Ahojte. Mam taký problém že stále počujem v hlave nejaké hlasy, Poslednú dobu veľmi trpím pri tom lebo predstavujem si situácie ako niekomu ublížim alebo napr. čo poviem, čo spravím, takisto stále dialogy nejaké alebo ako mi v hlave hovorí niekto aby som spravil to a to. Ale viem, že to spraviť nechcem a uvedomujem si že to skutočne neni ale je to naozaj strašné :( . Už som to pár krát za život mal ale teraz sa hlavne tie myšlienky, hlasy, nutkania v intenzivnej forme vrátili. Som aj úplne bez života, mam problem komunikovať, vyhybam sa spoločnosti, nič ma nebaví a aj pri činnosti nejakej mi to robí problémy v hlave :(. Beriem 3 dni seroxat, rispen a ešte niečo. ale nemám pocit že by pomáhalo :( . Takisto napr. mam neskutočný strach a predstavujem si že čo mi môže byť, ako dopadnem, že skončím niekde v liečebni alebo čo vykonám :( . Možno najviac ma trápi ten hlas ktorý mi hovorí čo mam spraviť ( negatívne veci) ale neriadim sa podľa neho. Mam diagnostikovanu depresiu a seroxat som občas bral, občas nie. Neužíval som ho proste ako som mal. Takisto sa neviem sústrediť. Od zúfalosti som už šiel pred troma dnami psychiatričke a spýtal sa že či môžem prísť, snažil som sa jej povedať čo najlepšie aký je problém. Ked som asi pred dvoma rokmi robil u psychologa nejaké testy povedal, že schizofreniu nepotvrdila lebo niečo chýba. Asi nejaký príznak. Ale ja sám už neviem ako sa cítim a ako niektoré veci opísať a povedať pochopitelne :( hovorila niečo o psychoze a tie lieky čo mi dala mala asi po 2 dnoch vidieť učínok ale je teraz na dovolenke a povedala že keby niečo mám ísť inde a bud ma tam nechajú alebo dajú niečo. Sám sa cítim uplne mimo, že zabudám, zle komunikujem a mám strašný strach že čo mi je , skúmam všeliake choroby a googlim, ale to už od strachu. Takisto čase premýšlanie ale veľa krát aj nereálnych situácii :( . Nemáte s tým niekto skúsenosť? alebo neviete čo by to mohlo byť a čo môže pomôcť a jednoducho to zahnať a vôbec aby to v hlave nebolo a nechodilo ani na rozum? mam pocit jak keby mi snad preplo už :( . Je to horor ale chcem sa toho zbaviť úplne a aby to nebolo už viacej :( len v podstate nemám ani nejakú presnú diagnozu :(. Budem vdačný za každú radu, koment aj za tie negatívne :( .
Myšlienky a hlasy
Lieky máš správne, len neužívaš, pár dní to je málo..
OCD to je, sú to vtieravé nutkavé myšlienky, hlasy nie sú vždy schizofrénia,
Vtieravé myšlienky z hlavy len inou činnosťou dáš preč, k tomu predpísané lieky, najlepšie cvičiť aj proti vôli,že sa nechce, ukladaj drevo z kopy na kopu, obrazne to myslím, len niečo rob, lebo hlasy, to je sila, čítaj nahlas, k tomu prechádzaj po izbe, by hlasy stíchli, uč sa nahlas angl. napr.
Kto nezažil, nepochopí..
My máme sertralin na OCD a kvetiapín, triticco na večer ešte, tiež sme mali tie lieky, čo uvádzaš...kým sadnú lieky, to trvá