dobry den, Mam 42 rokov. Dnes mi na preventivnom sono vysetreni lekar zistil zvysenu sliznicu maternice a navrhol kyretaz. Velmi sa mi nechce do tohoto zakroku, kedze nemam ziadne problemy, bolesti ani krvacanie mimo cyklu. Jedina zmena, ktoru som spozorovala je skratenie cyklu z 28 dni na 25 dni a trva asi rok. Silnejsie krvacanie tiez nemam. Ake komplikacie mozu nastat ked na zakrok nepojdem? Je mozne ze sa sliznica sama upravi na beznu vysku? Poprosim aj o nazory a skusenosti tych co ju maju za sebou - komplikacie, bolesti alebo im bola odporucena a neisli na nu.
Kyretaz
ja nemam osobne skusenosti, ale kym som lezala na gynekologii, kvoli zamlknutemu tehotenstvu, tak tam boli zeny po zakroku. bol to podobny zakrok ako kyretaz po potrate a hospitalizacia trvala necele dva dni. takze sa niet coho bat. aj moja znama absolvovala kyretaz a teraz nema ziadne komplikacie. co by vsak mohlo byt, ak by zakrok nepodstupila, to naozaj neviem. ja vsak celkom doverujem lekarom a ak by mi nieco podobne odporucali, urcite by som ich posluchla.
nikto nema s tymto skusenosti?