dobry den, Mam 42 rokov. Dnes mi na preventivnom sono vysetreni lekar zistil zvysenu sliznicu maternice a navrhol kyretaz. Velmi sa mi nechce do tohoto zakroku, kedze nemam ziadne problemy, bolesti ani krvacanie mimo cyklu. Jedina zmena, ktoru som spozorovala je skratenie cyklu z 28 dni na 25 dni a trva asi rok. Silnejsie krvacanie tiez nemam. Ake komplikacie mozu nastat ked na zakrok nepojdem? Je mozne ze sa sliznica sama upravi na beznu vysku? Poprosim aj o nazory a skusenosti tych co ju maju za sebou - komplikacie, bolesti alebo im bola odporucena a neisli na nu.
Kyretaz
ahojte,moze mi niekto poradit,mam taky problem ze som mala 10dni menstruaciu slabu isla som k doktorovy no ten mi nasadil lieky a na druhy den som prestala krvacat,ale teraz potyzdny som zas dostala menzes ale taky skor hnedokrvavy.robila som si test no tehotna niesom a bolia ma aj vajecniky.mozem to mat aj s prechladnutia??strasne sa bojim ze mi budu robit kyret.no sok sa bojim tej narkozy.
vedel by mi niekto odpovedať na otázku týkajúcu sa kyretáže kvôli zlým výsledkom z testov? Mám 49 rokov. Jedná sa o zákrok bez celkovej anestézie. Má s tým niektorá z Vás skúsenosti? Aká je prognóza uzdravenia?
Ja som uz tiez podstupila kyretaz. Na salu ma brali o 7:45 o 9:00 som sa uz prebrala na izbe. Po prebrati som mala strasne bolesti v podbrusku ako mavam pri menstuacii(dostala som injekciu od bolesti) , a potom som zacal krvacat no poviem vam ze dost. Krvacala som este cely tyzden asi tak ako pri beznej menstruacii, ale boelsti brucha uz neboli ziadne, len ten dne po zakroku. Po tyzdni krvacanie prestalo, vlastne presnejsie povedane robili mi to v pondelok , piatok som uz takmer nekrvacala, no sla som navecer von si sadnut s kamaratkami. A na druhy den v sobotu mi zcali znova bolesti a krvacanie ktore trvalo este asi 2 dni. Neviem ci to bude tym ze som mohla prechladnut lebo ten piatok bolo dost zima plus som si dala 2 fernety:)
Ja som bola na kyretáži včera, tiež v plnej narkóze. Na sále boli hodiny, takže som som videla, že ma začali uspávať o 9.30 (teda dali mi masku na tvár a mala som si vdýchnuť uspávačku) a bolo 10.00 keď sa prebrala už v miestnosti pred operačkou, čiže to muselo tvrať aj s preložením z operačného stola na postel a presunom postele 30 minút. A od momentu ako som sa prebrala, tak mi je fajn až doteraz. Až som sa doktorky na vizite pýtala, či ma vôbec operovala...načo nejaký pán Profesor skonštatoval, že áno a že to je dôkaz toho, že zoperovala dobre. Predtým som 14 dní krvácala tak, že išli zo mňa "pečienky". PO zákroku mám na vložke len pár ružových machuliek a skutočne ma nič nebolí.Predtým som si myslela, že budem mať bolesti ako pri menzese....no proste nič.
Tiez som podstupila kyretaz a mala som aj polipy.Teraz cakam na vysledok bola som na jednodnovej chirurgii pod narkozou je to bezbolestne cim skor tym lepsie neskor to moze zacat krvacat alebo rast nador
Ahojte, ja som absolvovala kyret minuly rok v auguste. Bola som tehotna v 10 tyždni, začala som pocitovať bolesti a jednoho dna som trošku špinila. Zľakla som sa, tak som išla na pohotovosť, kde si ma lekarka nechcela nechať na pozorovanie. Predpisala mi tabletky a poslala domov. Neprechadzalo mi to, tak som išla svojmu lekarovi,kde mi dal lieky, že ich mam užívať a par hodín po užiti, som začala mať neznesitelne bolesti,momente som isla večer na pohotovost, kde pri vyšetrení mi zistili, že je to potrat. Velmi ma to zlomilo. O par hodín ma hned operovali, spravili kyret. Bola som tam dva dni na lôžku.Ešte doma som musela oddychovat.Potom som bola v poriadku, ale za tento rok som bola viackrat nachylnejšia na zapaly, mykozy a kvasinky, čo som predtým vobec nemala. A niekedy pociťujem podbrušku menšiu bolesť alebo miestami pichnutie, k tomu sa mi pridali bolesti aj v prsiach. Vysledky negatívne, a už druhy mesiac užívam kvôli tomu antikoncepciu, je mi omnoho lepšie, keď užívam tieto lieky. Len chcem povedať, tolko, že je to veľmi nespravodlive, že ja som chcela dieťa a potratila som. A stále po ňom túžim. Dúfam, že nabuduce bude všetko ok. Len nerozumien tomu, že niektore ženy otehotnia a nechcu dieta. Alebo všelijake fetačky alebo romky. Je to nespravodlive.
ahojte, ja som mala tiež skúsenosť, nemilú s kyretážou. nechcem nikoho plašiť,len sa chcem podeliť s mojim problémom, čo som mala pred 7 rokmi. Mala som pozitívny test, ale pritom som trošku špinila. stále som dúfala, no márne. Najprv ma napchávali tabletkami, lebo si mysleli, že potrácam. Na siedmi den mi spravili kyretáž. asi dva dni bolo všetko ok, no ked ma púšťali domov z nemocnice, začala som krvácať. vraj to bolo normálne. No doma som už mala aj horúčku a strašne silno som krvácala, nenormálne.
Bála som sa. Tak ešte v ten večer som znovu išla do nemocnice. Teraz si mysleli, že mám slepák.Nezmysel. Vnútorným sonom mi však zistili mimomaternicový plod. V momente ma museli operovať a dať to do poriadku. bola som už na tom fakt zle, ked mi museli dávať aj krv. Ale musím uznať bola som silná a zvládla to.Niekedy je to fakt nefer, ked niekto tuži po dieťatku a ten kto ho nechce ho má a potom ho nechce.
ODKAZ PRE MALINKU:ambulantne znamena,ze mi to lekar urobil priamo vo svojej ordinacii, bez narkozy-bez vysetreni k tomu potrebnych,trochu to bolelo,ale my zeny vydrzime vela,stalo to za to, bolo to rychle a bol to sikovny lekar.
iskra, prosim ta, mozem mi to popisat trochu podrobne, co to znamena ambulantne ?? Bola som pred 3 rokmi normalne v nemocnici, predoperacne vysetrenia, narkoza, 2 dni,, ale teraz mam problemy zase. Nie som na Slovensku a tu zrejme von sa to robi ambulantne.Nech viem co ma caka.