Tetania

Príspevok v téme: Tetania
Patrik01

Dobrý deň, chcel by som sa poradiť ohľadom môjho zdravotného problému. Mám alergiu na kravskú bielkovinu a od mája 2022 som prestal konzumovať všetky mliečne výrobky. V auguste 2022 som pocítil dva krát s dvojtýždňový odstupom búšenie srdca a mal som tep okolo 150 a nevoľnosť bez toho ze by som vykonával nejakú aktivitu. Problém som neriešil nakoľko som sem tam užíval nikotinove sáčky a problém som pripisoval tomu. Samozrejme som s tým hneď prestal. V septembri 2022 som prekonal už po druhý krát covid. Dva týždne po tom sa opakoval vysoký tep a nevoľnosť na odpadnutie spolu s ťažkým dýchaním. Bola privolaná sanitka a dostal som magnézium do žili. Po tomto záchvate som bol približne mesiac na PN počas ktorej mi bolo neustále zle. Tep mi stále skákal a bol vysoký aj v pokoji pri ležaní. Mal som veľké problémy s dýchaním a pri zaspávaní som mal zvláštne návaly do hlavy. Mal som pocit ako keby som prestal po zaspaní dýchať a niekedy mi zase ako keby výstreloval do hlavy nejaký kŕč a vtedy som sa zo spánku až posadil od šoku. Prešiel som od internej, kardio, neurológia, magneticka. Všetky výsledky som mal v poriadku a na neurológii mi povedali že mám tetániu. Užívam magneb6 , vápnik a vasocardin 50. Odkedy sa to celé začalo sa cítim zle som slabý, bojím sa ísť medzi ludi, a každý deň mávam záchvat ktorý síce už nieje taky silný aby mi museli volať sanitku ale vyradí ma to na minimálne 6 hodín. Cítim búšenie, nevoľnosť, ľadové nohy a ruky pocit že nemám energiu zostať pri vedomí a niekedy pri záchvate mam pocit ze srdce bije úplne zle a nepravidelne. Je to veľmi nepríjemné a neviem ako ďalej. Pracujem a je pravda ze moja praca je trochu stresujúca ale nieje to nič co by sa nedalo zvládnuť. Doktori môj prípad uzavreli tetaniou a ďalej ma už neriešia. Čítal som už veľa článkov o tetanii a skoro všade je spomínané tŕpnutie. Ja som počas žiadneho záchvatu tŕpnutie nepocitoval ale že vôbec. Tetaniu mi zistili len na základe vyšetrenia tvarového nervu. Nebol som na žiadnom prístroji. Ma niekto podobne príznaky ako ja? Jedna sa o tetaniu alebo je niečo co možno doktori prehliadli? Ako je to s tým tŕpnutím?

berca

a hlavne stres. ja to stale hovorim, ze zo stresu je vacsina chorob. ale ako sa ma clovek v dnesnej dobe nestresovat? nerealne.

zimurka

To je pravda, mám dve kamarátky, ktoré majú tetániu a u každej z nich sa prejavuje úplne inak. Je to zaujímavé.

rosydam

As you delve into the depths of the pokemoninfinitefusion.io , the line between reality and fantasy blurs, and you find yourself in a world where Pikachu and Charizard can coexist as one magnificent entity.

SIsulienkA01

Ja mám tetániu dlhé roky. Prišli mi na to, keď som celá zmodrala. Ja som mávala bušenie srdca, pocit na odpadnutie, triasli sa mi ruky a trpli mi neskutočne nohy. Keďže mám extrémne nízky tlak tak Magnézium mám prísne zakázaný brať a pan doktor na internom mi povedal že mam si len ľahnúť a predýchať to. Len keď ma to postihlo v električke tak mi nebolo všetko jedno. Na pár rokov sa to pootom ukľudnilo a teraz ako som zmenila životosprávu a telo vystavila obrovskému stresu sa mi tetánia vrátila naspäť a ešte aj silnejšia. Začal mi pri záchvatoch trpnúť aj jazyk. Bohužiaľ ja moc nemôžem brať nič, len kamarátka mi poradila že wobecare enzym je vraj pomaly na všetko tak skúšam a zatiaľ to vyzerá, že pomáha minimálne v tom, že cítim že mám viac energie aj sa lepšie cítim. Tetánia je všelijaká a u každého sa prejavu inak

Patrik01

Tak len pre info. Po hospitalizacii v nemocnici kde mi tetaniu pri testoch nepotvrdili ale aj napriek tomu mi do spravy uviedli tetanicky syndrom som podstupil vyšetrenie u endokrinologa. Tam je tiež všetko v poriadku. Po navšteve nemocnice mi zmenili vasocardin na betaloc 25 ktory teraz uzivam kazdy den. Celkovo by som zhodnotil ze stav sa mi velmi nezlepsil. Asi dva tyzdne dozadu som dostal teploty a zachvaty som mal vtedy kazdy den. Narazovo vysoky tlak a vysoky tep a dychanie hrozne. Po tom co teploty ustupili teraz asi 10ty den som nemal zachvat priamo spojeny s vysokym tepom a tlakom. Avšak stale mi zostava zle studene ruky nohy a zle sa mi dycha uz by som povedal ze cele dni. Na plucnom samozrejme vsetko 100% v poriadku. Aktualne cakam vysledok testu na boreliozu a prechadzam na liecu u psychiatra. Tam mi predpisali docasne xanax a nasledne ma nastavia asi na antidepresiva. Podla lekarov vsetko smeruje k panickej poruche. Pred 6 mesiacmi som bol z uplne zdravy clovek a teraz niesom schopny normalne fungovat. Pri najmensej namahe sa mi rozbusi srdce, stale som unaveny co mozu momentalne sposobovat aj lieky. Neviem si predstavit ako sa vratit do prace ked mam tieto stavy. Ak by som to cele mal jednoducho zhrnut mam pocit ako keby sa mi celkovo narusilo fungovanie nervovej sustavy. Citim take veci co som nikdy necitil, dychanie ako keby som musel ovladat, stale mam pocit ako keby srdce nevladalo a to aj pri najmensej namahe. A podla lekarov je telo 100% zdrave.

Omen

Emminar,
ako to viem?

Napísal, že "na neurológii mi povedali že mám tetániu.Tetaniu mi zistili len na základe vyšetrenia tvarového nervu. Nebol som na žiadnom prístroji."
TETÁNIA sa diagnostikuje AŽ po VYŠETRENÍ, a to buď EMG na hornej končantine alebo INOGRAMU (biochemické vyšetrenie krvi na stanovenie koncentrácie elektrolytov v krvi).
Užíva vápnik a horčík, ktorý mu NEPOMÁHA, chýbajú tam typické tetanické príznaky ako sú KŔČE končatín a drobných svalov, TŔPNUTIE a i. Ono nestačí povedať, že má pacient tetániu (to je základná diagnóza), ale treba presne určiť o aký druh tetánie sa jedná a podľa toho nasadiť aj liečbu. Asi tak.

Jojoyun666

www.casualarticlesandblogsworld.com

You can make full use of the features of hypertext links, network interaction, and dynamic updates. Select and link the most valuable information, knowledge and resources on the global Internet in your "Non-stop Online Navigation"; you can also record and publish your personal work process, life story, thought history, flashing inspiration, etc. in a timely manner, Give full play to your personal unlimited expressive power; you can also meet friends with Wen, meet and gather friends for in-depth communication and communication.