma zena problemy, ja som ich mala skoro dva roky

hanuska

ahoj dana. Teraz ja mám podobný problém, mohla by si napísať prosím ako ti to nakoniec dopadlo? Ustupilo to samo al......

dana12

Pred týždňom som podstúpila kyretáž, mal som zvačšenú maternicu a nepravidelné krvacanie aj mimo menzes.Mám 49 rokov. PO prepustení z nemocnice som mala slabé bolesti brucha a slabý výtok. Teraz po týždni bolesti sú silnejšie a tiež silnejšie krvacám. Má s tým niekto podobné skúsenosti.Prosím o radu,pretože neviem či je to normálne alebo mám zájsť na oddelenie. Ďakujem.