Samota, zaciatky starnutia

Príspevok v téme: Samota, zaciatky starnutia
Ramonik

Ahojte!
Som prekvapena, ale rozhodla som sa napisat, lebo cim viac nazorov budem pocut, tym lepsie.
Mam 38 prec. Nemam depresiu. Ale uz ma to tu na tomto svete nebavi, neviem si predstavit fungovat dalsich 40 rokov.
Vzdy som bola velmi silna a extremne dlhu dobu a na vsetko vzdy sama.
Zijem uz 20 rokov v zahranici.
Vystriedala som dve krajiny, v jednej som si spravila vysoku ale kedze v tej dalsej nebola uznana pracujem ako lacna pracovna sila.
Ide o to, ze mam uz skoro 39, vzdy som bola velmi pekna zena ale nikdy som nemala vztah!
Ak nepocitam svoj prvy trojmesacny, ukoncil ho on, bol prelietavy.
Cely svoj zivot nam problem s intrigami od ostatnych zien, ktore mi zavideli, takisto problemy v rodine-je to take podobne... a najhorsie na tom je, ze ja som nikdy nic kvoli tomu nemala, vzdy som cakala na obyc chalana/ ale nesmie to byt alkoholik atd/ kym bude mat niekto zaujem.
Nikdy nik.
teda mali, ale len na jedno, poniektori, stale si vybrali tie vacsie kravky namyslene.
Mne vzdy ostali oci pre plac. Skusala som vsetko a vzdy to skonci rovnako. Viete keby to bolo 5-10 rokov...ale 20????
a teraz moj druhy problem
viem, bude sa vam to zdat povrchne ale uz aj tak moje narusene sebavedomie kvoli chlapom a ziadnej laske nikdy a kopy problemov na ktore som bola ina sama dostava zabrat a bohuzial som sa velmi zmenila fyzicky v tvari-ako iny clovek v priebehu roka.
Som dric, takze postava super sportova, strava tip top ale neviem sa zmierit s tym ze z takeho pekneho dievcata sa stala taka podivna stara mys.
Viete ja mam obrovsky strach. ja som teda mala par 3 mesacnych vztahov - bohuzial vsetci chlapi mi nejakym sposobom ublizili, velmi kritizovali vzhlad, plet, ze uz nie som najmladsia atd a teraz uz ani pekna nie som.
Pride mi to nefer. Cely cas som veriöa na lasku a nic. A nie som zas taka ze by som iba doma sefela-vobec-aj disky boli, alko, vsetko a nikdy nic, nezaujem ale popritom ma ludia maju radi, ze som velmi mila a nadherna zena./bola/
Bojim sa, doteraz som bola len ponizovana a bojim sa ze uz neunesiem dalsie ponizovanie a najhorsie je ze aj ked som skusila esteticke upravy/ snazim sa/ je to len horsie.
Tuzim po dietatku, rodine celych 20 rokov!
vzdy som po tom tuzila a nik ma nik nelubil a ja mam tolko lasky v sebe a vzdy som mala.
nebavi ma to tu, vcera som prosila Boha nech to ukonci ak to ma byt takto.
Toto nema zmysel, co ma to ma naucit? ved Hodnoty mam odmala.Fakt uz nevladzem.

Ramonik

Meridian,Pupavka dakujem za reakciu
Ja som jednoznacne urobila chybu tam, ze som prilis verila, ze to predsa aj v zahranici musi vyjst, zariadila si tu zivot, stratila vela casu.
Ma to aj pozitiva jazyky atd, len ten cas nik nevrati. Vzdy som bola dobrodruh a potrebovala som vypadnut.
Ano mam nejake psychoemocionslne problemy, zaziöa som strasne vela sklamania, odmietnutia, nikdy som nezazila taky ten klud, stale som riesiöa nieco v praci, nestastne lasky atd.
Mozno je aj chyba, ze som si velmi zakladaöa na vzhlade-byvala som fakt ako babika a teraz ked to ide prec mam pocit ze ma nik nebude chciet-ale to ma nechcel ani predtym hm...
Mne by stacil 1 kvalitny muz, chcem tak vela...
Nechcem sa lutovat, cas bezi. Musim pozerat dopredu.
Este by ma zaujimalo ako vnimate zeny, ktore maju vek ako ja alebo aj vyssi a nikoho nemaju?

pupavka18

Ramonik,

január je najdepresivnejsi mesiac, a 16.1.pondelok vraj kritický úplne...ešte vit. D3, prírodné antidepresívum si dopĺňaj

Už som to tu písala:

Ak chceš, pozri na Instagrame

dminikah (v Hamburgu) a emamuller (Paris) popočúvaj jej témy Emy, má odkaz na svojom Instagrame (anchor) témy Emy na spofity

A neboj 38 vek nie je predsa 60

meridian

Iný pohľad:
Spomenul som ,že do hry vstupujú aj iné faktory nielen to čo je na prvý pohľad zjavné …..
Človek vyžaruje ,,určitú ´´energiu je to druh magnetizmu ,ktorým priťahuje aj odpudzuje ostatných …Teda nieje to len čierno-biele
V zjednodušenom ponímaní to aký sme -čo vyžadujeme to pôsobí energeticky na ľudí vôkol nás ale nám aj priťahuje životne udalosti …
Tak ako myslíš tak si tvoria realitu okolo seba ….
To bol len úvod pokračujeme pohľad 2
Človek je energeticky napájaný svojou rodinou aj blízkym okolím počas celého života aj keď sa z rodinou (blízkymi nestretáva )
To znamená ,že ak ma narušenú niektorú dôležitú vzťahovu vetvu (meridián -energetický kanál )pôsobí to na teba aj v zahraničí …
Tu samozrejme je množstvo druhov nielen nezhodám z matkou ,nielen pohľadanie sa zo sestrou to čo ide od teba ale aj narušenie od iných …..ľudia to v dávnych dobách volali prekliatie … pôsobí to dokonca aj medzi životmi a do niekoľkých pokolení ,ale to je na rozsiahlu debatu a nie každý je prístupný tomuto druhu rozhovoru ….
Príklad 3
Nie každý prišiel na tento svet mať deti ,alebo mať ,,stastný´´ vzťah ale to je zasa veľmi rozsiahla téma.

meridian

Keď príde k lekárovi človek ,ktorý má problém z tlakom ,cukrovkou ,zjavnými a dnes už beznymi chorobami Lekár má priestor odporučiť šport zdravú životosprávu poprípade niečo zakázať ….samozrejme ak je človek vyšportovaný aj sa ,,zdravo lu stravuje povedzme robí všetko správne tak lekar okrem medikamentozneho pristúpu nemá priestor ….
Povedzme si otvorene lieky riešia len malo často vôbec a len v obmädzenej miere ….
Prečo to píšem ?Velmi podobne mi to pripadá u teba doteraz si možno všetko robila správne …ak teda …. Prečo nemáš vzťah ?
(Prečo niesom zdravý pán doktor ?)
Preto lebo do hry vstupuje mnoho iných faktorov akými je to bežné načo sa naša spoločnosť zameriava a dáva doraz…
V prvomrade si povedzme ,že vzťah nechodí len vtedy ak sme 100%~ tny veď potom by “tie ostatné ,,nemali nikoho !
Druhý pohľad je kvalita vzťahu a ťa záleží aj na hodnotách ,ktoré vyznávame …
Často či skoro vždy vidime len to čo vo vzťahu u susedov funguje či naopak práveže nefunguje nemáme možnosť nazrieť do toho čo je medzi…
To čo je medzi je to merítko ten meter hodnôt ,ktorý sa naťahuje a niekedy skracuje to medzi je rebríček hodnôt z ktorými ideme na trh je to náš kapitál za ktorý chceme požadovanú kvalitu tovaru …
Nato aby sme vedeli čo môzme požadovať musíme poznať hodnotu našeho kapitálu …
Asi sa zhodneme že kvalitne veci sa hľadajú ťažšie aj keď máme nato kapitál …
Lacné veci kúpiš za facku na každom rohu …
Dve veci na záver…upratovanie spomenuté v predch.príspevku znamená uvedomiť si svoj kapitál
ale aj kvalitu tovaru ktorý zan chceme …

pupavka18

Ramonik,

pekne si všetko inteligentne rozpísala, ale niečo furt medzi riadkami je,

nepohoda, keď si s niekým, proste nie je pohoda

máš 38 rokov, áno pred 40 tkou, až priliš kruto si to uvedomuješ, desivo priam

Nie si šťastná, tak veľmi potrebuješ pri sebe kľudnú starostlivú osobu, spriaznenú dušu

Možno psychológ rozhovorom ,,zistí" čo v tebe ,,nehraje", aj to podceňovanie samej seba, ďalej ponižovanie v tvojom živote, dosť je toho, čo ťa ubíja, asi druhá strana vycíti, že proste to nie je ono s tebou

Do poriadku sa musíš dať, ak máš dobrú kamošku čo ti úprimne povie, čo nie je OK u teba, ak športuješ, prináša ti to radosť? Alebo len drieš a drieš. Spánok máš dobrý? Aspoň magnézko, omegu 3, colostrum, komplex vit.B, či berieš, zinok selén vit.C.

Ramonik

Meridian- dakujem, pekne si to napisal/a.
ano tak to je. teraz len zistit ako z tohto kruhu von.
myslim, ze tu sa chlap tazko hlada, skusim to doma. Ajked to moze byt chyba, ale samota ma ubija viac nez nedostatok penazi.

meridian

Nechcel som sa trafiť píšem trošku tak všeobecne len pozorujem ľudí a trošku si spájam …Človek dostane často krát ,,varovanie” z hora ale prehliada to …Neznamená to že sme ,,zlí´´ iba že by sme mali niečo vo svojich životoch prehodnotiť a možno robiť inak …
Ak sa človek ale tzv,,uzavrié´ aby bol tvrdý či silný uzavrie nielen možné sklamanie z vonka ale uzavrie aj to dobre čo by mohlo prísť …preto ta naoko tvrdosť funguje nielen ako obrana ale aj odplašenie ak zamkneme dvere pred zlodejmi ak príde hoc aj vítaná návšteva nedostane sa ďalej ako po ulicné vráta tak je to zo všetkým …preto hoc aj ,,naivná dievčina nadabí hneď na troch nespratníkov ale silná žena múdra ani na jedného …
Zase povädzme si otvorené nájsť chlapa ba pobavenie ci sex nieje ťažké a ani zavesiť si na krk darmožráča iné to je ak chceme niekoho do koča aj do voza …
Vždy he to risk nieje nato jeden recept a každému zaberie (funguje ) niečo iné každý podľa povahy a charakteru nájde to čo mu prislúcha (čo priťahuje )

Ramonik

Meridian- dakujem velmi za odpoved.
inak trafil/ a si sa. brala som antidepresiva lahke, nedavno prestala, mala som uraz, len vies nik nie je predsa dokonaly, kazdy robi chyby pride mi proste nefer, ze niekto ma partnera a deti tak lahko a niekto ako ja, prave, ze som bola taka silna mi uskodilo najviac-este vydrz, ved to by v tom bol cert aby nic nevyslo a presne to tak dopadlo. Nik v okoli to nechape, ze ako to je mozne, upodozrievaju ma, ze som chlapom preberala-vobec.
Chcem tym len povedat ze neviem cim som si tuto bilanciu zasluzila.
Moja jedina skusenost je vsetko si musim oddriet.A nespomiehat sa na nahodu.

meridian

Byť sám je priestor na upratovanie .
Mnoho kreatívnych ľudí ,ktorý majú dostatok času Byť sami začnú robiť naozaj to čo ich bavý čo ich v živote napĺňa niekedy je to nejaká umelecká či vedecká činnosť z malou fantáziou to môže byť obyčajne upratovanie …
Samota je niekedy priestor na upratovanie ale aj svojho vnútra …človek je osudom ,,donútený”
Urobiť životnú bilanciu a zodpovedať si otázky na ktoré počas života nebol čas ,práca-kariéra ,peniaze ,bývanie ,postavenie,kariéra ,prestíž ,výzor možno aj zdravie ….apropo často človeka zastaví až zdravie aby sa zastavil a začal bilancovať …
Zo začiatku je to len niečo malé ..zdanlivo malé čo sa dá utlmiť medikamentami alebo nejakým obmedzením …stravou či väčším pohybom neskôr príde niečo väčšie úraz či strata -stratou myslím bud úraz možno niečoho …… krása? mladosť niekedy ľudovo povedané rozum (depresia )
Máš obrovské šťastie že môžeš bilancovať v 40-tie čo keby to prišlo v 70-tie!!!
Vieš čo chces dokonca vieš kde sa nemáš uberať
Kde sa máš uberať tak nato musíš prísť sama … nikto iný ti to nepovie a na tomto fore už vôbec nie …Tvoje zamyslenie mimochodom veľmi múdre a inteligentne si vyžaduje omnoho viac ako je napísanie dvoch povzbudivých viet…