Úzkosti pri riešení vzťahu

Príspevok v téme: Úzkosti pri riešení vzťahu
lucny_kvet

Ahojte, viem, že je asi zvláštne riešiť vzťahy tu na fóre, ale párkrát som si tu prečítala celkom fajn názory a pomohlo mi to utriediť si myšlienky, tak som si povedala, že skúsim. Prednedávnom som spoznala jedného chalana, je už starší nad 35, itečkar a nemal ešte dievča. Spoznali sme sa na jednej chate v rámci partie, ale bol tam veľmi tichý, zakríknutý, takže som si ho tam takmer vôbec nevšímala, páčil sa mi iný chalan, ktorý sa mi ale potom neozval. Postupne sme si začali písať a telefonovať. Veľmi som si s ním rozumela, dá sa povedať, že som sa až platonicky zaľúbila. Keď sme sa však stretli naživo, akosi ma opäť vyplašil jeho vzhľad. Veľmi bledý, vychudnutý (mne hovoria že som štíhla, ale on je polovička zo mňa) zhrbený a v starých, nie dobre sediacich veciach. Premýšľala som, či by som to vedela zvládnuť a začala som tak na neho jemne s humorom pôsobiť, čo sa týka obliekania a cvičenia. Chcela som ho motivovať s nádejou, že aspoň niektoré veci by sa dali vylepšiť. Zdalo sa mi, že to berie ok a aj súhlasil, ale potom z neho vyšli nejaké poznámky aj na môj vzhľad, že zboku nenamaľovaná som sa mu tak nepáčila (zboku mám krivý nos a nenamaľovaná vyzerám fakt inak, keďže som svetlý typ so svetlými obočím a mihalnicami) Tiež komentoval trochu moju nevyrovnanú povahu v ťažkých situáciách (hádky doma). To všetko sa ma dosť dotklo, tak som to ukončila. Problém je, že on začal veľmi bojovať, činiť pokánie, ospravedlňovať sa, že ma zranil a zaslúži si, aby som mu vynadala a že ho to hrozne mrzí a pod. Bolo mi to ľúto, lebo som si na neho trošku aj zvykla a začali sme už aj nejaké dotyky, objímania a držanie za ruky. Mám už po 30tke a veľmi túžim niekoho mať a zrejme som tak podľahla tomu že "mať koho objať". Hovoria o mne, že som pekná aj som mala viac vzťahov, ale posledné roky som narážala na veľmi čudných mužov, zvyčajne so psychickým problémami ako schizofrénia, OCD, narcizmus a pod. Dosť som sa trápilo, tak som začala aj psychoterapiu. Chodím intenzívne niekoľko mesiacov, ale neviem či mi to pomáha. Stále sa trápim a často neviem odkiaľ kam. Tento chalan bol na jednej strane pozorný, milý, ale v tomto smere mi tiež povedal zraňujúce veci. Vravel, že on mal tiež pochybnosti či do toho ísť, ale že si uvedomil, že sú to nepodstatné veci a že chce. Keď som ukázala niektorým kamoškám a doma foto, tak prevrátili očami väčšinou. Aj ma mrzí, že je taký extrémne tichý, utiahnutý, v spoločnosti väčšinou len ticho sedí a ja som dosť spoločenská. Čo sa týka platenia, zatiaľ ma veľmi nepozval a skôr ma nechal platiť svoju časť, plus zobral peniaze za benzín, keď ma viezol. Má aj prácu že je sám za PC. Posledný rok sa odsťahoval od rodičov, ale na byte je tiež sám a v podstate má len pár kamarátov, s ktorými je raz za čas. Cez deň sa ani nemá s kým porozprávať. Spomínal, že doma sa tiež s rodičmi moc nerozprávali navzájom. Riešim, či to všetko nie je moc, či by ma to neťahalo dole. Po kvázi "rozchode" som sa trápila, ale keď sme si prestali písať, bolo mi už trochu lepšie. No keď sa znovu ozval a začal o mňa bojovať, prepadla ma taká silná úzkosť, že som nemohla celý deň ani jesť. Dostala som taký strach a nerozumiem tomu. Väčšinou o mňa nikdy nikto tak nebojoval a nesnažil sa, ale bojím sa, že to robí len preto, lebo si neverí, že niekoho môže nájsť a možno som pre neho jediná nádej. Žiaľ aj v mojom veku po 30tke to nie je jednoduché a tiež premýšľam, či proste niekto príde a či len moc nepreberám. Na jednej strane mi aj chýba a na druhej si uvedomujem toto všetko a ešte do toho celého vôbec nechápem ani tú svoju silnú úzkosť, čo ma v súvislosti s tým prepadla. Vďaka za prečítanie a prípadné reakcie. Bojím sa už riskovať a zase ísť do niečoho, čo by nemuselo vyjsť, hlavne keď už na začiatku to vyzerá kadejako.

ovomaltine

kvet, nestacim sa divit. :)) ved trochu humoru a nadhladu do vsetkeho..:) ze uctivost.. mas zmysel pre humor?
no tak asi sa ti ulavilo, ze koniec, zobral to v pohode? a ty?

fonte

@lucnykvet
Prečítaj si po sebe, čo píšeš. Je to úplne niečo iné ako teraz.
Chcela si uviesť na pravú mieru, no treba písať normálne, nie mišmaš a chronológia žiadna.
Ty si mu chcela kúpiť veci vo fáze kamarátstva nech ti ich vyúčtuje...no dobre no...

Niektorí súhlasia, lebo to tak nejako sedelo s tým, čo si napísala, ale môže to byť aj inak a ak teda je pravda čo si napísala, tak to trebalo napísať hneď a čítať po sebe...
Aké uznanie, je to blbé fórum :DDD Ty vole :D

Ja píšem zo svojej skúsenosti, ty budeš teda asi samaritán, čo ide druhému platiť za jeho premenu .... no teda dobrí ľudia nevymreli.....
A teraz ma ospravedlň, idem činiť pokánie :D

lucny_kvet

Vdaka za vsetky prispevky, nakoniec som to ukoncila
@fonte prides mi zbytocne drzy a nadradeny, ponizujes ma tu ani ma nepoznas a ostatne zeny Ti tu akosi cudne pritakavaju, akoby chceli ziskat tvoje uznanie, ja sa Ti vtierat narozdiel od tu pritomnych nebudem...rozumiem co chces povedat velmi dobre, aj ked ocividne ma tu hlupo ponizujes, ze nechapem. Ja som mu to povedala este v case ked sme boli kamarati a nemali status vztah (vtedy som sama povedala ze mu vsetko zaplatim, nech mi veci vyctuje) povedala som mu to kvoli tomu, lebo mi vravel ze dievcata nikdy na jeho zaujem nereagovali a chcela som mu ukazat preco to asi tak mohlo byt, davala som mu rady a postoji, obliekani a pod. s tym, ze takto by si zvysil sance u bab, lebo vnutro ma myslim velmi pekne, starostlive a laskave...sama som sa ho spytala, navrhla mu moznost ci by chcel, aby som mu poradila s obliekanim a ci mu mozem navrhnut lepsi postoj tela (bol velmi zhrbeny, stlacene, ruky a nohy v krci pri sebe) bola to ponuka na ktoru povedal ze ano, velmi rad si v tom necha poradit, ze to vnima ako nedostatky a chce sa v tom sam bez ohladu na mna posuvat...takze tak, ziadne tvoje trapne pripomienky ako som ho urazala nie su pravdive a sam si si ich v hlave vygeneroval leno nevies reagovat uctivo..
To ze nezaplatil ma zamrzelo vo chvili kedy sme to posunuli na level vztahu, vtedy som to cakala..ale to sme si tiez vykomunikovali.
Moj problem mozno bol ze som proste moc bojovala s tym vzhladom...zdalo sa mi, ze vela veci moze vylepsit keby chcel, lebo mi sam vravel o svojich komplexoch..a ja mu na to ze to tak nemusi byt a da sa s tym nieco robit...
Chcela som to uviest na pravu mieru ale kludne tu fonte maj svoj fanklub pritakavacov...ja si myslim ze nazory sa daju vyjadrovat aj slusne bez zhadozovania

Angelika3

V dlhodobom vzťahu budete riešiť asi milión problémov a ty už teraz na začiatku máš takéto neisté pocity. Ten chlapec ti dáva skôr negatívnu energiu a ty ani necítiš nejakú radosť zo stretávania, skôr smútok a depresiu že ti už asi nič lepšie neostáva plus máš obavy že on to cíti podobne. Za mňa celé zle. Mne to príde, že si ho chcela troška povzbudiť a pozdvihnúť s tým obliekaním. Chlapec sa správa ako neohrabaný truľo a že ťa automaticky nechá platiť svoju polovicu a ešte si pýta za benzín, ako mal by sa hanbiť fakt. Ani od kamošky by som si nepýtala za benzín pokiaľ teda nejdeme na druhý koniec sveta. Máš cez tridsať, to vôbec neni ešte tak veľa, to je vek keď si zrelšia a furt môžeš vyzerať dobre aj lepšie ako dvadsiatka. Za mňa nájdi si niekoho s kým sa budeš trocha tešiť zo života a nie prežívať ako sedem mŕtvol vo formalíne.

ovomaltine

Tie uzkosti su asi z toho, ze cele telo sa brani, nechce. Sama si pisala, ze sa ti ulavilo, ked to akoze skoncilo.. Tak si skus predstavit, ze nic s nim mat nebudes, ze ako sa citis.. Nic silit nemusis.

fonte

@Ovomaltine
Chlap som, chlap :D
Veď aj ja sa rehocem pri písaní. A nechápe aj tak. :D
@Lucnykvet
Zas nechápeš písaný text. Je rozdiel niekoho kritizovať vo vzťahu, v manželstve a podobne a rozdiel, že naklušem na prvé rande a hneď spustím, ako to vyzeráš a podobne a potom keď dostanem späť rovnakou mincou, tak sa čudujem a robím zo seba obeť a urazím sa ako decko.
Zbytočné vysvetľovať.
Ja si nemusím nič myslieť, veď ty si sama seba opísala dostatočne.
@Autumnleaves
Čo sa týka platenia tak som to písal konkrétne na jej prípad.
Jednoducho prišla, začala ho ponižovať, ako to vyzerá, čo to nosí, no tak si povedal, že šanca je minimálna, tak neplatí.
Ako som ti napísal s tým zadkom, normálny chlap by sa po tomto zobral a išiel do preč, on to možno urobil svojsky tak, že vieš čo moja milá, ostanem, dám ti šancu, aj sebe, ale nezaplatím ti.
Akcia-reakcia. U niekoho taká, u iného onaká. :D
A tiež nevieme chronológiu toho celého a či je to vôbec tak, ako vraví.
Jednoducho mu povedala na tvrdo, toto sa mi nepáči, on jej tiež, jeho reakcia prepáč, jej ja ho zachraňujem chudáka.
Možno je aj skúpy, aj to je možnosť, ja sa v ňom snažím vidieť chlapa a reagujem na to z pohľadu mňa-chlapa, že ako by mohol reagovať.
To je vlastne ale rovnaké v každom vzťahu, aj kamarátku možno nejakú stretneš a máš chuť jej zaplatiť drink a potom ti povie trebárs o tom zadku a už ťa prejde chuť jej zaplatiť, ale keďže nemáš s kým, tak s ňou ideš von zas.
Toto je rovnaké.
Tiež je mi otázne, čo na ňom vidí. ITčkár, žeby dobrý plat? :D
Na to pozerá každá, je to normálne, nemyslím to v zlom.
To, že chlap galantne pozve, to je normálne, prirodzené, len ako píšem ak dostane naložené, tak galantnosť vyprchá....

Autumnleaves

@fonte: inak ja som štíhla a pravidelne cvičím, ale pochopila som príklad s veľkým zadkom…

Možno sú obaja kus neohrabaní sociálne :)
No asp kofolu alebo zmrzku jej kúpiť mohol a tiež sa snažiť viac komunikovať na party ;)

Autumnleaves

@fonte: máš pravdu, že ho nemala urážať, a keď niečo chcela zmeniť, tak jemne naznačiť a keď tak neskôr… v tom sa zhodneme ;)

K ostatným veciam : asi som to mala lepšie vysvetliť: muži ajženy chcú sex, no muži väčšinou viac aj si ho viac užijú a ženám hrozí tehotentvo pri tom, tak sú opatrnejšie, že s kým idú do postele a hypoteticky, aj ju nikdy na nič nepozve a ona by otehotnela a bola na materskej, tak by jej aj pomáhal, alebo aj z materskej by všetko ona platila?

Ja sa na deti necítim, ale napadlo mi to, lebo žena keď s niekým začne chodiť tak je to aj riziko tehotenstva pre ňu. A mužom sa nič také nestane tak sú menej opatrní s kým idú na vec. Ženy sa skôr zdráhajú pred sexom a uvažujú, chcú pocit bezpečia, že kdyby neco typek nezdrhne a dieťa nehladuje.

Ešte raz: muž nemá robiť žene bankomat, ale občas by ju galantne pozvať mohol, súhlasíš so mnou? Muži to robia počas dvorenia ako znak, že sa vedia postarať a tento mi príde nehrabaný, možno skúpy… ženy investujú do svojho vzhľadu, aby sa páčili mužom. Proste OBČAS ju pozvať, ty su bikdy holku nepozval aspoň na zmrzlinu aleb kofolu akebo občas na večeru?

Nevravím, že je tento muž je zlý, no už na začiatku tu nefunguje chémia, keď im vadí, ako vyzerajú a nikdy ju nepozve ( mne sa môj muž páči a neviem si predstaviť byť s niekým, kto by sa mi nepáčil vôbec) … z otázky autorky nie je jasné, či jej ten muž pripadá naozaj atraktívny…skôr nie ak áno… ak nie, nemala ho zhadzovať, proste asi z neho nie he až tak paf, je paf iba z jeho snahy teraz…

lucny_kvet

Vdaka ovomaltine. Stretavame sa a neriesim to uz, ale uzkosti z toho, ze neviem ako dalej (ci by som ho vedela prijat skutocne so vsetkym) pretrvavaju a dost sa trapim. Mrzi ma, ze niektori ludia to vidia velmi jednostranne, ale ktovie co by sami v takej situacii robili..mrzi ma ze z fora sa vytraca taka slusnost a skutocna ochota pomoct..Ludia si radi kopnu a rypnu a ublizuju, vyvrsuju a vyvysuju sa...Fonte ma len svoju pravdu a myslim ze v niecom sa to dotklo jeho citlivej struny, ked potreboval zareagovat tak povysenecky. Fonte ak si o mme naozaj myslis taketo veci, potom by si mal otvorit rovno sampus a zatancovat si, ze ty mas vedla seba neporovnatelne lepsiu zenu, ktora Ta prijma, bezpodmienecne miluje az priam zboznuje a nikdy by ani slovkom nevyniesla ziadnu kritiku, vsetko si plati, nemas ziadne starosti s pozyvanim a si pre nu skratka ideal...zober to pozitivne a tes sa ako ti je fajn a ze ta nemusia pohorsovat ludia ako ja ;) ja ti to zo srdca prajem a tesim sa s tebou :)) nech sa ti dari :*

ovomaltine

Kvet, mna napadlo, ze vsak mozte ist von ako kamarati, pokecat, ked sa ti zda, ze nejaka nadej tam je. Mozno po nejakom case, ked vyprcha ta negativita z prveho stretka a ist na nejaku kulturnu akciu, akych je teraz dost.